16 Mart itibariyle Merkür, Balık burcuna geçerek Güneş, Venüs ve Neptün’e katıldı. Merkür, 2-3 Nisan’a kadar Balık burcunda olacak. Bu süre içerisinde Merkür bizi aklın sınırlarını aşmaya ve gerçeklik algımızı genişletmeye devam edecek.

İletişim ve mantık gezegeni Merkür, Balık burcunda ilerlerken sezgimizin bize yol göstermesine, rasyonel düşünce kalıplarına olan bağlılığımızı serbest bırakmaya ve süptil enerjiler, duygular ve hisler ile uyum sağlamaya teşvik ediliyoruz. Balık’taki Merkür rüya gibidir, anlaşılması zor ve şiirseldir: Bu geçiş, gerçekliği algılama ve deneyimlerimizi anlamlandırma şeklimizi etkileyecek.

Merkür, Balık burcunda: Doğrusal olmamayı kucaklamak

Astrolojide Merkür, gerçekliğimizi zihinsel olarak nasıl düzenlediğimizi, çevremizi nasıl anlamlandırdığımızı, sorunları nasıl çözdüğümüzü ve kendimizi nasıl analiz ettiğimizi sembolize eder. Merkür’ün işlevi aracılığıyla mantığı ve rasyonelliği kullanarak Evren’in nasıl işlediğini anlamaya çalışırız. Merkür bilgiyi toplama şeklimize, nasıl öğrendiğimize ve nasıl kullandığımıza karşılık gelmektedir.

Balık ise kolektif duygusal beden, açıklanamayan duygular ve hisler, süptil enerjiler ve çoğu zaman rasyonelleştirilemeyen ve söze dökülemeyen kavrayışlarla ilgilidir. Hem İkizler hem de Başak burcunun yöneticisi olan Merkür’ün Balık burcunda olması genelde zarar ve düşüş olarak kabul edilir.

Bu, Merkür’ün Balık burcundan geçişinin umduğumuz şekilde çalışmadığı anlamına gelmektedir. Merkür tamamen sol beyin, mantık, rasyonellik ve bilgilerle ilgiliyken Balık ise sağ beyin, yaratıcılık, duygular, sezgi ve hislerle ilgilidir.

Merkür’ün Balık burcunda olması doğrusal düşünme tümevarımsal süreçler için iyi bir şey olmasa da kötü bir şey olacağı anlamına gelmemektedir: Bu geçiş bize hayattaki her şeyin mantıkla açıklanması ya da anlaşılması gerekmediğini hatırlatır. Balık burcundaki Merkür bizi doğrusal olmayışı ve tümdengelimsel akıl yürütmeyi benimsememiz ve sezgimize daha fazla güvenmemiz için davet eder.

Merkür-Uranüs altmışlık açısı Mars-Ay Düğümleri ile kare yapıyor

Merkür, Balık burcundaki yolculuğu sırasında Neptün ile kavuşum yaparken Ay Düğümleri ve Mars ile kare oluşturacak ve Uranüs ve Plüton ile altmışlık açı oluşturacak.

Merkür, 21 Mart’ta Boğa burcundaki Uranüs ile altmışlık açı oluşturacak: Bu açı, alışılanın dışında düşünme, benzersiz olma ile orijinal ve yenilikçi yollarla iletişim kurma kapasitemizi teşvik edecek. Merkür-Uranüs arasındaki altmışlık açı geleceğe yönelik vizyoner bir açıdır: Zihinsel esnekliğimizi ve planlar ile koşullarda gerçeklik algımızda hızlı bir değişiklik yapmamızı gerektiren beklenmedik değişimlere yaratıcı bir şekilde uyum sağlama kapasitemizi destekler.

24 Mart’ta Balık burcundaki Merkür ile İkizler burcundaki Mars’ın yapacağı karenin merkezinde iletişimin olması olasıdır. Bu açı, artan hassasiyet ile saldırgan ve kaba bir şekilde algılanabilecek keskin ve dolambaçsız söylenen sözleri dürtüsel bir şekilde eğilimi karşı karşıya getirdiğinden dolayı sözel alışverişlerimizdeki bazı gerginlikleri yansıtabilir. Bugünlerde nazik ve kibar olmaya fazladan özen göstermeniz tavsiye edilir.

20 Mart -28 Mart tarihleri arasında en fazla aktif olacak olan İkizler ve Yay’daki Ay Düğümleri ile Merkür karesi susturulmuş hissettiğimiz söylediklerimizin önemli olmadığı, fikir sahip olmaya ve beyan etmeye hakkımızın olmadığı bir geçmişle ilgili olan yaraları ortaya çıkarabilir. Bu hizalanma bizi, diğer insanlar tarafından sevilmeyi ve kabul görmeyi hissetmek istediğimiz için devre dışı bıraktığımız parçalarımızı geri almaya davet ediyor.

Merkür, Neptün ile kavuşuyor ve Plüton ile altmışlık açı yapıyor

Merkür, Balık’tayken bu burcun modern yöneticisi olan Neptün ile kavuşacak: İki gezegenin 29 Mart’taki kavuşumları yaratıcılığımız üzerindeki harika etkiyi temsil ediyor. Merkür-Neptün kavuşumu bize kelimeleri şiirsel bir şekilde kullanmanız için ilham veriyor, güzellik yaratma kapasitemizi harekete geçiriyor, duygularımızı sanatsal olarak ifade etmemizi ve iç dünyamızda olup biten şeyleri çağrışım yaptıracak şekilde iletmemizi teşvik ediyor.

Bu açı aynı zamanda analitik ve mantıksal düşünme gerektiren işlere yoğunlaşmamız gerektiğinde özellikle fark etme eğiliminde olacağımız zihinsel karışıklık, beyin sisi, dağınıklık ve düzensizlik hissini de yansıtıyor olabilir. Bugünlerde yanlış anlaşılmaları önlemek adına niyetlerinizi açık bir şekilde ilettiğinizden emin olun ve gerekirse netlik için başkalarından açıklama isteyin.

2 Nisan’da Merkür, Oğlak’taki Plüton ile altmışlık açı gerçekleştirecek. Bu destekleyici açı gerçeklik algımızı derinleştirecek ve tutkulu olduğumuz konulara odaklanma, bunları inceleme ve araştırma kapasitemizi arttıracak. Merkür-Plüton arasındaki altmışlık açı gerçekten ilgilendiğimiz şeylerin derinine inmemizi ve onu daha derin bir şekilde anlamamızı mümkün kılan zihinsel keskinlik ve güçlü sezgisel kapasitelerle ilişkilidir.

Merkür, Balık burcunda: Aklın sınırlarını aşmak

Balık burcundaki Merkür, sağ beyni harekete geçirir ve sezgimizi, bir şeyi nasıl olduğunu gerçekten anlamadan bilme kapasitemizi, bazı şeylerden anlam çıkarma becerimizi ve problemleri doğrusal olmayan bir şekilde çözme yeteneğimizi teşvik eder. Düşünce süreçlerimizi aşırı kontrol etmeye çalışmamız ve bilginin ayrıntılarına girmemiz bu aralar büyük olasılıkla yardımcı olmayacaktır.

Bize ilham veren ve bizi motive eden frekanslar ile hislere uyum sağlamak, akış durumlarını bulmamızı sağlayan aktiviteler uygulamak ve ilhamımız ile yaratıcılığımızı harekete geçiren şeylere yatırım yapmak, hayatımızın diğer alanlarında daha fazla kolaylık yaratma eğiliminde olacaktır.

Balık burcundaki Merkür bizi aklın sınırlarını aşmaya davet ediyor ve zihinlerimiz ile kolektif duygusal beden arasında bağlantı kurulmasını teşvik ediyor. Bu geçiş sanatçılar, yazarlar, şairler ve yaratıcı olan tüm insanlar için harika bir geçiştir, çünkü herkesin bağlantı kurabileceği ve özdeşleşebileceği duyguları dile getirme ve ifade etme kapasitemiz en üst seviyeye çıkmış ve genişletilmiş haldedir.

Rasyonellik ve mantık bağımlılığından kurtulmayı başarmamız halinde Balık burcundaki Merkür, eşit değerde olabilecek şekilde tamamen farklı bir şekilde düşünme, yaşama ve gerçekliği algılamayla bağlantı kurmamıza yardımcı olabilir.