Yaz geliyor, düğün sezonu açıldı. Evlenme adayı ve düğün hazırlıklarına başlayan her kadının, ilk yaptığı şey gelinlik bakmaktır. İşte bu sebeple, sizleri düşündüm ve bu sezonun gelinlik modellerini sizler için derledim. Bir göz atmaya ne dersiniz?

Sade ama havalı bir model arıyorsanız, tam karşınızda duruyor. Balık modeli gelinlik seven ama çok da taşlı kumaşlara yanaşmayan kadınların favorisi. Derin göğüs dekoltesiyle çok iddialı ama aynı zamanda asil duruyor.

Bu sene özellikle bazı markalar, elbise yerine pantolon kullanmış. Eğer alışılagelmişin dışında bir model arıyorsanız ve aslında daha sade bir törenle evlenecekseniz veya çılgınca eğlenecekseniz, rahat etmek için böyle bir model tercih edebilirsiniz.

Romantik ve klasik ama aynı zamanda sade bir gelinlik istiyorsanız, bu şekilde bir model tercih edebilirsiniz. Eğer biraz da nostaljik bir hava katmak istiyorsanız, bej ya da hafif pembemsi renk seçebilirsiniz. Son ipucu, boynunuza inci bir kolye takmayı deneyin.

Çok şık ve modern bir model değil mi? Yürüdükçe asalet akıyormuş gibi duran böyle bir gelinliği, genellikle gece düğünlerinde tercih edebilirsiniz. Ayrıca bir duvak da kullanabilirsiniz.

Kumaşıyla oryantal bir hava veren bu modeli, vücut tipi daha dolgun olan kadınların kullanmasını tercih ederim. Eğer biraz gösteriş seviyorsanız tam sizlik bir gelinlik modeli olabilir.

Güzel ve minik bir taçla da süsleyebilirsiniz, sade bir topuzla da.. Hem klasik hem modern, hem dinamik hem durağan. Eteklerindeki hareketle yarışır ölçüdeki dekoltesi, akıl karıştırıcı durmuyor mu?

Listemdeki en modern gelinliklerden biri olmasının yanı sıra bir de çok maskülen duruyor. Elbise tercih etmeyen kadınlar için güzel bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Saçlarınızı at kuyruğu ya da ortadan ayırıp, ense üstünde sıkıca bir topuz yapabilirsiniz.

İlk bakışta biraz abartılı gibi dursa da, gelinlik denildiğinde insanın aklına böyle bir şey geliyor değil mi? Kabarık etekli, uzun kollu ve bembeyaz… Eğer bir kış geliniyseniz, bu modeli tercih edebilirsiniz zira kolları nedeniyle, yazın pek de rahat olmayacaktır. Ama efsane olduğunu söyleyebilirim.

Biraz Hollywood tarzı bir gelinlikle karşı karşıya bırakacağım sizi. Çok şık ve modern ama aynı zamanda tam olarak, olayın ruhunu yansıtıyor. Bu modellere genelde kırık beyaz kumaşlar yakışıyor. Ayrıca saçlarınızı dağınık topuz yaptırırsanız başka bir havaya, at kuyruğu yaparsanız da bambaşka bir havaya bürünebilirsiniz.

Düğününde sade olmak isteyenler için çok doğru bir gelinlik modeli olabilir. Sade ama asla iddiasız değil, hem de rahat olduğun söylemek mümkün; düğün boyunca çılgınlar gibi eğlenebilirsiniz ve bunu yaparken kabarık eteklerle uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Aşk romanlarından fırlamış gibi bir gelinlik modeli olmasa mıydı listede? Şık ve zarif. Bu kelimelerin içini dolduran bir stil ve her daim kullanılabilecek bir model. Böyle bir gelinliğe saç örgünün de çok yakışacağını düşünüyorum.

Modernizmin dorukları sayılmasa da, pek klasik olmayan ama çok şık bir gelinlik modeli bu. Kabarık etekleri, straplez üstü ve yerleri süpürmeyen etek boyuyla hayranı olmamak elde değil. Ayrıca fotoğraftaki gibi tamamlayabilir, boynunuza ve kollarınıza kurdele takabilirsiniz. Ayrıca ayakkabı olarak da kurdeleli modeller tercih edebilirsiniz.

Tam bir kır düğünü gelinliği değil mi? Saçlarınızı örüp, gelişigüzel toplattığınızı düşünün ve aralarına çiçekler iliştirilmiş olduğunu.. Etek boyunu biraz daha kısa tutarsanız, hayal ettiğim sahne içerisinde yer alabilirsiniz. Ağaç perisi gibi görüneceksiniz!

Oryantal detaylar ile bezenmiş modern bir gelinlik modeli, benim listedeki favorilerimden biri olabilir. Kabarık etekler bu sene de moda gibi göründüğünden, böyle bir gelinlik tercih edebilirsiniz. Ayrıca omuz ve boyundaki zincir detaylar çok hoş değil mi?

Cıvıl cıvıl ve her daim genç kalan gelinler için bir model seçmek istedim ve en sona bunu bıraktım. Gerçekten çok güzel, hem asi hem de su gibi görünebilirsiniz. Sade ama kesinlikle basit değil. Klasik gelinlik tercih etmeyen kadınların severek giyeceğini tahmin ediyorum.