Mezoterapi Nedir?
Gençleşmek, güzelleşmek, ciltteki deformasyonlardan kurtulmak, 10 yıl önceki cilde kavuşmak herkesin hayalidir. Yesek, içsek, gezsek, dolu dolu yaşasak, ancak yıllar görüntümüzde hiçbir iz bırakmasa diyenlerin sayısı hiç de az değil. Oysaki geçen her gün cildimizde bir iz bırakmaktadır. Bu bağlamda ciltteki çizgiler, lekeler, cansız ve mat görüntü geçen zamanın doğal bir sonucudur. Ancak kozmetik ve tıp dünyası bu doğal döngüye çözüm olacak tedaviler, iyileştirme uygulamaları sunmakta. İşte bu anti-aging uygulamalarından birisi olan Mezoterapi günümüzde sıklıkla kullanılan, tercih edilen bir gençleşme, iyileşme metodudur. Mezoterapi; anti-aging uygulamaları arasında iğneli işlemlerden birisidir.
Mezoterapi uygulamasında amaç nedir?
Yıllar geçtikçe, bazı hastalıklar yaşandıkça, güneş ışığından, soğuk havadan, kullanılan ilaçlardan, stres ve depresyon gibi olumsuz etkenlerden dolayı insan cildi, vitamin, mineral dengesini ve büyüme faktörlerini yitirmektedir. Bu bağlamda cildin esnekliği, canlılığı kaybolmakta, ancak mezoterapi uygulamalarıyla bahsi geçen gençlik özelliklerinin bir kısmı geri kazanılabilmektedir. Mezoterapi uygulamasında amaç kesinlikle cildin tek seansta fark edilir düzeyde daha kaliteli, genç, canlı, parlak görünmesini sağlamak, kişinin var olan güzellik potansiyelini ortaya çıkarmak, kişide zaten var olanı belirginleştirmektir. Mezoterapi kişinin sadece cildinin daha genç ve diri görünmesi amaçlı değil, farklı cilt kusurlarından kurtulma amaçlı da uygulanabilmektedir.
Örneğin cildinde güneş lekesi, gebelik lekesi, akne, sivilce izleri gibi hiç de hoş görünmeyen ve kişiyi rahatsız eden leke ve deformasyonlar oluşmuşsa mezoterapiye farklı vitaminler eklenerek iyileşme sağlanır. Bu bağlamda cildinde yer yer lekelenmeler olan kişilerin mezoterapi içeriğine C vitamini eklenerek lekelerin renginin açılması hedeflenir. Ayrıca C vitamininin cildi koruyucu etkisinden de faydalanılır. Altını çizmekte fayda vardır ki; mezoterapi bir dolgu, leke tedavisi ya da lifting işlemi değildir. Mezoterapinin tek başına tedavi edici etkisinden değil, daha iyi hale getirici etkisinden bahsedilebilir.
Mezoterapide ne kullanılır?
Cilt; bazı organik ürünlere özellikle A, C, E vitaminleri, selenyum, çinko, bakır, organik slika, organik slikon gibi özel mineral ve vitaminlere ihtiyaç duymaktadır. Ancak yıllar geçtikçe, cildin kendisinde bulunan bu içerikler tükenir. Mezoterapide işte vücudun ihtiyaç duyduğu, fakat zamanla tükenen bu vitamin ve mineraller serum haline getirilip cilt vitaminsel ve mineralsel anlamda beslenir. Bu mezoterapi uygulamalarında cildin ihtiyacına göre kimi zaman saf kolajenler, ekstra vitamin ve mineraller, hastanın kendi kanından alınan hormonlar eklenebilir. Eklenen kolajen sayesinde cildin nem tutuma kapasitesi artırılır ve bu sayede doğal koşullardan daha az etkilenip, daha canlı görünmesi sağlanır. Bu uygulamalar öncesinde ayrıntılı ve kapsamlı cilt muayenesi yapılır, kişinin rahatsız olduğu noktalar, sorunlar belirlenir ve bunlara göre uygulamanın içeriği belirlenir.
Mezoterapi ne kazandırır?
Daha parlak, berrak, lekelerin yoğunluğu azalmış, eski gücünü geri kazanmış bir cilt mezoterapi ile mümkündür. Mezoterapi uygulanan kişilerin cildi sivilce izleri, ufak tefek deformasyonlara karşı daha güçlü olur, daha kolay iyileşir. Zira cildin iyileşmek için vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve mezoterapi ile bunlar dışarıdan verilir. Uzmanın önerdiği aralıklarla örneğin yılda iki kez düzenli olarak mezoterapi işlemi yaptıran kişiler zamanın yıpratıcı etkisine karşı cildi güçlendirir, canlandırırlar. Bu sayede kişi yaşıtlarıyla karşılaştırıldığında fark edilir düzeyde daha canlı ve diri bir cilde sahip olabilir.