Okullar kapanmak üzere ve öğrencileri bir telaş aldı, yürüdü. Yıl sonu partileri, mezuniyet törenleri ve partiler… Ortaokul, lise veya üniversite, her yaştan genç kızın mezuniyetinde giyebileceği elbiseleri, sizler için derledik. Gelin birlikte bakalım.

Genellikle lise veya üniversite mezuniyetinde tercih edebileceğiniz bir elbiseyle başlıyorum. Kat kat ve fırfırlı etekler bu sene çok popüler olacağa benziyor. Mezuniyetiniz gece şık bir mekanda ise mutlaka böyle bir elbise tercih etmelisiniz.

Daha çok ortaokul veya liseli kızlar için düşündüğüm bu elbiseyi, fotoğraftaki gibi bir spor ayakkabıyla da giyebilirsiniz, şık bir çift sandaletle de… Tercih size kalmış. Ayrıca üstüne bir de kot mont alabilirsiniz.

Tiril tiril elbise giymek isteyen genç kızlar için muhteşem bir seçenek! Hem yazın ruhuna da ayak uyduruyor daha ne olsun? Ayakkabı olarak da babet tercih edebilirsiniz.

Mezuniyet deyince aklımıza sadece parti gelmiyor elbette, balolar da artmaya başladı. Yıl sonu balosuna katılacaksanız, bu elbise sizin için çok uygun. Saçlarınız dağınık şekilde toplamanızı tercih ederim ben.

Hafif balık etli genç kızlar için çok hoş bir seçenek olabilir. Ayrıca etek uçları ayaklarınıza takılmayacağı için rahatça dans edebilirsiniz. Beyaz asaletin rengi, mezuniyetlerde beyaz giymekten çekinmeyin!

Yine hafif balık etli genç kızlar için cıvıl cıvıl bir model, özellikle ortaokul veya lise çağlarındaysanız, böyle bir elbise tercih edebilirsiniz. Saçlarınızı dağınık şekilde örüp, çiçekler takabilirsiniz ya da romantik bir topuz yapabilirsiniz.

Bu tarz elbiseler Helenistik olarak adlandırılıyor. Özellikle açık havada veya havuz kenarında yapılacak bir mezuniyet için son derece yerinde olur. Saçlarınızı ensenizde at kuyruğu yapabilir ya da balık sırtı örüp, taç takabilirsiniz. Ayaklarda da tabi ki sandalet olmalı.

Toz pembe, peri kızlarının rengidir ve ben özellikle beyaz tenli kadınlara çok yakıştırıyorum. Saçlarınızı bir prenses gibi topuz yaptırdığınızda, çok şık duracağından eminim. Ayrıca bu modeli çapraz askılı olarak da diktirebilirsiniz.

Ortaokul veya liseden mezun olacak genç hanımlar için çok yerinde bir model, siyahın vermiş olduğu ağırlığa rağmen asla yaşınızdan büyük görünmeyeceksiniz. Saçlarınız kısaysa fotoğraftaki gibi yapabilirsiniz.

Tam bir parti kızı elbisesi! Eğer mezuniyet partisine katılacaksanız, bundan rahat bir model olamaz değil mi? Oynarken rahat edeceksiniz hem de partinin en havalı kızı siz olacaksınız. Bu elbiseyle topuklu ayakkabıdan vazgeçmeyin derim ben. Ayrıca kocaman küpeler olmazsa olmaz!

Esmer ya da beyaz tenli her kadına yakışan bir renk seçmem gerekseydi, kırmızı derdim! Özellikle ortaokul veya liseden mezun olacak genç kızlarımız için çok şık bir elbise. Saçlarınızı yukarıdan toplamanızı veya at kuyruğu yapmanızı öneririm.

Listenin en neşeli elbisesi olur kendisi. Her yaş grubu için çok uygun, tam bir yaz kıyafeti. Rose gold parlak sandaletler ve şıkır şıkır bileziklerle, bir yaz gecesi rüyasından fırlamış gibi görünebilirsiniz.

Benim favorim! Her yaştan ve her vücut tipine uyabilecek bir elbise! Renk değişebilir ama model efsane! Yaka kesimiyle omuzlarınız daha geniş görünecek ve etekleri yere kadar uzandığı için topuklu giyerek daha uzun görünebileceksiniz. Hilelerle dolu bir elbise!

Saf, masum ve şık! Ortaokullu genç kızlar için biçilmiş kaftan! Benim fikrim, düz kumaş olması yönünde. Eğer bu elbiseyi diktirmeye karar verirseniz, kumaşını düz tercih etmelisiniz. Saçlarınızı açık bırakmayın ki, omuz detayları kapanmasın.

Yine balık etli genç kadınlarımız için muhteşem bir seçenek. Saçlarınızı ensede topuz yaptırın, geniş küpeler takın ve elinize de bir yelpaze alın. Tam bir İspanyol kadını gibi görünebilirsiniz. Ayrıca ayakkabılarınızı siyah seçmenizi öneririm.

Son iki modeli özellikle beyaz seçtim. Beyaz masumiyetin rengi ve en masum zamanlarınızdasınız! Bunu değerlendirin ve beyaz giyin kızlar! Fotoğraftaki elbiseyi elbette üniversite mezuniyeti için öneriyorum. Takılarınıza göre ince şeritli lame veya dore sandalet tercih etmelisiniz.

İspanyol esintisi ve beyazın masumiyeti bir arada! Eğer böyle bir elbise tercih edecekseniz. Boynunuzu zincirlerle doldurmanızı tavsiye ederim. Birkaç tane gümüş veya altın kolye takabilirsiniz. Ayakkabılarınızı da mutlaka topuklu tercih edin.