11 Nisan 2021 Pazar günü gerçekleşecek olan Koç yeniayı, Mars-Jüpiter üçgeninin orta noktasında bulunacak. Dolayısıyla Nisan 2021 yeniay astrolojisinin spiritüel anlamı gelişme fırsatlarından yararlanmak için cesaret ve mantıkla ilgili olacak.

Bununla birlikte Nisan 2021 yeniayı engelleme, ihtiyat ve talihsizlikle ilişkili olan sabit bir yıldızdan tam zıttı enerjiyi alacak. Yani bu yeniay özellikle utangaçlık ve depresyon gibi kişisel sınırlamaların üstesinden gelmek için iyi bir yeniay olacak. İlerleme ve başarıya giden yoldaki engelleri aşmak için de iyi olacak.

Nisan 2021 Yeniayı Astrolojisi

11 Nisan 2021 tarihinde 22°24′ Koç burcunda gerçekleşecek olan yeniay, sekiz gezegenden altısı ile açı oluşturuyor. Bununla birlikte bunlardan iki tanesi öne çıkıyor. Yeniay bol miktarda pozitif enerji ve iyi talih yaratan Mars-Jüpiter üçgeninin tam orta noktasında bulunuyor.

Yeniayın Anlamı

Güneş ile kavuşan Ay (0°00′), bir döngünün sonunu ve 28 günlük yeni bir döngünün başlangıcını temsil eder. Canlandırıcı bir enerji patlaması ile başlangıç verir. Ancak aynı zamanda mantıksız bir şekilde duygusal olmayacak şekilde, yani çok soğuk olmadan ya da hesaplama yapmadan bir duygusal denge getirir.

Bu nedenle yeniay yeni başlangıçlar yapmak, yeni bir sayfa açmak ya da yeni bir projeye başlamak için mükemmel bir zamandır. İlerlemek için yeni ve yaratıcı yollar ararken eski alışkanlıkları, davranışları ve inançları da sorgulayabilirsiniz.

Yeniay Açıları

Güneş ve Mars arasındaki altmışlık açı özgüveniniz, gücünüz ve cesaretinizi destekler. Yani bu yeniay egzersiz ve el işçiliği gibi fiziksel aktivitelerle spor ve iş gibi rekabetçi aktiviteler için mükemmel bir yeniay olacak.

Özellikle samimi bir doğası olan kişisel ilişkiler sizin daha sıcak olmanızdan, çekiciliğinizden ve karizmanızdan fayda sağlayacaktır. Cinsel dürtünüz güçlü olacak ve diğer insanlar sizi cinsel açıdan normalden daha çekici bulacak.

Güneş ile Jüpiter’in yaptığı altmışlık açı iyimserlik, iyi şans ve mutluluk getirir. Bu nedenle Nisan 2021, yeni projelere başlamanız ve hedeflerinize ulaşmanız için mükemmel bir zamandır. Bunlar konusunda çok az dirençle karşılaşacak ya da hiç karşılaşmayacaksınız ve diğer insanlar size karşı cömert ve misafirperver olacak.

Ayın bu fazı, zenginliğinizi arttırma fırsatlarının yanı sıra maddi ve manevi gelişiminizle ilgili olacak. Ayrıca ileri eğitim ya da seyahat ile ufkunuzu genişletmeniz de mümkündür.

Mars-Jüpiter üçgeni, kazanmak için güçlü bir rekabet arzusu getirir. Başladığınız hemen hemen her şey başarılı olacaktır. Bu dönem kesin eylemler gerçekleştirmek, önemli kararlar almak, liderlik etmek ve zenginliğinizi arttırmak için doğru bir zamandır.

Kişisel, maddi ya da manevi gelişiminiz için her türlü fırsattan yararlanmak adına cesaretinize ve mantığınıza güvenebilirsiniz. Bu özellikle de yeni birileriyle randevuya çıkmak ve mevcut ilişkileri geliştirmek için iyi bir yeniaydır.

yeniay

Minör Büyük Üçgen

Nisan 2021 yeniayı astroloji haritasında minör büyük üçgen yer almaktadır. Huber çifti buna Yetenek Üçgenleri adını verir. Bu üçgenler çok fazla kaynak verir ve mevcut yeteneklerin, yetkinliğin, ifade gücünün, duygusallığın ve uyum için çabalamanın bolluğunu gösterirler.

Minör büyük üçgen size doğal olarak sunulacak olan fırsatların daha kasıtlı gelmesini sağlar. Yeteneklerinizi başkalarına daha yetkin bir şekilde sunmanıza yardımcı olan ekstra bir zeka ile nesnellik verir. Başkalarıyla etkili bir şekilde iletişim kurma becerisini içinize işler. Ayrıca projelerinizi işler duruma getirmenize yardımcı olacak türden bir mantık sağlar.

Yeniaydaki Yıldızlar

Nisan 2021 yeniayı Koç burcunda gerçekleşiyor. Ancak yıldız haritasında görüldüğü şekliyle Balık Takımyıldızı içerisinde olacak. Bu tutarsızlık, Güneş burçlarının 2000 yıl önce isimlerini aldıkları Takımyıldızlar ile neredeyse bir burç kadar (30 derece) hizadan çıkaran ekinoks presesyonundan kaynaklanmaktadır.

Ve yeniay, Balık takımyıldızı içerisindeyken Balina takımyıldızındaki sabit bir yıldızla en yakın olacak şekilde hizalanır. Baten Kaitos, Zeta Ceti, deniz canavarının ya da balinanın karnında bulunmaktadır.

22°14′ Koç burcundaki sabit yıldız Baten Kaitos, Satürn’ün doğasına sahiptir. Sorunlu nakiller, değişim ya da göç, zorla gerçekleşen ya da kazayla olan talihsizlikler, gemi enkazıyla birlikte kurtulma, düşüşler ve darbeler verir.

Engelleme, ihtiyat, uyarı, yalnızlık ve basitlik gibi Satürn özellikleri genelde sıradan ya da daha yüksek bir güç tarafından insanlara zorlanır. Bazı zamanlar hayatı güç ya da sorunlu hale getiren fikirleri yayar. Kader genelde değişen şeylerden biridir. Baten Kaitos, depresyon ya da ölüm düşüncesi üzerine eğilim verir. Hayat genellikle aşağılama, vazgeçme ya da engellerle doludur. Bununla birlikte tüm haritanın konumu daima önemlidir.

Baten Kaitos çoğunlukla bir kişinin belki de kendi aptallığından dolayı bir süreliğine bir durumda takılıp kaldığını işaret eder. Ancak iyi açıdan bakacak olursak bunu deneyim bakımından fayda olarak saymak ve hatta bundan onur duymak ortaya çıkabilir.

Balık takımyıldızının tembelliğe ve eylemsizliğe neden olduğu, özellikle savaşta emretme yeteneği ile duygusal ve yardımsever bir doğa verdiği söylenir. İnsanları denizde ve karada sıcakkanlı, sağduyulu, mutlu yapar ve kayıp malların kurtarılmasına yardımcı olur.

Nisan 2021 Yeniay Özeti

11 Nisan yeniayı Mars-Jüpiter üçgeninin orta noktasında olacak. Bu ise Mars-Jüpiter üçgeninin tüm pozitif enerjisinin, girişimciliğinin, cesaretinin, seksiliğini ve iyi talihinin yeniayı boyunca güçlendirilmiş olacağı anlamına gelir.

Bununla birlikte Nisan 2021 yeniayı ile hizalanan sabit yıldız talihsizlik, engeller, engellenme ve ihtiyatla ilişkilidir. Bu Satürn özellikleri Mars-Jüpiter üçgeninin tam tersidir. Utangaç ve iç karartıcı bir yıldızın, dışadönük ve iyimser açılarla olan bu birleşimi özellikle Koç burcunun 22 derecesinde gezegeni olan insanlar için eşsiz bir fırsattır.

İlk olarak utangaç ya da depresyondan muzdaripseniz, bu yeniay size yeni ve cesur bir başlangıç yapma şansı verecek. Bu yeniay konfor alanınızı terk etmek ve kabuğunuzdan çıkmak için harika bir fırsattır. Satürn’ün engelleme, karamsarlık ve yalnızlık zincirlerini kırmak için Mars-Jüpiter üçgeninin cesaretini, coşkusunu, inisiyatifini ve iyi talihini kullanabilirsiniz.

İkinci olarak ise Nisan 2021 dinamik yeniayı astroloji açıları uzun süredir önünüzde duran engelleri aşmak için kullanılabilir. Bu yeniay, dış sınırlamaların ve engellerin üstesinden gelmek için mükemmel bir yeniaydır. Bununla birlikte başarısızlıkların ya da başarıdan korkmanın üstesinden gelebilirsiniz. Bu ay fazı, kendi işinizi kurmanız ya da birini yemeğe davet etmeniz için iyi bir fazdır. Bu ay fazında talih cesurdan yana olacak.

11 Nisan yeniayının etkileri 11 Mayıs yeniayına kadar dört hafta sürecek. Ve yeni başlangıçlar için en iyi zaman 11 Nisan – 26 Nisan arası Ay’ın büyüme dönemi olacak.