Aşırı fiziksel veya duygusal bir zorlanmanın ardından yorgunluğun devam eden etkileri gelirler. Yorgunluk dönemi bir kaç saat de sürebilir, aşırı vakalarda daha uzun da sürebilir. Günümüzün zorlu zamanlarda her yanda iş veya işsizlik, aile, çocuklar, fiziksel hastalıklar, ekonomik durumlar gibi bir stres kaynağı olduğu için bunlar biraz fazla gelebilirler ve bedenimiz ile zihnimiz kendini kapatması gerektiği sonucuna varabilir.

Neyse ki yorgunluk ile savaşın üstesinden gelmek mümkün. Size yardımcı olabilecek pek çok doğal kristal taş mevcut ve bunlar enerji takviyesi yapabilirler. Genel olarak konuşmak gerekirse, ateş elementi ile bağlantılı taşları seçmeye özen gösterin. Çünkü ateş enerjinin bir simgesidir. Ateş tarafından yönetilen taşların genelde Güneş veya Mars tarafından yönetildiğinin ve renklerinin neredeyse her zaman kırmızı olduğunun da farkına varacaksınız. Mars savaş gezegeni olarak bilinir. Yorgunlukla savaşmak istiyorsanız, bir savaşçı gibi düşünmeniz gerekiyor. Bununla birlikte bu kategoride bulunan taşlar arasında yakut, lal taşı, kırmızı akik ve amber bulunuyor. Yorgunluk beraberinde depresyon veya uykusuzluk da getirebildiği için, amestist ve yeşil yıldıztaşı da listede bulunuyor.

Yakut derin kırmızı bir taştır ve Mars gezegeni ile ateş elementi tarafından yönetilir. Bu güçlü enerji verici taş kan akışını arttırır, canlılığı arttırır ve yenilenmiş bir enerji verir. Onu sakral veya kök çakrasında kullanabilirsiniz. Ham, işlenmemiş yakut çok daha ucuzdur ve bu tip bir iyileşme için idealdir. Yakutu şarj etmek için yumuşak bir bezle onu silin ve gece yıldızlar tarafından şarj edilmesi için pencerenin kenarına bırakın.

Lal taşı şarap kırmızısıdır ve oda ateş elementi ve Mars gezegeni tarafından yönetilir. Kök çakrasına koyduğunuz bir lal taşı dolaşımı iyileştirebilir ve ayrıca sizde eksik olan canlılık hissini verebilir. Bu iç ısıtan taş bir mücevher gibi taşınabilir veya cebe konulabilir. Bulutlu bir gecede şarj etmek mümkün.

Kırmızı akik ise savaşçı taşıdır. Bu kırmızı taş da ateş elementi ve Mars gezegeni tarafından yönetilir. Canlılığı arttırmak, dolaşımı iyileştirmek ve sisteme yüksek enerji sokmak için idealdir. Kök çakrası ile bağlantılıdır ve kırmızı bir mumun ateşinden geçirerek şarj edebilirsiniz.

Amber antik ağaç reçinelerinin fosilleşmiş kalıntılarıdır ve ateş ve güneş ile bağlantılıdır. Bu yakıcı altın-turuncu rengindeki taş daha pozitif yaklaşımları uyararak enerji düzeyinizi arttırır. Eğer duygusal yüklenmeden dolayı duygularınız zirveye çıktıysa, solar pleksus veya sakral çakranıza amber koyarak bu duygusal stresleri hafifletebilirsiniz. Güneş alan bir pencere kenarına koyarak şarj edebilirsiniz.

Ametist duygusal aşırı yüklenme kaynaklı yorgunluk yaşayanlar için sakinleştirici bir taştır. Bu mor taş hava elementi ve Jüpiter gezegeni tarafından yönetilir. Duygusal yorgunluk, uykusuzluk ve baş ağrıları için iyileştirici bir taştır. Ayrıca kan şekeri düzeylerini dengeler ve diğer taşları şarj edebilir. Onu kaş çakranıza veya gece yastığınızın altına koyun. Elbette taşımak veya takmak da mümkün. Ay ışığı ile şarj edebilirsiniz çünkü direkt güneş ışığına konmamalı.

Yıldıztaşı yeşil olmasına rağmen negatifliği ortadan kaldırmak, iyimserliği arttırmak ve daha pozitif bir bakış açısına sahip olmak için mükemmel bir taştır. Daha nazik bir şekilde enerji verir ama yine de hayat gücü sağlayabilir. Merkür tarafından yönetilen bir toprak taşıdır. Yıldıztaşı kalp çakrası üzerinde panik atakları sakinleştirmek ve duygusal yorgunluk kaynaklı anksiyeteyi geçirmek için kullanılır. Gün içerisinde bir bitkinin yaprakları arasına koyarak şarj edilebilir.

Muhtemelen taş tanımlarında neden element ve gezegenlerin yazıldığını merak ediyorsunuzdur. Her bir element, toprak, hava, ateş ve su ve her gezegen, yani Güneş’ten Plüton’a kadar gezegenler, farklı enerjiler, duygular, özellikler, renkler ile bağlantılıdırlar. Örneğin ateş kırmızı renkle bağlantılıdır ve fiziksel güç, enerji, korunma, cesaret için kullanılır. Su mavidir ve iyileşme, rahatlama, uyku ve psişik yetenekler için kullanılır. Toprak yeşil tarafından yönetilir ve topraklama, huzur, denge, doğurganlık, para ve tarım için kullanılır. Hava sarıdır ve iletişimin, seyahatin ve bilgiyle alakalı şeylerin elementidir. Gezegenlerin detaylarına çok girmeyelim ama burada Mars, Güneş, Jüpiter ve Merkür’den bahsetmiştik. mars cesaret, tutku, korunma ve güç sağlar ve kırmızıdır. Güneş fiziksel enerji, koruma, iyileşme ve başarı sağlar, rengi altın veya sarıdır. Jüpiter meditasyon, ruhanilik, başarı ve psişik farkındalıktır ve rengi mordur. Merkür ise iletişim, bilgelik, kendini iyileştirme, çalışma ve yolculuklar ile bağlantılıdır ve rengi sarıdır.

Şimdi elimizdeki kristal bilgilerinin bir kısmını alalım ve onun pratik kullanım alanlarına bakalım. Günlük kafein alımınızı azaltmaya karar verdiniz ve sabah içtiğiniz bir bardak kahveyi artık içmek istemiyorsunuz. Peki bu günlük enerji dozunuzu nasıl alacaksınız? Elbette kırmızı akik taşıyla! Onu bir mücevher gibi takabilir, cebinizde taşıyabilir veya enerjiniz azaldığınızda elinize alabilirsiniz.

Bir başka kullanım alanı ise öğleden sonraları yaşanan uyku halidir. Öğle yemeğinizi yediniz ve bir anda uyku bastırdı. Bunun üstesinden gelmek için kafeine sarılmak yerine kristalinize sarılabilirsiniz. yakut, amber ve kırmızı akik taşları size bu enerjiyi vereceklerdir. Yakut ve amber şarj edici taşlardır ve sisteminizi yeniden başlatırlar. Bir diğeri ise yıldıztaşıdır ve bu karışıma biraz optimizm ekler.

Farklı bir senaryoya göz atalım. Uyuma zorluğu yaşıyorsanız ne olacak? Yorgunsunuz ve bir hafta uyuyabilecek gibi görünüyorsunuz ancak zihniniz bir türlü kapanmıyor. Sıcak bir bardak süt mü içmeli? Belki de biraz sakin bir müzik ve biraz meditasyon daha iyi olur? Hemen yapın. Peki ametist taşı? Gül kuvars da yastığınızın altına konulduğunda daha huzurlu bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Bu sakinleştirici taşlar zihni çok dolu olanlar ve uykusuzluk yaşayanlara yardımcı olurlar. Rahatlamanıza yardımcı olacak bir diğer taş ise mavi kordonlu yüzük taşıdır. Elinizde tuttuğunuzda tüm bedeninizin rahatlamasına yardımcı olur. Ayrıca uyku kalitenizi arttırır. Lolite taşı da baş ağrıları, göz yorgunluğu ve ruhsal stres konusunda yardımcı olur ve aşırı yüklenmiş sinirleri yatıştırır.

Bu nedenle bir maraton koşucusu da olsanız, her gün mayın tarlasında koşuyor da olsanız, bu kristaller yorgunluk ile savaşınızda size yardımcı olacaklardır ve size huzur ve enerji vereceklerdir.