21 Mart’ta Venüs Koç burcuna geçti. Aşk Tanrıçası Venüs’ün Balık burcundan geçişini tamamlamasıyla 14 Nisan’a kadar tamamen farklı bir enerji deneyimleye başlayacağız. Koç burcundaki Venüs bağımsızdır, iddialıdır ve tutkuludur: Özgürlüğünden hiçbir şey ya da hiç kimse için ödün vermez. 

koç burcu kadın

Venüs’ün Balık burcundaki düşsel büyüsünden ve Neptün ile olan romantik kavuşumundan sonra kişisel alan için daha güçlü bir ihtiyaç duyuyoruz ve enerjimizi kendimize, hedeflerimize ve arzularımıza yönlendiriyoruz.

Venüs, Koç burcunda: Heyecan, coşku ve havai fişekler

Venüs barış, denge, uyum, zarafet ve bollukla ilgilidir. Astrolojide Terazi ve Boğa’nın yöneticisi olan Venüs hem başkalarıyla kurduğumuz ilişkileri hem de kendimizle içsel olarak ilişki kurma şeklimizi simgeler. Öz değer duygumuz, değerlerimiz, zevk alma, bolluğu çekme ve bundan zevk alma, alıcı ve manyetik olma kapasitemiz ile ilişkilidir.

Terazi’nin karşıtı Koç olduğundan dolayı Venüs’ün Koç burcunda olması geleneksel olarak zarar verici bir etki olarak kabul edilir. Bu ise Aşk Tanrıçası’nın, Savaşçı’nın burcundan geçerken bazı şeyleri toplumun beklediği şekilde ifade etmediği anlamına gelir: Koç, doğası gereği denge ve barış için çabalayan bir burç değildir. Dürtüsel, sabırsız ve direkt olan Koç burcundaki Venüs heyecan, coşku ve havai fişekler arar. Bu geçiş sırasında macera ve meydan okuma arzularız ve hatta aşk alanında rekabetin tadını çıkarabiliriz.

Koç burcundaki Venüs benmerkezci olma ve hatta bazen diğer insanların ihtiyaçlarını, duygularını ve arzularını görmezden gelme eğilimini yansıtır. Büyük miktarda bağımsızlık ve alan arayışında olduğumuz için doğal olarak kendimizi ve kendi gereksinimlerimizi ilk sıraya koyarız: Bu süreçte başkalarına karşı saygısız ve duyarsız olma riskimiz bulunmaktadır.

korku

Venüs, Koç burcunda: Korkularımızla yüzleşmek

Venüs, Koç burcunda hareket ederken ilişkilerimizde kaybolarak özgürlüğümüzü kaybedeceğimiz korkusu ortaya çıkma eğiliminde olur. Yeni tanışmaların heyecanının ve çektiği ilginin tadını çıkarırken arzularımızın nesnesi bize gerçekten ilgi gösterdiği zaman enerjimizi geri tutabilir ve kendimizi ilişki içerisinde kaybetmek istemediğimiz için geri çekilebiliriz.

Önümüzdeki haftalarda hayatlarımızın farklı alanlarında kendimizi adama konusunda zorluk yaşayabilir ve tutkuyla dahil olmak ve tamamen kopuk olmaktan dolayı sürekli olarak bir ileri bir geri gidebiliriz. Koç enerjisi belirgin olduğunda ödün vermeyiz: Doğal olarak heyecana, yeniliğe ve maceraya çekiliriz.

Anında elde edilecek tatmin, zevk veren deneyimler ve hızlı çözümler için duyduğumuz arzu bizi kalıcı ilerlemeler kaydetmekten ve sağlam şeyler inşa etmekten alıkoyabilir. Uzlaşma ile ilgili zorluklar, eşitliğe ve duygusal dürüstlüğe dayalı anlamlı ilişkiler kurmamızı ve sürdürmemizi engeller.

koç burcu kadın

Venüs açısı: Kendine güvenmeye yönelik daha derin bir ihtiyaç

Venüs, 26 Mart’ta Güneş ile kavuşuyor: Bu kavuşum, yeni bir Venüs döngüsü başlatacak. Astrolog Arielle Guttman tarafından “Venüs Yıldız Noktası” olarak isimlendirilen bu olay, kendimizle ilişki kurma şeklimizle ilgili olarak yeni başlangıçları temsil eder. Koç burcunda başlayan yeni Venüs-Güneş döngüsü ihtiyaçlarımız, değerlerimiz, dürtülerimiz ve hedeflerimizle olan ilişkilerimizi yeniden tanımlamakla ilgilidir. Venüs ve Güneş’in kavuşumu, kendini keşfetme ve içsel keşif için yepyeni bir sayfa açar.

Bundan birkaç gün sonra 28 Mart tarihinde, Venüs tarafından yönetilen Terazi burcunda gerçekleşecek olan ve hem Güneş hem de Şiron ile kavuşan bir dolunaya tanık olacağız. Bu olay, ilişkilerdeki ihtiyaçlarımızı ve arzularımızı ortaya koyması, olduğumuz kişi yüzünden reddedildiğimizi hissettiğimiz yerlere ışık tutması ve bu konuda geliştirdiğimiz başa çıkma mekanizmalarını anlamamızı mümkün kılması bakımından yaralarımızı ortaya çıkarabilir. 

30 Mart ile 10 Nisan arasında Venüs, Kova burcundaki Satürn ve Jüpiter ile İkizler burcundaki Kuzey Düğümü ve Mars ile destekleyici bir altmışlık açı oluşturacak. Bu açılar olgunlaşmamızı, genişlememizi ve kişisel gelişimimizi destekleyen ilişkiler kurmamızın ve geliştirmemizin önemini vurgular. Aniden gelişen sohbetler ve bilgi alışverişleri, bizim için beklenmedik bir şekilde yeni kapılar açabilir.

12 Nisan’da Koç burcunda yeniay gerçekleşirken Venüs, Oğlak burcundaki Plüton ile kare yapacak. Şu sıralar hem kendimizle hem de başkalarıyla ilişki kurma şeklimizi dönüştürmeye itildiğimiz güç mücadeleleri ile aşırı duygusal iniş-çıkışlar yaşıyor olabiliriz. Ortaya zorlamalar, sahip olma isteği ve kıskançlık çıkabilir. Başlamakta olan ay döngüsü bizden devam etmemesi gereken bağları kesmemizi ve daha derin bir özgüven oluşturmamızı istiyor.

koç burcu kadın

Venüs, Koç burcunda: Kendini keşfetme 

Venüs Koç burcundayken kendimizi gerçekleştirme yolculuğumuza oldukça fazla değer veririz: Bireysel bir şekilde uyum sağlama eğiliminde oluruz ve doğal olarak tutkulu olduğumuz şeylerden daha fazlasını yapmak isteriz. Venüs şu anda Boğa burcundaki Uranüs’ün de yöneticisidir: Bu durum ortaya çıkan temaların ilgililiğini arttırır. 

Bu geçiş sırasında kendimize özgürlük ve bağımsızlık takıntımızın, kendimizi rahat hissetmediğimiz bir şeyle yüzleşmekten kaçınmanın bir yolu olup olmadığını sormamız faydalı olacaktır. Önceliklerimizi, değerlerimizi, ihtiyaçlarımızı ve hedeflerimizi yeniden değerlendirmek ve buna göre hareket etmek, bilinçli kararlar almamıza ve hem kendimizle hem de başkalarıyla açık ve dürüst bir şekilde ilişki kurmamıza yardımcı olacaktır.

Kararlarımızdan ve eylemlerimizden etkilenen kişilerin duygularına saygı duymak ve onları düşünmek söz konusu olduğu zaman, bireyci olmada ve kendini gerçekleştirmeye bağlı kalmada yanlış olan hiçbir şey yoktur. Venüs’ün Koç burcuna geçmesi kendimizi daha iyi tanıma, kendimize radikal bir şekilde dürüst olma ve kendimizi kabullenme uygulaması yapma ve kendimizi keşfetme yolculuğumuzda ilerlemek için bir fırsattır.