Ecovacs Deebot N79S

en iyi ucuz robot süpürgeleri

Ecovacs Deebot N79S robot süpürge güçlü bir temizlik, uygulama kontrolü ve Alexa desteği sunuyor ve fiyatı da oldukça güzel. Ancak Wi-Fi kurulumu biraz zor ve navigasyon konusunda küçük problemleri var.

Satın almak için tıklayın > Ecovacs Deebot N79S

iRobot Roomba 675

en iyi ucuz robot süpürgeleri

Wi-Fi bağlantısı olan ucuz bir süpürge ve uygulama kontrolüne, zamanlamaya ve sesli komut desteğine sahip olduğu gibi temizlik özellikleri de yeterli. Çok nadiren takılıyor ve kendini yerdeki yüzeylere göre otomatik olarak ayarlıyor. Kirlenmiş yerlere otomatik olarak odaklanıyor. Fakat biraz sesli ve işi bitince her zaman konumuna dönmüyor. Bazen halılardaki bazı kirleri kaçırabiliyor.

Satın almak için tıkla > İRobot Roomba 675

Eufy RoboVac 11s

en iyi ucuz robot süpürgeleri

Oldukça uygun fiyatlı olan bu süpürge küçük olduğu için en alçak mobilyaların altına bile girebiliyor. Sessizliği güzel ve pil ömrü yüksek. Ancak uygulama kontrolü yok ve zamanlama seçenekleri kısıtlı.

Satın almak için tıkla > Eufy RoboVac 11s

Eufy RoboVac 30C

en iyi ucuz robot süpürgeleri

Bir önceki modelin üstüne uygulama desteğine sahip ve sesli kontrol imkanı var. Emişi güçlü ve alçak mobilyaların altına girebiliyor. Sessiz çalışması da bir avantaj ama uygulama bildirimleri biraz karmaşık.

Satın almak için tıkla > Eufy RoboVac 30C

iLife A9 Robot Vacuum Cleaner

en iyi ucuz robot süpürgeleri

Bu süpürge sert yüzeyleri ve ince halıları güzel temizliyor, sesli ve uygulama kontrolü var. Etkili bir temizlik yapıyor, sessiz ve pil ömrü de yüksek. Ama kalın halılarda zorlanıyor ve maksimum modda pili hızlı bitiyor. Bazı tüyleri kaçırabiliyor.

Satın almak için tıklayın > iLife A9 Robot Vacuum Cleaner

Wyze Robot Vacuum

en iyi ucuz robot süpürgeleri

Lazer haritalandırma ve rota planlama özelliği ile evi güzel temizliyor. Emiş gücü yüksek ve HEPA filtresi de var. Ama sesli komut desteklemiyor, pil ömrü biraz kısa ve arada bir takılı kalıyor.

Dser RoboGeek 23T

en iyi ucuz robot süpürgeleri

Pahalı modellerin tüm özelliklerine sahip değil ama Wi-Fi bağlantısı olan bir model. Emişi çok iyi ve küçük boyutundan dolayı çoğu mobilyanın altına girebiliyor. Zamanlama desteği var. Ama rastgele bir düzenle temizliyor, pil ömrü kısa ve evi haritalandırmıyor.

iLife A4s Pro

en iyi ucuz robot süpürgeleri

Gücü yüksek, halılarda güç arttırma modu var ve fiyatı iyi ama uygulama kontrolü yok. Kullanımı ve kurulumu kolay. Sanal duvar aksesuarı ile birlikte geliyor. Ama zamanlama seçenekleri hayli kısıtlı.

Robot süpürgelerin fiyatları çok yükseğe ulaşabiliyor ama evi temiz tutmak için binlerce lira harcamanıza da gerek yok. Eğer ekonomik olmak istiyorsanız, sizi iflas ettirmeden işi tamamlayacak seçenekler var. Her tür fiyata sahip robot süpürgelere göz attık ve ekonomik ama iyi olanlar var. 

Satın almak için tıklayın > iLife A4s Pro

Robot Süpürgede Neler Olmalı?

Robot süpürge seçerken pil ömrü, boyut, emiş gücü gibi faktörleri dikkate almak gerekli. Pil ömrü konusunda çoğu süpürge tam şarjla en az 60 dakika çalışabiliyor. Ama büyük bir eviniz varsa 90 dakikadan fazla çalışabilmesi önemli. Neredeyse tüm modeller 90 dakikaya ulaşabiliyorlar ama en iyi seçenek bu konuda iRobot Roomba 675 ve tek bir şarjla 104 dakika çalışabiliyor.

Evinde alçak mobilyalar olanlar için küçük modeller daha iyi. Fakat almadan önce evinizdeki mobilyaların yüksekliğini tam olarak ölçün ve modeli ona göre seçin. 

Emiş gücü konusunda çoğu model en az 1000 Pa emiş gücü sunuyor ancak RoboGeek 23T modeli 2200 Pa güç sunuyor. Roomba 675 ise sadece 600 Pa sunuyor. Fakat yine de pil ömrü ve takılmadan ilerlemesi sayesinde temizlikte iyi.

Ek Özellikler

Robot süpürge piyasasının pahalı kısmında engelleri aşan yapay zeka, otomatik boşaltım, evi gözlemlemek için kamera ve sanal sınırlar çizme gibi özellikler var. Ucuz olanlarda genelde bu özellikler yok ama yine de uygulama bağlantısı, akıllı navigasyon ve ses kontrolü gibi pek çok şeye ulaşabiliyorsunuz.

Wi-Fi bağlantılı bir robot süpürgeniz olursa temizlik işini internet üzerinden başlatıp durdurabilirsiniz. Bu özellik hızlıca bir standart olma yolunda ilerliyor. Yine de ihtiyacınız yoksa daha ucuz ve bu özelliği içermeyen modellere odaklanabilirsiniz. 

Uygulama kontrolüne ek olarak Alexa ve Google Asistan destekleyen robotlar var ve bunları sesiniz ile kontrol edebiliyorsunuz.

Eğer çok halınız varsa veya eviniz çok büyükse, akıllı navigasyon özelliklerine sahip modelleri tercih edebilirsiniz. Böylece zigzag rastgele temizlik yerine düz bir çizgide temizlik uygulayacaktır. Bu sayede evi daha etkili şekilde temizleyebilirsiniz.