Evinizdeki kediniz için tehlikeli olabilecek nesnelerin farkına varmak bazen zor olabilir ve bu nedenle şimdiye kadar dikkat etmediğiniz bazı maddelere değindik. Özellikle hareketli ve meraklı olan genç kediler için bu nesnelere çok dikkat edin.

İpler Öldürebilirler

Kediniz bir örgü ipi, dikiş ipi, lastik ip yutacak olursa, bu ölümcül olabilecek bir bağırsak problemine yol açabilir. Bu nedenle ip yerine kediye uygun kedi oyuncakları ile onunla oynayabilirsiniz.

Süt Vermeyin

Bir kedi yavrusuna ılık güzel bir süt vermekten daha iyi ne olabilir diyebilirsiniz. Ama aslında neredeyse her şey sütten daha iyidir. Çoğu kedinin laktoz intoleransı vardır. Yani büyük bir kase süt büyük problemlere yol açar. Yan etkileri arasında kusma, ishal, mide kalkması bulunabilir.

Kablolara Dikkat

Kediler kablolarla oynamaya bayılırlar. Ama özellikle elektrik kablolarını ısırmaları, parçalamaları durumunda ciddi bir elektrik çarpması ve yanma riski ortaya çıkar. Bu nedenle kedinin erişebileceği kablolar evde olmasınlar.

Pencerelere Dikkat

Kediler pencereden bakmayı çok severler ancak pencerelerin açık olmadığından emin olun. Kapalı olmayan bir pencereden düşebilirler.

Bitkilerinize Dikkat Edin

Pek çok kedi ev bitkilerini atıştırmayı sever. Hatta kedinin çevresini renklendirmenin bir yolu da evde kedi çimi beslemektir. Ancak kediler çeşitli bitkilerden zehirlenebilirler ve bu nedenle bir bitkiyi açıkta bırakmadan önce araştırmak gerek.

Lastikleri Ortada Bırakmayın

İp gibi olan yuvarlak lastikler ve saç lastikleri kediler tarafından yutulacak olurlarsa ölümcül bağırsak problemlerine sebep olabilirler. Bu nedenle saç lastiklerini veya diğer tür lastikleri kediden uzak tutmak için kapalı dolaplarda tutun.

Çamaşır Yıkama ve Kurutma Makinelerine Dikkat

Garip görünebilir ancak bazı kediler çamaşır veya kurutma makinesinin içerisinde takılmaya bayılırlar. Yarım saatlik bir yıkama programından sağ çıkabilen kediler mevcutlar ancak çoğu kedi böyle bir süreçten sağ çıkamaz. Bu nedenle çamaşır yıkama veya kurutmadan önce kedinizin güvende olduğundan emin olun.