Mayolarınızı açığa çıkarın ve yaşamın sularına dalın. Mart’ın kozmik karışımı hakiki bir aşk havuzu sunuyor. Ne kadar belirsiz ayrılıklar olursa olsun, hayranlık uyandıran gelişmelerin nereden geldiklerini ve nereye gittiklerini sorgulamadan sonuna kadar açılmaları için tüm gizemlerle arkadaş olmanın zamanı geldi.

Değişken su burcu Balık’ın şekilsiz köpürtmeleriyle şekillenen Mart, büyük ve eski bir evrende küçük parçacıklar olarak ezilmiş hissetmektense kendimizi parlak hissetmemiz için bir neden olduğunu hatırlatıyor. Mars ile eşleşen İkizler burcu ve aşk tavşanı Venüs’ün Koç burcunda olmasıyla bu ay, habersizce gelen ve aniden giden her şey için hazır olacaksınız.

Gerçekleşen her şeyin değişken nitelikleriyle rahat hissetmek için “kaynağımızı” yeniden hatırlamamız gerekir: rezervlerimizi yeniden canlandıran ve onaran insanlar, yerler ve şeyler. Bu sayede her şeye göğüs gerebiliriz. İster spa günü ister sürpriz bir parti olsun, Mart ayı sizin deponuz dolu bir şekilde eğlencelere tamamen dinlenmiş olarak katılmanızı istiyor. Böylece sizi bekleyen her ne ise bununla başa çıkmaya hazır olabilirsiniz. 

Mart ayında burcunuzun kaynağa geri dönmesi ve iç bilgeliğinizden faydalanmak ve önümüzdeki kozmik dans için hazırlanmak adına yazıyı okumaya devam edin.

Balık ya da yükselen Balık

Şubat ayı sizin için olgunluk ve kazanılmış bilgelikle dolu bir aydı. Şimdi ise vücudunuzun temel istek ve ihtiyaçlarıyla uyumlu dalgalar yaratmanız ve tamamen ruhani olana yönelmeden önce temel şeylere yönelmeniz gerektiği hatırlatılıyor. Mart ayını içinizdeki küçük  ve yumuşak hayvanı hatırlayarak ve içinizden sizinle konuşan açık sözlü sesi hatırlamak için kullanın. En somut kısımlarınızla uyum sağlayan cesur hamleleri gerçekleştirin.

Kendinizi yeniden şarj edin: Vücudunuz üzerinde çalışın. Bunun için kaliteli bir masaj yaptırmak gibi şeyler deneyebilirsiniz; önemli olan, insan giysiniz için özel hazırlanmış uygulamalı şifa yöntemleri ile önünüzdeki yolu ateşlemenizdir.

Koç ya da yükselen Koç

Şubat ayında nazik ve minik hareketlerin makrokozmosa giden yolu açtığını öğrendiniz. Mart ise Zodyak’ın ilk ve en yeni burcu olarak size bu durumunuza layık olan güçlü bir nefes almayı sunuyor. Her fırsatta bir şeyleri yoktan var edebilirsiniz. Bu ay size “eksik” hissettiren şeylerin yalnızca sizin adım atıp onları başlatmanız için imkan yarattığını hatırlatmak istiyor.

Kendinizi yeniden şarj edin: Minimalizme önem verin. Yeni bir şeylere yaratabilmek için eskilere göz atmalı, boş alan aramalı ve bunu yaratmalısınız.

Boğa ya da yükselen Boğa

Şubat ayı, işleri ilerletmek için kendi ellerinizle neler yapabileceğinizi görmekten memnun olduğunuz bir aydı. Mart ise şimdi sizi hareket ettirmek istiyor, büyük bir şarkı yapıp onunla dans etmeden ölmesi gerekenleri toprağa döndürmeyi öğretiyor. Ayakları yere basan bir toprak burcu olarak iç gözlem için doğaya bakın. Hayattaki en güçlü süreçlerden bazıları yok edilerek gerçekleşir. 

Kendinizi yeniden şarj edin: Bitkilerin hayatıyla ilgilenin. Koparılmış çiçeklerden çiftlikten sofraya gelen yemeklere kadar her şeyle birlikte yaşam/ölüm/yeniden doğuş döngüsüne dalın. Kendinize büyümenin her aşamasında bulunan güzel kokulu gücü hatırlatın.

İkizler ya da yükselen İkizler

Şubat ayında büyük bir vizyon gerektiren hareketler gerçekleştirdiniz. Mart ayı ise size bu vizyonun yalnızca sizin olduğunu ve sizin korumanıza değer olduğunu hatırlatmak istiyor. Bununla birlikte tetikte olmanıza neden olacak bir savunma mekanizması yerine bu ayın enerjileriyle yalnızca sizin kontrol ettiğiniz net bir kanaldan “hayır” ve “evet” deme hakkına sahip olduğunuzu hatırlayacaksınız. Bir anlığına geribildirimleri kapatın ve doğal otoritenize sahip çıkın.

Kendinizi yeniden şarj edin: Kas inşa edin. Mart ayı sizin en sağlam şeklinizde olmanızı istiyor. Sıkı egzersizlerden aynada vereceğiniz pozlara kadar tüm güçlerden faydalanın.

Yengeç ya da yükselen Yengeç

Şubat ayı sizi doğrudan kaynağa yolladı ve sizden gerçek tutkularınızı keşfetmenizi ve varlığınızı buna göre hizalamanızı istedi. Mart’ın enerjileri bu alevi daha da körüklüyor. Kendinizi konfor alanınızın kenarlarına iten durumlara sokmak için iç gözlem yapmaya davet ediliyorsunuz. Okyanuslardaki tüm suların gücünü topluyorsunuz. Bu ayın size kendi “derinliğinizin” dışına çıkmadığınızı hatırlatmasına izin verin ve cesur bir rota çizin.

Kendinizi yeniden şarj edin: Spontane olun. Mart ayının karıştır&yakıştır sihri sizin cesaretinizi gerektiriyor; daha önce deneyip işe yaradığını görmüş olduğunuz şeylerden vazgeçin ve tamamen beklenmedik şeyler deneyin.

Aslan ya da yükselen Aslan

Şubat ayı size sınırlar oluştururken bir kaçış noktası sunmuştu. Mart’ın enerjileri içten dışa yayılmaya devam ederken her şeyin altında atan kalbi düşünmeniz isteniyor. Varoluşunuzun hangi kısımlarında artık ilgi uyandıran bir “neden” yok gibi görünüyor? Dokunduğunuz her şeye canlılık ateşi getirmek için buradasınız küçük aslan. Pençelerinizle kordonları kesin ve anlamsız olan her şeyi bırakın.

Kendinizi yeniden şarj edin: Sıcaklıkla yakınlaşın. Güneşin altında yürümek, sıcak elmalı turta yemek ve ateşli ilişkiler bu ay sizin için uygun olacak. Çünkü artık soğuk şeylerin sizi ilgilendirmediğini kendinize hatırlatıyorsunuz.

Başak ya da yükselen Başak

Şubat ayı sakin bir aydı ve net bir değerlendirme yapmak için bir şanstı. Artık olgunlaştınız ve gerçekten istediğiniz şeye kitlenmeye Mart ayında hazırsınız. Tutkulu sihrinizi unuttunuz mu? Peki ya hava parçacıklarının dahi geçmenize izin verecek şekilde parçalandıklarını? Bu ay, muhteşemliğinizi hatırlayarak kelebek etkisinden deprem yapıcı duruma geçmeniz isteniyor. Attığınız her adımın, uyanış yolunuzda atılmış olduğunu unutmayın.

Kendinizi yeniden şarj edin: Yaratın. Mart her yerde sizin izlerinizi görmek istiyor, bu nedenle devam edin ve dokunduğunuz her şeye imzanızı atın; sabah kahvenizdeki kremadan bir sanat eserine kadar.

Terazi ya da yükselen Terazi

Şubat, var olan kıtlığı gidermeniz ve unutulmadığınıza yönelik inancınızı sağlamlaştırmanız için bir davetti. Mart ise bu inancın alevlerini körüklüyor ve son dönemlerdeki tüm gelişmelerinizi merasim haline getirme fırsatı sunuyor. Durmadan gerçekleştirdiğiniz tırmanışa sonraki düzlüğe ulaşmak için en son ne zaman ara verdiniz? Bu ay size şu anda cehennemde hayatta kaldığınızı hatırlatıyor. Bir an için “hedeflerinizi” bırakın ve halihazırda mevcut olan mükemmelliğe bakın.

Kendinizi yeniden şarj edin: Rahatlayın. Tamamen yapılandırılmamış şeylere girişmek için kendinize meydan okuyun, kişisel gelişim için yaptığınız hobileri pencereden dışarı bakmak için bırakın.

Akrep ya da yükselen Akrep

Şubat ayı, hayatınızın her bir bölümünü çok sevdiğiniz dostunuz olarak kullanıp tüm kaynaklardan destek toplamanız için fırsatınızdı. Şimdi ise Mart sizi tek ve güzel bir soruyla zorluyor: Öz sevginiz ne kadar derin? Bu başlangıçta anlamsız bir soru gibi görünse de bu ay bedeninize ve ruhunuza özen göstermek konusunda yaşayabileceğiniz her türlü kötü duygu ile yüzleşmeli ve yalnızca kendinizle ilgilenmelisiniz. Küçük adımlarla başlayın: Daha nazik kelimeler kullanın, aynaya daha nazik bir bakış atın. Kendinize, sevdiğiniz biri gibi basit ve sade bir şekilde davranın.

Kendinizi yeniden şarj edin: Duyulara önem verin. Dünyanın tadını alın ve beş duyunuzu güzel kokularla besleyerek Mart ayını, balayı ayı haline getirin.

Yay ya da yükselen Yay

Şubat ayı size bazı katı sınırların özgürleştirme olasılıklarının olduğunu gösterdi. Mart’ın enerjileri ise şimdi sizi bu sınırlardan oluşturulan bir koya davet ediyor ve burada neyin korunması gerektiğini düşünmenizi istiyor. Şu anda ellerinizi üzerine kapatmanız gereken şey nedir? Bebek adımlar için günlük dokunuşlarınız ve eğilimleriniz neler? Hangi kısımlarınız uyanmakta ve hangileri insanların görmesi için hazır değil? İyi ve hazır olduğunuzda uçabilmeniz için tüylerinizi elementlerden koruyun.

Kendinizi yeniden şarj edin: Saklanacak yerler bulun. İster dolabınızın arkasındaki battaniye yığınında isterseniz Zoom partisinde sessiz kalarak saklanın, Mart ayı sizden imkanlarınıza göre saklanmanızı istiyor.

Oğlak ya da yükselen Oğlak

Şubat ayı olasılıkları genişletmenizi ve göremediğiniz şeylerle ortaklık kurmanızı istiyor. Gizemlerle dolu olan bu dostluk her zamankinden daha rahat ve çılgın olmaya davet edildiğiniz Mart ayında size çok güzel hizmet edecek. Bu durum bir sonraki adımı göremeyeceğiniz, bunun yerine yönlendirilmeye izin vereceğiniz çılgın anlara eğilmenizle başlayacak. İleriye doğru net bir rota çizme zorunluluğuyla ilgili her türlü stresi rahatlatın ve keşfetmediğiniz koridorlarda yaptığınız iç gözlemi takip ederek dikkatinizi dağıtmayı deneyin.

Kendinizi yeniden şarj edin: Mistik yaklaşımları deneyin. Falcı kartlarının, rüya sembollerinin ve psişik başarıların sezgisel büyüsüne kapılıp doğaüstünün harikaları için doğrusal mantığınızdan vazgeçin.

Kova ya da yükselen Kova

Şubat ayı, tempoyu belirlemek ve dünyanın sizinle buluşmak üzere yükselmesi içindi. Mart ayı sizden şimdi kontrollerden bazılarını serbest bırakmanızı ve verimli toprak kaymalarının aşağı kaymalarına izin vermenizi istiyor. Kendinizi ve başkalarını belli bir yolun sonunda görmeye yaklaşıyorsunuz. İçinizde hareket etmek isteyen tüm yaşam alanlarını kısıtlamaya başlayan şeyleri değerlendirmeniz için duygusal bir model bulunuyor. Artık sonuçları önceden tahmin etmenize ve olasılıkları değerlendirmenize gerek yok. Zorlayıcı beklentileri ortadan kaldırın ve çarkı döndürün.

Kendinizi yeniden şarj edin: Hikayelere bakın. Olası pek çok “gerçekliğe” bakın ve arkadaş sohbetleri, insanlara dair hikayeleri ve kurguların hepsinde affetmeyi bulun.