Akupresür İle Rahatlama
Bugün sizlere bir estetiysen olarak yüz masajında çok kullandığım, kadim Çin tıbbının da en önemli uzantılarından birisi olan Akupresürden bahsedeceğim. Kullanım alanı ve şekli olarak Akupunktura çok benzeyen Akupresür de ayaklar ve eller, parmaklar kullanılarak cilde masaj yapılır, önemli noktalara basınç uygulanır. Akupunkturda vücutta meridyen adı verilen enerji noktalarına, altın ve gümüş iğne uygulanarak iyileştirme sağlanırken, Akupresürde iğne yok, parmaklarla ağrı noktalarına basınç vardır.
Hem Akupunukturda hem de Akupresürde vücuttan enerji alıp vücuda enerji vererek, enerji dengesini sağlamak esastır. Akupunktur uygulamaları doktorların uzmanlık alanında olduğu için gündelik hayatta biz ihtiyaç duyduğumuzda Akupunktur yapamıyoruz. Ancak Akupresür sayesinde amatörler de evde, işte kendi Akupunktur noktalarına masaj yapabilir, o noktalarda iyileşme sağlayabilirler.
Akupresür ile hangi ağrılardan kurtulmak mümkün?
Akupresür, uygulandığı alanda rahatlama, enerji toplama, gevşeme ve o alanı ağrıdan kurtarma etkilerine sahiptir. Ben de günlük yaşam içindeki koşturmacanın stresi, depresyonu, diş ağrısı, periyot ağrıları gibi pek çok sorun için Akupresürü aktif olarak kullanıyorum. Bu bağlamda aklınıza gelebilecek zihinsel, ruhsal ve bedensel pek çok farklı noktada Akupresürü kullanmanızı öneriyorum. Bugün size uygulamalı olarak göstereceğim Akupresür, özellikle rahatlama amaçlıdır. Gündelik hayatın stresli, gergin, kaotik halinden bir nebze olarak kurtulabilmeniz için zihinsel olarak rahatlatan Akupresür uygulaması öğreteceğim. Bu uygulamada işlem baş bölgesinde yoğunlaşacak.
Baştaki Akupunktur noktalarımız
Çinliler vücudumuzdaki enerji noktalarına çok anlamlı isimler vermişler. Örneğin iki kaşımızın burnumuzun üzerindeki birleşme noktası; ruhun kapısı olarak adlandırılmıştır. Bunu bizim diğer yüz yogası, yüz gençleştirme, güzellik ve doğal terapi videolarında da göreceksiniz ki, tüm yüz uygulamalarında bu Akupunktur noktalarını kullanıyoruz. İşte Akupresürle zihinsel rahatlama için de bu noktaları kullanacağız.
Akupresür nasıl uygulanır?
- Burun çizgisini tam ortaya alacak şekilde kaşlarınızın bitiş noktalarından aşağıya işaret parmaklarınızı koyun ve baskı uygulayın. Burası burnu tam ortalayınca kaş ve göz oyuğunun olduğu alandır. Bu esnada ağrı hissederseniz, sinüslerinizin dolu olduğunu ya da bir şeye alerjiniz olduğunu anlayabilirsiniz. Bu bakımdan sinüs tıkanıklığı, alerji problemlerinde rahatlamak amacıyla bu noktaları kullanabiliriz. Bu alana iki taraflı olarak 30 saniye bastırıyoruz.
- Akupresürde ikinci önemli nokta; tam alnımızın orta yerinde, iki kaşın arasında ve burun çizgisinin yukarıdan başlangıç noktasındadır. Stresi, sinirli ve çok gergin bir durumdayken mutlaka bu alana işaret parmağınızla basınç uygulamanızı öneriyorum. Bu işlemin ardından rahatladığınızı, gevşediğinizi hissedeceksiniz.
- Akupresürün üçüncü noktası ise; kafamızın tam tepe noktasıdır. Buraya orta parmağımızla çok sert bir şekilde basınç uygulayarak rahatlayabilir ve özellikle de daha kolayca uykuya geçebiliriz. Genellikle uyuyabilmeleri için bebeklerde kafanın tam orta noktasına bastırmadan dokunulması önerilir. Ben kendi kızımı da uyuturken kesinlikle fazla bastırmadan, bıngıldak noktasına değil, onun biraz arkasına dokunuyorum.
- Bunların dışında kulaklarımızın önden ve arkadan bitiş noktalarına her iki elimizin işaret parmaklarıyla, elimizin işaret parmağı ve baş parmağının birleşim noktalarına, kollarımızın iç tarafındaki ana damarın üzerine elimizden dört parmak altına, kollarımızın yan taraftaki damarın üzerine, göğsümüzün üzerinde, boynumuzla göğsümüzün birleştiği alana iki baş parmağımızla 30 saniye baskı uygulayarak rahatlayabiliriz.
Not: Akupresür noktalarına basınç yaparak zihinsel olarak rahatlamanız mümkün. Sabahları ya da akşamları bu noktalara basınç uygulayarak siz de doğal terapilerle hayatınıza renk katın.