Çoğumuz tırnaklarımızda değişik renkler ve modeller denemeyi severiz. Görünüşümüzü değiştirmenin en kolay ve eğlenceli yollarından biri tırnaklarımızda değişiklik yapmaktır. Yaz da geldiğine göre yeni trendleri takip etmek ve uygulamak çok önemli. Bu yaz her zamanki gibi sarı ve pembe gibi açık renkler modayken, daha cesur davranmak isteyenler içinse koyu renklerin de hiçbir zaman modası geçmeyecek gibi görünüyor.

Cesur renk tercihlerinin yanı sıra bu yaz özellikle uzun, badem şekilli tırnaklar çok moda. Uzun oval tırnakların uca doğru hafif bir şekilde sivrileştirilmesiyle elde edilen badem tırnakları her renkle beraber kullanabilirsiniz. Neon turuncular ve canlı mercanlar geçen senelerin modasıyken bu sene daha yumuşak tonda turuncular tercih etmek isteyebilirsiniz. Ayrıca tırnak süsleme sanatı ile birlikte göz alıcı tırnaklara sahip olabilirsiniz. Göz alıcı grafik şekiller ve her biri ayrı renklerle boyanmış tırnaklar, geçen yıl gibi bu yıl da moda olmaya devam ediyor.

Bu yaz simli ve ışıltılı ojeler sevenler de istedikleri tırnakları kullanabilecek. Üstelik parıltılı ojeleri uygularken fazla kaçırmaktan korkmanıza hiç gerek yok. Çünkü bu işin uzmanları bile bol bol parıltı kullanmaktan hiç çekinmiyor. Tabi sizler çok ışıltı ve sim görüntüsünü sevmiyorsanız nude renklerde boyadığınız tırnaklarınıza hafif ışıltılar verebilir, hatta değişik renklerde tırnak simleri kullanarak tırnaklarınıza renk katabilirsiniz.

2019 yazının oje renklerine baktığımızda metalik renklerin hala moda olduğunu görüyoruz. Üstelik metalik renkleri her türlü kıyafet ve tarzla kombinleyebilirsiniz. Ayrıca özel günlerde metalik oje kullanmak son zamanlarda sıkça tercih ediliyor. Özellikle aksesuar kullanmayı sevmiyor ya da uygun aksesuar bulurken zorlanıyorsanız metalik ojeler sayesinde aksesuara ihtiyaç duymadan kombininizi tamamlayabilirsiniz.

Gelin şimdi bu yazın modası olan diğer renklere birlikte göz atalım.

  • Sarı renkler göz alıyor.

Bu yaz tırnaklarda değişik tonlardaki sarıları sıkça göreceğe benziyoruz. Sarının cesur bir renk seçimi olduğu düşünülse de aslında uygulamaya başladıktan sonra seveceğinize eminiz. Bütün tırnaklarınızda tek seferde sarı rengi denemeye çekiniyorsanız, her tırnağınıza farklı renkler uyguladığınızda ya da nude tonlar denerken bir iki tane tırnağınıza sarı oje sürerek alışmayı deneyebilirsiniz.

  • Siyah ve beyaz birbirini tamamlıyor.

Renkli ojeler sana göre değilse siyah ve beyaz ojelerin birlikte kullanıldığı modelleri deneyebilirsiniz. Siyah ve beyaz ojeyi birlikte kullanabilmenin değişik yolları var. Tırnaklarına bu iki renkle zigzaglar çizerek enerjik bir görünüm elde etmeniz mümkün. Ya da ekose desenden hoşlanıyorsanız siyah ve beyaz çok güzel bir görüntü oluşturabilir.

  • Sade tırnakların modası geçmiyor.

İddialı tırnaklardan hoşlanmayanlar için de manikür seçenekleri mevcut. Ojesiz veya sadece cila sürülmüş tırnaklar üzerinde minimalist desenler deneyebilirsiniz. Bunun için profesyonel olmaya gerek yok. İstediğiniz renklerde bir ojeyi alıp, örneğin siyah renk bir oje olabilir, tırnaklarınızın üzerine ufak şekiller yapabilirsiniz.

  • Dikkat çekmek istiyorsanız için kırmızı renk size göre.

Daha klasik ve iddialı görünmek isteyenler içinse kırmızı her zaman bir seçenek olarak duruyor. Çünkü kırmızının modası hiçbir zaman geçmiyor. Genellikle tutkunun rengi olarak nitelendirilen kırmızı, uzun ya da kısa her model tırnakta güzel duran bir renk. Daha koyu renklerden hoşlanıyorsanız da koyu kırmızı ya da bordo tonlarını da deneyebilirsiniz.

  • Bu yaz tırnaklarda beyaz renk oje göreceğiz.

Beyaz renk masumiyeti simgeler. Bu nedenle genellikle gelinlik giyildiğinde tercih edilen renklerden biridir.  Ancak bu yaz bu kural değişiyor ve beyaz herkesin kullanabileceği bir seçenek haline geliyor. Özellikle krem tonlarında olan beyaz ojeleri kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu rengi çok sade bulursanız da tırnaklarınızın ucuna başka bir renk uygulayıp daha dikkat çekici bir görünüm elde edebilirsiniz.

  • Daha doğal görünen tırnaklar için tek kat oje.

Bugüne kadar duymamış olabileceğiniz ilginç bir tarz da bu yıl moda oldu. Normalde ojenin güzel görünmesi için 2 kat, hatta 3 kat uyguladığımız olur. Ancak bu yaz tam tersi, tırnağın ojenin altında görülebilmesi için tek kat oje uygulaması tercih ediliyor. Tek kat uygulama yapılmasının nedeni daha doğal bir görünüm elde etmek. Eğer bu tarz bir uygulama yapmak istiyorsanız özellikle neon sarı, yeşil ve kırmızı gibi renkleri deneyebilirsiniz.

  • Gökkuşağı gibi tırnaklar göz alıyor.

Bütün tırnaklarını tek bir renge boyamaktan sıkıldıysanız gökkuşağı gibi tırnaklar tam size göre. Bu yıl sosyal medyada da bol bol gördüğümüz üzere tırnakların her birini farklı renklerde boyamak moda haline geldi. Düzenden hoşlanıyorsanız her iki elinizdeki tırnakları karşılıklı olarak aynı renge boyayabilirsiniz, yani bunun için beş farklı renkte ojeye ihtiyacınız olacak. Ancak daha çılgın bir şeyler denemek istiyorsanız her birini farklı renklere de boyayabilirsiniz.

  • Koyu renk ojelerin modası hiç geçmiyor.

Renkli ojelerin bu yıl sıkça tercih edilmelerinden bahsetsek de koyu renklerin de modası hiç geçmiyor. Özellikle koyu mavi ve yeşil ojeler en çok tercih edilen renklerden. Bu renklerin yanında siyah oje de asil ve zarif görünmek isteyenlerin bir numaralı tercihi olarak yerini korumaya devam ediyor.