2017’yi geride bırakmak üzereyiz. Birçok sinemasever bu sene de salonları doldurdu, ödüller verildi, ödüllü filmlere gidildi; sinemalar doldu taştı. Şimdiyse sinemaseverlerin 2018’in gelmesini iple çekmesine sebep olan bazı filmler için heyecan dorukta! Özellikle yabancı birçok devam filmi ya da kaliteli yapım için herkes yeni yılın gelmesini bekliyor. Biz de bu filmleri sizin için derledik; gitmeden belki bir fikir edinmek için göz atarsınız; ne dersiniz?

The Post (12 Ocak 2018)


Bir sinema dâhisi olan Oscar’lı Steven Spielberg’in son filmi The Post, 1971’de geçiyor ve Pentagon belgeleri ile ilgili yasal süreci anlatıyor. Washington Post çalışanları editör Ben Bradlee ve yayıncı Kay Graham, sızdırılan Pentagon gizli bilgilerini yayınlama kararı alırlar ve olaylar gelişir. Başrollerinde Oscar’lı Tom Hanks ve Meryl Streep’in rol alması ayrı bir beklenti unsuru oluşturuyorken; Er Ryan’ı Kurtarmak ve Schindler’in Listesi ile Oscar kazanan Steven Spielberg bu filmiyle de aday olur mu bilinmez ancak, yeni yılda sinemaseverlerin en çok beklediği filmlerden birine daha imzasını atmış bulunmakta!

Coco (19 Ocak 2018)

Önümüzdeki senenin ilk ayında en çok beklenen filmlerden biri bu kez animasyon türünde! 12 yaşındaki Miguel kendine kahraman olarak Meksikalı bir gitarist olan Ernesto de la Cruz’u seçmiştir. Fakat Cruz hayatını kaybettiğinden Miguel’in onunla tanışma şansı yoktur fakat bir gün tesadüfen kahramanının gitarını bulur ve gitarı çalmasıyla kendini Ölüler Diyarı’nda bulur. Bundan sonra Miguel’in başına gelecekleri izleyeceğimiz film, şimdiden çokcukları ve yetişkinlerin merakla beklediği filmlerden oldu. Pixar ve Disney ortak yapımı olan bu çalışma En İyi Animasyon dalında en güçlü Oscar aday adaylarından biri gibi görünüyor.

Fifty Shades Freed (9 Şubat 2018)

Anastasia Steele ve Christian Grey hikayesinde artık son perde oynanıyor. Üçleme olan serinin sonuncu filminde; evlenme kararı alan çiftin peşini Grey’in geçmişi bırakmıyor. Özellikle bir önceki filmde sorun çıkaran karakterler eski sahip Elena ve eski patron Jack’in yarattığı gerginliğin sonuçlarını izleyeceğimiz filmin fragmanı bile şimdiden 23 milyon izlendi.

The Shape of Water (16 Şubat 2018)

“Pan’ın Labirenti” filmi 3 Oscar kazanan başarılı yönetmen Del Toro, yeni filmi “The Shape of Water” ile bu kez öncelikle Venedik Film Festivali’nden yanında Altın Aslan dahil 4 ödül ile döndü. Bu filminde de fantastik öğelere yer veren yönetmen; farklı evrenlerden garip yaratıklarla dolu masalımsı bir hikaye anlatıyor seyircisine. Soğuk Savaş’ın kızıştığı, 1963 döneminde Amerika’da gizli bir laboratuvarda yürütülen gizli deneyleri farkeden temizlik işçisi Elisa’nın, suda hapsedilen insan benzeri bir yaratığı kurtarma denemesini izleyeceğiz. Guillermo Del Toro; hem şiirsel ve yoğun, hem de fantastik bir görsel şölen yaratmış.

I, Tonya (16 Şubat 2018)

Margot Robbie’ye Oscar adaylığı kazandıracak gibi görünen filmde; iki defa olimpiyat ve iki defa da Skate America Champion ödülünü kazanan buz patencisi Tonya Harding’in kariyeri ve ceza aldığı komplo skandalı anlatılıyor. Başarılı buz patencisinin ismi 1994 yılında, aynı dalda yarıştığı Nancy Kerrigan’a yapılan saldırıya karışır. Herşeyin sonunda ise Tonya Harding, rakibini sakatlaması için adam tutmak suçundan ömür boyu men cezası alır. Filmde Margot Robbie’ye Avengers serisinden tanıdığımız Sebastian Stan eşlik ediyor, yönetmen ise Avustralya asıllı Craig Gillespie. Bakalım Oscar yarışına dahil olabilecekler mi?

Red Sparrow (2 Mart 2018)

Balerin Dominika Egorova, Rus istihbarat servisinde eğitimli bir ajan “Sparrow” olmak için eğitilir. Dominika, seksapalitesini bir silah olarak kullanmayı öğrenir ancak kişiliksizleştirme eğitimi süreci boyunca benlik hissini korumak için mücadele eder. İlk hedefi ise CIA yetkilisi Nathaniel Nash’dir. Başrolünde Açlık Oyunları’yla çok sevilen Jennifer Lawrence ve Joel Edgeton’u gördüğümüz filmde; iki başarılı gencin kariyerlerini, inançlarını ve her iki ülkenin güvenliğini tehdit eden bir aldatmacayla başa çıkma hikayesini izleyeceğiz.

Tomb Raider (16 Mart 2018)

Babasının kaybolmasından tam yedi yıl sonra Lara; küresel ticaret imparatorluğunun başına geçmeyi reddetmiştir ve bir yandan üniversitede okurken bir yandan da bisiklet kuryesi olarak çalışmaktadır. Bir zaman sonra babasının kayboluşunu araştırmaya başlar ve kendini Japonya kıyılarında gizemli bir adada bulur. Lara Croft’u bu kez, kör inançla ve inatçı yapısıyla dezavantajlı bir durumda olduğu ve fazlaca silaha ihtiyacı olabilecek bir maceraya atılırken izleyeceğiz. Yeni Lara Croft’un Alicia Vikander olmasına tepki gösterenlerin sayısı çok olmasına rağmen, bir o kadar da bu durumdan hoşlananların olduğunu söylemeliyiz.

Avengers: İnfinity War (27 Nisan 2018)

Şimdiye kadar görüp görebileceğiniz en karizmatik süper kahramanlar yeni maceraları için elbette yine bir araya geliyor. Doktor Strange ve Galaksi’nin Koruyucuları ekibinin de yer alacağı filmde ekip bu kez korkunç titan Thanos’a karşı savaşacak. Avengers serisinin iki bölüm olarak karşımıza çıkacak olan yeni filmi İnfinity War yönetmenlik koltuğunu ise; Kaptan Amerika filmlerinin de yönetmenleri Anthony Russo ve Joe Russo paylaşıyor.

Untitled Deadpool Sequel (1 Haziran 2018)

İlk filmi şaşırtı derecede büyük ilgi ve beğeni toplayan Marvel çizgi roman serisinden uyarlanan Deadpool serisinin devam filminin yönetmen koltuğunda David Leitch oturuyor. Biraz açık seçik biraz da absürt bir mizacı olan karakter Wade, bakalım bu kez de seyircileri mest edebilecek mi?

Jurassic World: Fallen Kingdom (8 Haziran 2018)

Gelmiş geçmiş en başarılı film serisinin yeni uyarlamasının 2. filminde aynı macera yeni dinozorlar, yeni türler ve bol gerilim sizi bekliyor olacak. Filmin yönetmenliğini The Orphanage ve A Manster Calls filmleriyle başarılı bir yükseliş yakalayan J.A. Bayona üstlendi. Başrollerinde yine Bryce Dallas Howard ve Chris Pratt’i göreceğimiz filmde ikiliye usta oyuncu Jeff Goldblum eşlik ediyor.

Ocean’s Eight (22 Haziran 2018)

Awkwafina, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Cate Blanchett, Dakota Fanning, Sandra Bullock, Anne Hathaway, Katie Holmes, Rihanna ve Helena Bonham Carter isimleri aynı filmde, bir yıldızlar geçidi gibi değil mi? Ayrıca Matt Damon ve Hobbit serisinden tanıdığımız Richard Armitage de filmin erkek kadrosunda göz dolduruyor. Film için; Ocean’s Eleven filminin spin-off niteliğinde olan kadın karakterlerle dolu versiyonu diyebiliriz. Hikayesi ise şöyle: Danny Ocean’ın kız kardeşi Debbie New York’da düzenlenecek olan MET Ball için bir soygun planlar ve bunun için de 8 kişilik bir suçlu çetesi oluşturur.