Tesla uzun yıllardır elektrikli otomobiller sektöründe değişimin ve gelişimin en büyük lideri olarak faaliyetlerini sürdürüyor ve sektördeki devrimsel çalışmalarına bir yenisini daha katmak üzere gibi görünüyor.

Tesla Model S ve X modelleri şimdiye kadar uygulanan en büyük güncellemeleri aldılar ve her iki modelin de hem dış ve ön bölümlerinde, hem de iç mekanlarında ciddi bir değişim bizleri bekliyor. Bu iki modelin yeni versiyonlarında uygulanacak olan temel değişikliklere birlikte göz atalım.

Model S

Tesla Model S ilk olarak 2012 yılında piyasaya sürülmüştü ve tamamen elektrikli şekilde çalışan araç, bir liftback sedan modeli olarak geçiyor. Ayrıca tüketicilere sunulan Plaid donanım seçeneği ise 850 km’lik bir sürüş mesafesi sunarak bu konuda lider araçlardan birisi haline geliyor. Araçta bulunan 3 tane elektrik motoru toplamda 1020 beygirlik bir güç ortaya koyabiliyor ve aracın 0-100 km/sa hızlanması sadece 2 saniye sürüyor. Böylesi bir güç elbette çok yüksek bedellere satılan egzotik spor araçların hızlanma değerlerini bile geride bırakabiliyor. Hatta şirketin CEO’su Elon Musk, Model S’in bu hıza 2 saniyeden daha kısa sürede ulaşan ilk seri üretim araç modeli olduğunu da belirtmekten geri durmuyor.

Model S’in 2021 versiyonunda bataryalar tabana monte edilmiş durumdalar ve bu sayede hem yolcuların güvenliği sağlanıyor hem de aracın ağırlık merkezi olabildiğince aşağı çekiliyor. Ayrıca otomatik acil fren, şerit takip uyarısı ve kör nokta gözlem teknolojisi de aracın standart donanımları arasında yer alıyor. Ayrıca Tesla’nın otomatik pilot uygulaması artık iki modelde de standart durumda ve bu uygulama artık tüm yeni Tesla modellerinde standart özellik olacak gelecek.

Model X

 

Model X ise temel olarak Model S’in SUV varyasyonu denilebilir. En büyük fark elbette bir tanesinin sedan bir tanesinin ise SUV olması ancak X’in şahin kanadı arka kapıları da dikkat çekici.
Neredeyse tüm teknik özellikleri Model S ile aynı durumda fakat SUV’nin performans değerlerinin hantal yapısı nedeniyle S modelinden biraz daha düşük olduğu da bir gerçek. Bu model 0-100 hızlanmasını 2.5 saniyede gerçekleştirebiliyor ve kardeşinden 0.5 saniye daha yavaş kalıyor. Yine de Model X’in tüm SUV’ler içerisinde en yüksek hızlanma değerlerine sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

Model S ve Model X’in İç Mekandaki Büyük Değişimi

Her iki model de iç mekanda çok ciddi bir güncelleme aldı ve böylece hem sürücü hem de yolcuların deneyimlerinin iyileştirilmesi hedefleniyor. Tesla araçlarında ön konsolun orta kısmında yer alan dikey tablet artık tarih oldu ve yeni modellerde 17 inçlik geniş ekran ve yatay pozisyonlandırılmış bir tablet yer alacak. Bu tabletin 2200×1300 piksellik bir çözünürlüğü mevcut ve ultra-parlak bir deneyim yaşamayı sağlıyor. Ancak hem sürücü hem de yolcu tarafına doğru döndürülebildiği için iki taraf da ihtiyacına göre ekranı kendine yönlendirebiliyor.

Aracın arkadaki yolcuları da unutulmamışlar. Arka konsolun orta kısmında 8 inçlik bir eğlence ekranı kendisine yer buluyor ve böylece arkadakiler için hem eğlence hem de konfor seçeneklerine ulaşmak mümkün olacak.

Araçta 22 hoparlörlü ve 960 watt’lık bir ses sistemi standart olarak yer alırken aktif gürültü engelleme sistemi için yeni mikrofonlar tercih edilmiş. Eğlence sistemi 10 teraflopluk bir işlem gücüne sahip. Bu nedenle aracın arcade oyun sisteminin modern oyun konsollarıyla yarışır düzeyde bir işlem gücü olduğu söylenebilir. Bu iç mekan değişimleri uzun yıllardır ciddi bir güncelleme almamış olan araçlar için büyük bir olay.

Yenilikler Nelerdir?

Her iki model için de en dikkat çekici yeniliklerden bir tanesi, artık araçlarda direksiyon değil, uçaklarda kullanılanlara benzer bir lövye bulunacak olması. Aracın kontrolü bu lövye ile sağlanacak ve Tesla Model S ve X’i kullanırken kendinizi bir uçak kokpitinde gibi hissetmeniz mümkün olacak.

Artık sinyal kolu da bulunmuyor. Araç gördüğü engellere, trafiğe ve navigasyon haritasına göre kendi başına sinyalleri yakacak. Eğer hususi olarak sinyal vermek isterseniz bunu dokunmatik ekran üzerinden yapabileceksiniz.

Araçta sadece geleneksel sinyal kolları değil, vites seçim ekipmanları da ortadan kaldırılmış durumda. Bu tip temel fonksiyonlar artık lövye üzerine taşınmış durumdalar.

Bu özellikler bazıları tarafından büyük bir heyecanla karşılandılar ancak lövyelerin kendilerine otomobillerde pek yer bulamamalarının temel sebebi, düz gitmediğiniz anlarda kontrolü ciddi anlamda zorlaştırmaları. Çünkü yüksek miktarda dönüş gerektiren yollarda, kollarınızı direksiyonun etrafından dolandırarak dönüş yapmanız neredeyse imkansız hale geliyor.

Aracın arka kısmında artık üç yetişkinin oturabileceği kadar geniş bir alan bulunuyor ve arka kolçaklarda depolama alanları ile kablosuz şarj özellikleri de bulunuyor. Model X dünyanın en büyük panoramik ön ekranını sunuyor ve iç kabin de oldukça geniş şekilde tasarlanmış. Aracı 5, 6 ve 7 koltuklu opsiyonlarla satın almak mümkün olacak.