İtiraf etmek gerek: Kış aylarında kendimi biraz salıyorum. En iyi nemlendirme çabalarıma rağmen ellerim ve yüzüm kuru kalıyor. Tırnaklarımı yaptırdığım son zamanı hatırlamıyorum. Soğuk havada spor salonuna gitmek yerine hemen eve koşup rahat bir şeyler giyip dizi izlemek daha cazip geliyor.

Ancak dudaklarım söz konusu olduğunda işleri asla aksatmıyorum. Kuru, çatlak dudaklarla durmaya dayanamıyorum. Bu nedenle güzel, sağlıklı ve öpülebilir dudaklar için en iyi ipuçlarımı paylaşıyorum!

dudak bakımı

Peeling

Kuru, ölü deri parçalarını dudaklarınızı ıslak, yumuşak bir diş fırçası veya bezle hafifçe fırçalayarak ortadan kaldırın. Bunu haftada bir ve haftasonu sabahları o gün dışarı çıkmayacaksam yapıyorum çünkü dudaklarım biraz hassas.

Su İçin

Cildimizin geri kalanının aksine dudaklar kolayca kurur ve dökülürler çünkü yağ bezleri bulunmaz. Dudaklarınızın kurumasını önlemek için bol bol su için ve nemi alıp götüren dudaklarınızı yalama işine bir son verin (bu alışkanlığı bırakmak senelerimi aldı).

dudak bakımı nasıl yapılır

Koruyun ve Nemlendirin

Dudaklar güneşe bol miktarda maruz kalırlar ve özellikle de alt dudaklar çok güneş ışını alır. Yani cilt kanseri için yaygın noktalardan bir tanesidir. Bu nedenle günlük dudak bakım ürününüzün SPF 15 ve üzeri korumaya sahip olması önemli. Evet, dudaklarınızı ve ayrıca cildinizin geri kalanını maske taksanız bile korumanız gerekiyor. Geceleri ise kuruluktan kurtulmak için nemlendirici ürünlerden yardım alıyorum.

Sık Sık Tekrar Uygulayın

Güneşten koruyan dudak ürünlerini özellikle yeme ve içmenin ardından iki saatte bir tekrar uygulayın. SPF dudak balmını bir kaç yerde birden tutmanın faydası oluyor. Genelde masamda, cüzdanımda, banyomda ve bakım masamda birer tane oluyor. Böylece dişlerimi fırçaladıktan sonra sürmeyi unutmuyorum. Bu sistemin bir diğer avantajı ise farklı ürünleri deneme imkanınızın olması. Güneşten koruyan dudak bakım ürünlerini iki saatte bir yenilemeyi unutmayın.

dudak bakımı nasıl yapılır

Doğru Ürünleri Kullandığınızdan Emin Olun

Cilt bakımı konusunda ödüller almış dudak ürünlerini tercih etmeniz daha doğru olur. Çünkü özellikle güneşten koruma konusunda ödül almış bazı ürünler mevcut ve bunların zararlı güneş ışınlarını dudaklarımızdan uzak tutmaktaki başarıları çok daha yüksek. Bu sayede dudaklarınızın yumuşak ve güvende olduklarından emin olabilirsiniz.