En iyi 4 antibakteriyel öz yağ
Eğer doğal yollarla bakterilerle savaşabiliyorsanız neden başka bir yöntem deneyesiniz ki? Aslında hazır olarak satılan ilaçların büyük bir kısmı esansiyel yağlar üzerine modellenmişlerdir ve bu nedenle mümkün olduğunca bu tip doğal ürünleri tercih etmek gerekmektedir. İş bakterilerle savaşmaya gelince sağlıklı gıdalar ve esansiyel yağlardan daha iyi bir çözüm yok gibidir.
Bunun temel sebebi, vücudumuza aldığımız sentetik ürünlerin beden tarafından nasıl işleneceğinin bilinmemesidir. İlaçlar sorunu çözseler bile genellikle başka sorunlara sebep olurlar. Bu ilaçlar hormonlarımız, endoktrin sistemimiz, beyin fonksiyonlarımız ve diğer işlevlerimiz üzerinde istenmeyen etkilere sebep olabilirler. Bu yüzden uzun vadede bilinçli bir şekilde doğal ürünleri tercih etmek daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır.
Ayrıca antibiyotiklerin genellikle antibiyotik direncine sebep olduklarını görmek mümkün ve bunun yanında iyi bakterileri de kötü bakteriler ile birlikte öldürmeleri büyük bir sorun teşkil ediyor.
En İyi 4 Antibakteriyel Öz Yağ
Esansiyel yağlar yüzyıllardır neredeyse her soruna karşı kullanılıyorlar. Bunlar arasında anksiyete ve depresyondan tutun da artrit ve alerjilere kadar geniş bir skala var. Onları enfeksiyonlara karşı kullanmak ise yeni keşfedilen bir şey değil. Hastalıklara sebep olan bakterilerden tutun da virüs ve mantarlara kadar pek çok konuda geçmişte kullanılmışlar. Bu ürünler bakterilerin direnç kazanmasına müsaade etmeden onları öldürüyorlar.
Tarçın Yağı
Tarçının kendine has güzel aromasının onu toniklerde, yemeklerde ve hatta hamur işlerinde kullanılmaya çok uygun hale getirdiği bir gerçek. Fakat onun bir diğer güzel etkisi ise bakterilerle savaşta etkin bir madde olması.
Journal of Contemporary Dental Practice yayınında yayınlanan bir çalışmada, tarçın yağının “planktonic E. faecalis” adlı bakteriye karşı ciddi bir etkisinin olduğu görülmüş ve dişlerde yapılan kanal tedavisinin ardından 14 gün sonra bile bakteri oluşumu görülmemiş.
Dolayısıyla onu iyi bir antibakteriyel olarak kullanabilirsiniz.
Kekik Yağı
Kekik yağı ciddi bir antimikrobiyeldir. Tennessee Üniversitesi Besin Bilimi ve Teknolojisi Bölümü’nde yapılan araştırmalar onun sütteki bakterilere ve salmonellaya karşı oldukça etkili olduğunu gösteriyor.
Kekik yağını yemeklerde bir koruyucu olarak kullanabilir ve besinlerin bakteri geliştirmelerine engel olabilirsiniz.
Mercanköşk Yağı
Oregano, mercanköşk, yabani kekik gibi adlarla adlandırılan bitkinin yağı, antibiyotiklere dirençli bakterilere karşı bile etkili olabiliyor. Bu hücrelere zarar veren mercanköşk yağı, enfeksiyonların kontrol altına alınmasında da etkili oluyor.
Manuka Yağı
Çay ağacı yağı olarak da bilinen bu yağ, cilde uygulandığında inanılmaz bir bakteri öldürme kabiliyetine sahip. E.coli ve enfeksiyonlara karşı okaliptüs ile birleştirilerek kullanılan yağ, özellikle göğüs üşütmelerinde de oldukça etkili.
Ondan faydalanmanın en iyi yolu ise onu manuka balı veya hindistan cevizi yağı ile karıştırdıktan sonra ilgili alana haricen uygulamak. Fakat özellikle hamileler, emzirenler ve kronik hastalıkları olanlar dikkatli olmalı ve bilinçsizce kullanmaktan kaçınmalılar.
Antibakteriyel Esansiyel Yağları Kullanmanın Faydaları
Candida ve E.Coli Gibi Bakteriyel Enfeksiyonlarla Savaş
Esansiyel yağlar uzun yıllardır antibakteriyel özellikleri ile biliniyorlar ve 52 farklı yağ üzerinde yapılan çalışmalar, candida, salmonella, enfeksiyonlar gibi pek çok konuda etkili olduklarını gösteriyor. Bu konuda en etkili olarak kabul edilen yağlardan bir tanesi kekik yağı, diğeri ise vetiver yağı.
Staph Enfeksiyonları ile Savaşır
Staph olarak adlandırılan bakterinin sebep olduğu enfeksiyonlara karşı paçuli yağı, manuka yağı, cereniyum yağı, lavanta yağı ve greyfurt çekirdeği ekstraktı önerilmektedir. Bunlar çeşitli bakterilere karşı ayrı ayrı test edilmişlerdir ve solundukları zaman en etkili olanların greyfurt çekirdeği ekstraktı ve cereniyum yağı olduğu görülmüştür.
Hastane Enfeksiyonlarına Karşı Savaş
Pek çok kişi hastanelerde bulunan enfeksiyonlardan dolayı hastaneye gitmekten çekinir. Hastanelere özel bu MRSA bakterisine karşı pek çok yağ test edilmiştir. Manuka yağı ve okaliptüs yağının bu bakterilere karşı en etkililer oldukları böylece tespit edilmiş durumda.
Kekik, lavanta, limon, limonotu, tarçın, greyfurt yağlarının da bu bakterilere karşı ciddi bri etkileri mevcut. Bu koruyucu etkiyi elde etmek için tek yapmanız gereken cildinize uygulamak.
MARCoNS ile Savaş
MARCoNS olarak adlandırılan rahatsızlık, birden fazla antibiyotik direnci olan bakterinin yarattığı ciddi bir durum olarak biliniyor çünkü bu bakteriler neredeyse herşeye karşı dayanıklılar.
Uygulamalı ve Çevreci Mikrobiyoloji yayınındaki bir çalışma, antimikrobiyel esansiyel yağların bu bakterilere karşı savaşta antibiyotik ilaçlardan daha etkili olduklarını gösteriyor. Zira bu yağlar bakterilerin çevrelerinde bulunan koruyucu biyofilme zarar verebiliyor ve bakterileri açıkta bırakabiliyorlar.
Seyahat Sırasında Bakterileri Savuşturmak
Bakteriler vücudumuza ağız, kulaklar, burun gibi açıklıklardan girerler ve onları almak için bazen yemek yemeniz bile yeterli olur. Hatta yüzme ve bakteri barındıran su içmek bile kolayca bakteri kapmanızı sağlar. Bazı bakteriler ciltteki aralıklardan bile vücuda girebilirler.
Seyahatleriniz sırasında kalabalık ortamlarda bulunduğunuz için, günlük detoks suyunuza bir kaç damla mercanköşk yağı damlatabilir ve böylece onun bakterilerle savaşan gücünü kullanabilirsiniz.