Karbonatın hayatın içinde 33 etkili kullanım alanı
Karbonatın Hayatın İçinde 33 Etkili Kullanım Alanı
Karbonat son zamanlarda çoğumuzun ilgisini çeken önemli bir madde. Her gün farklı bir alanda da kullanımı açıklanıyor ve bu da bizim karbonat ile daha fazla yakınlaşmamızı sağlıyor ne dersiniz? Alt tarafı karbonat der geçerdik. Koca bir torbasını inanılmaz uygun fiyata aldığımızda çok daha mutlu oluyoruz tabii, ama asıl konu sağlıklı bir şekilde kullanabileceğimiz bir madde olarak artık hayatlarımızda yer alması.
O zaman diyoruz ki sağlığa faydalı olan bu özel bileşen için haydi faydaları sıralamaya…
Karbonatın Kullanım Alanları ve Faydaları
Karbonat temizlikte olduğu kadar mutfakta da kullanılır. Karbonatın en yaygın kullanım alanı ve faydalarından bazıları şunlardır:
• Karın ağrısını geçirir.
• Sindirime yardımcı olur.
• Şişkinlik ve gazı rahatlatır.
• Hastalıklarla savaşır.
• Asidi nötralize eder.
• Mantar, küf ve parazitleri yok eder.
• Öksürük ve boğaz ağrısını azaltır.
• Soğuk algınlığı ve grip belirtilerini azaltır.
• pH dengesini korur.
• Gut belirtilerini hafifletir.
• Böbrekleri destekler.
• İdrar yolu enfeksiyonlarını tedavi eder.
• Kas ağrısını ve yorgunluğu azaltır.
Yüz ve Cilt için Karbonat Kullanımı
-
Doğal Deodorant – Bir çay kaşığı karbonat, yeterli miktarda su ile karıştırılarak bir macun haline getirilir, sonra da koltukaltına sürülür veya ayaklarınız ovulur. İşte bu sizin doğal kurtarıcı zararsız ve etkili deodorantınız.
-
Yüz için Peeling – Kurumuş cildinizi kendi karbonat peelinginizi yaparak toparlayın. Bir çay kaşığı karbonat ile yarım bardak suyu karıştırın. Karışımı yüzünüze dairesel hareketlerle ovarak sürün, sonra durulayın.
-
El Kremi – Mutfakta soğanlar ve sebzelerden sonra ellere sinen kokular işleri zorlaştırır. Ellerinizden kir ve kokuları temizlemek için, karbonatı su ile karıştırın ve ellerinizi ovun. Bu doğal karışım ellerinizi temiz ve yumuşak yapacak.
-
Ayak Yumuşatıcı – Bir çorba kaşığı karbonat ve ılık suyla kendi ayak banyonuzu yaratın. Karbonat bakterileri ve kokuları yok eder ve tırnak mantarını önlemeye de yardımcı olur.
-
Ciltte Kaşıntıyı Rahatlatma – Karbonat güneş yanıkları, alerjik döküntüler ve dış etkenlerden etkilenen deri rahatsızlıklarını azaltmaya yardımcı olabilir. Bir çay kaşığı karbonatı su ile karıştırın ve sonra cildinizi ovun.
-
Ahşap Yüzeylerde Kıymıkların Temizlenmesi – Kıymıklar, bir çorba kaşığı karbonat ve ılık su içeren bir karışımla rahatlıkla temizlenir. Etkilenen alanı günde iki kez bu şekidle ıslatın.
-
Böcek Isırıkları – Kaşıntıdan kurtulmak için ısırıkların üzerine karbonat sürmeyi denediniz mi? Bir çay kaşığı karbonat ve suyu karıştırın. Günde yaklaşık üç kez ısırık rahatlayıncaya kadar sürmeye devam edin.
-
Güneş Yanıkları – Güneş yanığı yaşayan cilt çok hassastır. Karbonat ve su karışımı ile bu bölgeyi rahatlatmak faydalı olacaktır. Mesela küveti doldurun ve yarım bardak karbonat ilave edin.
Saç ve Dişler için Karbonat Kullanımı
9. Saç Temizliği – Şampuanınıza bir çay kaşığı karbonat ekleyin ve saçınızı bu şekilde yıkayın. Bu karışım kir, yağ veya saç ürünlerinden kalan artıkların temizlenmesi için mükemmel bir yoldur.
10. Fırça ve Tarak Temizleyici – Saç ürünlerinde zararlı kimyasallar kullanmak istemiyorsunuz, fırçalarınızı veya taraklarınızı da bunlardan arındırmak istiyorsanız karbonat kullanın. İki fincan karbonatı bir fincan su ile birleştirerek doğal bir macun hazırlayın. Bununla tarakları ve fırçalarınızı ovun. Daha sonra durulayın.
11. Ev Yapımı Diş Macunu – Karbonat plak temizleme konusunda çok faydalıdır. Bu yüzden diş macunu ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Karbonat tek başına aşındırıcı özelliklere sahiptir ve zamanla diş minesi yıpranabilir. Haftada en fazla 2 kere karbonatla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.
12. Diş Beyazlatıcı – Karbonat sadece plakları temizlemekle kalmaz, dişleri beyazlatır. Haftada bir kez, karbonatı dişlerinize kullanın, beş dakika beklettikten sonra ağzınızı durulayın.
Genel Sağlık için Karbonat Kullanımı
13. Mide yanması ve hazımsızlıktan korunma – Karbonat mide ekşimesi ve hazımsızlığı azaltmanın maliyet açısından çok kolay ve etkili bir yoludur. İki bardak suya yarım çay kaşığı karbonat ekleyin. Yemekten bir saat sonra, biraz rahatlamak için bu karışımı için.
14. Kanserden Korunma – Karbonat, sağlıklı dokuların ve kanın pH dengesini etkilemeden, asidik tümörlerin pH’sını arttırır. Bir pH dengesizliği olduğunda, vücutta sağlıksız organizmalar gelişebilir, bu da dokulara ve organlara zarar verir ve bağışıklık sistemini tehlikeye atar. Karbonat tüketimi kanserli kişiler için beslenme ve bağışıklık desteği aracı olarak kullanılabilir.
15. Egzersiz Geliştirici – Karbonat, egzersizlerinizi daha etkili yapar. Yoğun egzersiz sırasında kaslarda biriken laktik asiti emme gücüne sahiptir. Bir çay kaşığı su ile karıştırıp egzersiz sonrası içebilirsiniz.
16. Böbrek Fonksiyonunu Geliştirme – Alkali bir madde olarak, vücuttaki asitleri tamponlar ve pH seviyelerini dengede tutmaya yardımcı olur. Düşük işlevli böbrekler, vücudun içindeki asidi gidermekte zorlanırlar, bu nedenle karbonat bu konuda yardımcı olacaktır.
17. Ülser Ağrısını Azaltma – Karbonat mideyi nötralize ettiği için, ülser için mükemmel bir çare olur. Belirtileri hafifletmek için 1-2 çay kaşığı karbonat ile bir bardak su için.
Evde Karbonat Kullanımı
18. Doğal Mutfak Temizleyici – Mutfak yüzeylerinde derin temizlik için karbonat serpin ve fırçalamak için bir sünger kullanın. Bu kendin-yap temizleme ürününe doğal ve şifa verici bir koku eklemek için limon, lavanta veya nane yağları ilave edebilirsiniz.
19. Tencere ve Tava Temizleyici – Tencere ve tava yıkamak için karbonat kullanılabilir ve eşyalara da zarar vermez. Sadece 15-20 dakika karbonatta bekletelim. Yağ, kir veya tortu derhal gidecektir.
20. Halı Temizleyici – Halı temizleme malzemelerinde, evcil hayvanlarınıza veya çocuklarınıza zararlı olabilecek kimyasallar bulunur; bu nedenle halınızı doğal ve iyi bir şekilde temizlemek için, karbonat kullanın. Halınızda lekenin üzerine karbonat serpin; 15-20 dakika bekletin, sonra elektrik süpürgesi ile çekin. Karbonatı ekledikten sonra sakın silmeyin, sadece bekleyin.
21. Bebek Kıyafetleri için – Karbonat doğal bir temizleyici ve hatta bir yumuşatıcı olarak kullanılabilir. Bebek giysilerini temizlemek için mükemmel bir yoldur – çamaşır makinasına 1 bardak karbonat ekleyin ve farkı görün.
22. Meyve ve Sebze Ovma – Bir çay kaşığı karbonatı meyve ve sebze yıkadığınız suya ekleyin ve her birini bu su ile ovun. Meyveleriniz ve sebzelerinizdeki bakterileri yok etmek için mükemmel bir yoldur.
23. Gümüş Temizleyici – Üç ölçek karbonat ve bir ölçek su ile bir macun yapın. İnce bir katman şeklinde gümüş eşyalarınızın üzerine sürtün. 15-20 dakika sonra gümüşü yıkayın ve kağıt peçete ile kurulayın.
24. Mikrodalga Temizleme – Şimdi tabii ki mikrodalga kullanımına karşıyız ama yine de temizleme konusunda bu detayı da atlamak istemedim. Mikrodalga temizlenirken sakın deterjan ve muadili kimyasal içeren şeyler kullanmayın. Bunlar mikrodalga içinde artık bırakır. Karbonatı nemli bir beze dökün ve mikrodalgayı bununla silin.
25. Gider Temizleyicisi – Kendi gider temizleyicinizi yapmak için 1 ölçek karbonat ile 1 ölçek elma sirkesini karıştırın. Bu karışım, genellikle kanalizasyon kanallarını temizlemek için kullanılan zararlı kimyasallardan çok daha güvenli bir seçenektir. Çıkan kabarcıklar sayesinde işe yaradığını anlarız, 15 dakika bekletin, sonra sıcak suyla durulayın.
26. Bulaşık Makinası Temizleme – Normal bulaşık yıkama işlemine karbonat ekleyin. Böylece yemeklerinizde biriken istenmeyen yağ ve kiri elimine etmeye yardımcı olacaksınız.
27. Ateş Söndürme – Mutfağınızda küçük bir yangın çıkarsa, üzerine hemen karbonat dökün ve alevleri anında bastırın.
28. Ayakkabı Kokuları Önleme – Ayakkabılarınızın içine karbonat serpin ve kokunun birkaç dakika içinde ortadan kalktığını görün.
29. Kahve ve Çay Lekeleri Temizleme – Kahve veya çaydanlıktaki lekeleri ve zamanla oluşan paslı tadı yok etmek için şu hızlı karışımı yapın: dörtte bir fincan karbonat, bir fincan sıcak suyla karışsın. Karışımı malzemelerin üzerine sürtün. Sert lekelerle savaşıyorsanız, önce birkaç saat bekletin ve sonra durulayın.
30. Duş Perdesi Temizleme – Duş perdelerinde zamanla oluşan kötü lekeleri karbonat ile yok edin. Lekelerin üzerine suyla karıştırdığınız karbonatı ekleyin ve kötü lekeleri silerek çıkartın.
31. Tuvalet Temizleme – Tuvaletinizin temiz ve taze kokması için içerde bir kutuda karbonat yerleştirin.
32. Arabanızı Yıkama – Hiç karbonatla araba yıkamayı duydunuz mu? Karbonat, yağı ve kiri kolayca çıkardığı için araba temizleme konusunda da mükemmel bir malzemedir. Bir fincan ılık suyla dört fincan karbonatı karıştırın. Bir sünger veya bezle aracınıza sürün (lastikler, ışıklar, koltuklar, pencereler) ve sonra durulayın. Sadece arabanın boyasına pek sürmeyin çünkü sert olduğu için çizebilir.
33. Kedi Kokusu – Kedi kaplarınızı olabildiğince temiz kokması için kutunun altını önce karbonat ile örtün ve her zamanki gibi kedi kumuyla doldurun.