Düğün, çok özel bir seremoni, belki de tüm hayat boyu unutulmaz bir törendir. Aylarca, hatta kimi zaman yıllarca planlanan, her ayrıntısı yeniden gözden geçirilen düğünlerde herkes kusursuz görünmek ister. Hele bir de damat ve özellikle de gelin için bu özel günü kusursuz kılacak olan kostümlerin seçimi çok önemlidir. Gelin adayları gelinlikli hallerini düğünden önce defalarca rüyalarında görürler. Gelinlik en güzelinden, en özelinden, en trendinden, en yenisinden, en son modelinden olmalı, düğüne gelen tüm konuklar hem gelinliğe hem de geline hayran kalmalı değil mi? İşte bunları düşünerek sizler için tüm dünyada 2019 gelinlik modasını, öne çıkan modelleri inceledik. Hala gelinliğinizi seçmediyseniz, kim bilir, bunlardan birisi tam da sizin istediğiniz gibidir.

Kraliyet düğünlerinden ünlülerin düğünlerine kadar, gelinlik defilelerinde ön plana çıkan modellerden ünlü İtalyan modacıların tasarımlarında kullandıkları motiflere kadar 2018 yılı düğünler ve gelinlik modası açısından çok önemli bir yıldı. Bu birinci sınıf düğünler ve en son gelin modası, Couture ve hazır giyim koleksiyonları ile 2019 gelinlik trendini tahmin edebiliyoruz. New York gelinlik haftasından, Paris Haute Couture’a kadar olan küresel trendler 2019 gelinlerine yol gösterecek, fikir verecek çok sayıda tematik ve moda remixi veriyor. Louis XIV’den ilham alan fırfırları, 70’lerin diskolarını ve metropolit minimalistlere uygun şık modelleri düşünün. Klasik gelin arketipleri de elden geçirilerek; sahil gelininden bohem tarzlara, onlardan biraz daha nostaljik ve tutucu ya da rustik gelinlik trendlerini merak ediyorsanız ise en sevilen gelinlik trendini “Fashion Fairy Nymph” ile tanıtıyoruz.

2019’da, geçmiş yılların gelinlik trendleri yeniden taze süslemeler, büyük renk efektleri ve vurucu bir etki yaratan detaylar ile şekilleniyor. Burada tüm 2019 yılının düğünlerinin gelinlerine ilham verecek en üst trend modeller mevcut.

  • Bir Fransız esintisi olarak fazlasıyla versay akımı

Sussex ve New York Düşeslerinin seçimleri; kalıcı bir ilham kaynağı ya da modanın ilerici tarzına gündelik, sıradan sokak modası tarzındaki güçlü tepkileri olabilir. Uzun süredir ortalıkta görünmeyen abartılı kabarık puf kollu, fırfırlı ve şekerleme paketi benzeri etekleri olan gelinlikler şimdi çok moda.

2019 gelinliklerinde Couture tarzı, büyük pileli etekler, ultra yüksek yakalar ve Victoria esintileri taşıyan her şeyi içinde barındıran mahkeme kıyafeti dönemlerine geri dönülüyor. Bir kilise töreni, geleneksel tören modeli veya ultra romantik bir resmi düğün için gelinlik seçerken Marie Antoinette’ten ilham alın.

Meghan ve Eugenie son zamanlarda düğünleri için modern seçimler yapmış olabilirler. Ancak görünen o ki moda trendi, kraliyet düzeninde her ayrıntının kendini göstermesini tercih ediyor.

Soldan sağa doğru: Vera Wang Gelinlik, Sandra Mansour (üstte), Viktor ve Rolf Gelinlik, Valentino Haute Couture, Oscar de la Renta Gelinlik 2019 Güz

  • Tüy fantezisi

Bohem gelinlikler saklandıkları yerden dışarı çıkınca, tasarımcılar yeniden heyecanlandı.  Kat kat etekler, fırfırlar ve bezemeler bohem tarz için sadece bir başlangıç. Daha fantezi bir görünüm için uçuşan etekler tasarımcıları yeniden zirvelere çıkardı. Bohem tarzın her yerinden sarkan tüylü saçaklar, peluş detaylar ve bol miktarda uçuşan tüyler gelinleri düğün gecesi uçuracak gibi görünüyor.

Bu trend söz konusu olduğunda, aklınızda tüylü bir gelinlik varsa sakın hiçbir şeyi eksik yapmayın. Geçmişte basmakalıp veya denenmesi zor gibi görünen her şey şimdi teatral, ancak çok şık. 2019 gelinlikleri tamamen dramatik, görkemli ve tüylü görünüyor. Ancak bu trendi tam olarak yansıtmak için saçı ve makyajı biraz daha sade tutmakta fayda var. Bu sayede gelinliğin görkemi daha da ön plana çıkar.

Soldan sağa doğru: Oscar de la Renta Gelinlik; Huishan Zhang (üstte); Giambattista Valli Haute Couture; Ashi Stüdyosu; Elie Saab

  • Dumanımsı griler ve aynalar

Hepsi aynalı nakışlarla işlenen, duman gibi metalik grimsi sırf yapay tül ve satenler bu sezon sergilendi ve fildişi ile yeni bir alternatif oluşturdu.

Aynalar sayesinde yansıtıcı ve benzersiz bir şekilde süslenmiş tasarımlarda, bu aynalı detaylar, krom ve gümüşün her yerine dokunduğu aksanlar, eskitilmiş payetler ve kristal boncukların yerini alacak. Düğün töreni, prova yemeği ya da after parti için bu yeni ışıltı ve parlaklıklar zarif, gösterişli ve sinirli bir hava katıyor.

Soldan sağa doğru: Inbal Dror (üstte), Net-a-Porter için Paco Rabbane, Naeem Khan Gelinlik, Dana Harel, Zuhair Murad Haute Couture 2019 Güz

  • İçinde mavilikler var

Mavi renk gelinlikte çığır açan bir akım gibi görünmese de, gelinliklerinizi mavi detaylarla süslemeyi bir düşünün. Toz pembe ve şampanya renkleri her ikisi de gelinlik modasında ilk kez sahneye çıktı ve o zamandan beri de temel bir akım haline geldi. Şimdi, Vera Wang ve Reem Acra gibi dünyaca ünlü tasarımcılar bu cool renk tonunda dalgalar yaratmaya çalışıyorlar.

Carolina Herrera’nın şerit kurdelelerinin tonuna bir bakın, ince tül ya da dantel gibi baştan ayağa farklı görünmenizi sağlayacak yenilikler için biraz cesur davranın.

Soldan sağa doğru: Ralph & Russo Haute Couture (üstte); Reem Acra Gelinlik; Carolina Herrera Gelinlik Baharı 2019; Vera Wang Gelinlik 2019 Güz

  • Cape Town

Pelerinler düğün dünyasında çığır açmaz, ancak bu sezon pelerinlerin yeni yorumlamaları hem düğün töreni hem de after parti için yenilikçi ve ezber bozan bir alternatif olabilir. Nakışla süslenmiş şeffaf bir örtü, fırfırlarla süslenmiş bir kokteyl pelerini, sade bir örtü ya da süslenmiş bir örtü için doğru bir seçenek olmakla birlikte, düğün pelerininin en az sizin boyunuzun iki katı kadar uzun olması da ayrı bir hava katar. Gelinliğiniz kollu ya da kolsuz olsun hiç fark etmez, pelerinle şık bir şekilde örtebilirsiniz.

Soldan sağa doğru: Berta Gelinlik; Savannah Miller Gelinlik (altta); Sandra Mansour; Elie Saab Gelinlik (üstte); Christian Dior Haute Couture 2019 Güz

  • Diskoda panik

Metalik, tulumlar, saçaklar ve diskodaki yeni kıvrımlar geri dönüyor. 70’li yılların üstünlüğü ile birlikte hem nostaljik hem de sıra dışı bir gelin olun. Açık yakalar, seksi saten astarlar, parıldayan her şey ve üst düzey aksesuarlar ile süslenmiş payetler, dans pistine çıkıp tüm töreni şeyleri sallamanıza yardım edecek. Prova yemeğinden düğün sonrası partisi eğlencelerine kadar aklınızı başınızdan alacak her şey için sizi cesaretlendiriyoruz.

Soldan sağa doğru: Zuhair Murad Haute Couture 2019 Güz; Rodarte 2019 Güz; Dundas 2019 Güz; Naeem Khan Gelinlik Baharı 2019

  • Kabarık kollar

Kraliyet düğünleri geleneksel gelinlik kollarının ve onların geniş kapsama alanlarının temel örneğidir. Ancak bunların biraz dışında bir şeylerin peşindeyseniz, şansınız yaver gitmiş demektir. Bu yıl gelinliklerin kolları hiç de sıradan değil. Puf, kabarık veya takıp çıkarılabilir bir manşet olabilir, seçenekleriniz hayal gücünüz gibi sınırsız olsun.

Hiç kimse gelinliğini ısınmak için uzun kollu yapmaz. Bu sezonun uzun kol seçenekleri tamamen daha şık bir görünüm için tasarlanmış. İnce tüller, cildi tamamen gösterirken uzun bir çizgi yanılsaması verir. Bu modeller gelinliklerin kolları kabarık, fırfırlı veya tül ile havalandırılmış ve aslında fazla abartılmış monoton gelinlik modelleriyle, sıra dışı tasarımları karıştırıyor.

Bol dökümlü manşetler, modernleştirilmiş, oldukça sofistike göz alıcı bir görünüm veriyor. Daha iyi bir dönüşüm için 2019’un bu trendinin en yeni yorumunu tercih edin: Ayrılabilir manşetler. Daha geleneksel bir görünüm için onları tören anında takın ve dans ederken çıkarın.

Soldan sağa doğru: Rodarte Fall 2019, Chanel Haute Couture 2019 Güz, Galia Lahav Gelinlik 2019 Güz (altta), Vera Wang Gelinlik (üstte); Oscar de la Renta Gelinlik 2019 Gelinlik

  • Dev fiyonklar

Dev fiyonklar geri döndü. Aslında hiç ayrılmamışlardır. Resimde Oscar de la Renta, Carolina Herrera’da ve Balmain ve Givenchy Haute Couture’da görüldüğü gibi, 50’lerin tam da havasını çarpıcı bir şekilde yaşatacaksınız. Gelin fiyonkları hiçbir zaman demode olmaz. Ama sadece günümüzde biraz daha büyüdüler.

Geçen yılki tiyatral gelinlik modasından daha sıra dışı ve tuhaf olan varyasyonlardan yola çıkarak, daha belirgin ve süper yapısal, süslü omuzlar, sırtlar, peçeler, nakışlar ve daha fazlası fiyonklu gelinliklerle mümkün. Bu “süper kadın” trendiyle ilgili bir ironi mi yoksa? Fiyonk ne kadar büyük olursa, görünüm de o kadar net ve sıra dışı olur.

Soldan sağa doğru: Lena Medoyeff Gelinlik (üstte), Oscar de la Renta Gelinlik 2019 Güz, Balmain Haute Couture 2019 Güz (üstte), Sandra Mansour, Carolina Herrera Gelin 2019 Güz

  • Büyükşehir minimalizmi

Hem prenses Eugenie hem de Sussex Düşesi, dantel ve süslemeden uzaklaşan önlükleri seçtiler ve kısa bir süre sonra gelin minimalizm trendinde bir yükselişe sebep oldular. Bu yıl gelinlik trendinde klasik genç kız ve kozmopolit kadınlarına dair daha naif, süslenmemiş prenses havası var. Gelinliklerde çağdaş çizgilerle kesikler, boy friend trendinden ilham alan takım elbise ve tertemiz jilet gibi kesimler 2019’a çok yakıştı. Cushnie, Brandon Maxwell, Chantilly ve diğer yepyeni tasarımcılardan oluşan gelinlikçiler klasik gelin ve gelinlik anlayışından sıyrılmak isteyenler için özel olarak tasarlanan gelinlikleri sunuyorlar.

Soldan sağa doğru: Dior Haute Couture 2019 Güz (üstte), Ralph Lauren; Balmain Haute Couture 2019 Güz, Moda Operandi için Brandon Maxwell Gelinlik (üstte), Ines di Santo 2019 Güz

  • Peçeler konuşuyor

Belki de İngiliz devlet adamlarının çiçeklerini sembolize etmek için tasarlanan nakışla süslenmiş Sussex’in epik peçesi düşese özeldi ya da Priyanka Chopra’nın Jodhpur’daki törende eşi Nick Jonas’a doğru yürürken tam 6 kişinin tuttuğu 75 metrelik sade tül örtü trend olabilir. Veya bu peçe trendi It – girl akımının sade bir şekilde ufukta olduğunu fark ettikleri bir eğilimi benimsemiş olmalarından kaynaklanıyor olabilir. Bu geleneksel aksesuarın aslında çok büyük bir anlamı var. Ancak bu sefer hiç de sade değil, eşsiz katmanlı süslemelerle tasarlandı. Stratejik olarak tasarlanan nakışlar ve parçalı dantel örtüler 2019’da çok daha ön planda. Tasarımcılar, gelinlerin örtüleri, peçeleri yalnızca elbiseye bir eklenti olarak değil, aynı zamanda genel bir görünümün bir parçası olarak görmelerini tavsiye ediyor.

Soldan sağa doğru: Naeem Khan Gelinlik 2019 Güz, Elie Saab Gelinlik 2019 Güz, Lola Varman Gelinliği (üstte), Danielle Frankel Objet

  • Çiçek desenleri

Çiçek desenleri? Gelin için? Çığır açan bir anlayış geliyor. Biliyoruz ki; bu trend aslında her yerde görülebilir. Ancak bu çiçek bahçesi görünümünü trende yakışır şekilde adlandırmak zor, hatta neredeyse imkansız. Ama bu yılki çiçeklerin gücü hiç olmadığı kadar devasa. Kalın, 3 boyutlu aplike, elle kesilmiş ve birer birer işlenmiş nakışlar, brokoliler, koyu renk desenlerle bu trend 2019’da sınır tanımıyor.

Bu aslında sadece dantelle ilgili değil ya da kır çiçeği basılmış nedime önlüklerini partinize dahil etmekle ilgili değil, bambaşka bir akımdan bahsediyoruz. Bu trend cesur renk, doku ve dramanın kullanılmasıyla ilgili. Gelinlik çiçeğe büründüğü zaman, sadece ince baskılar, tonlardaki çiçekler veya pembe tonlar olduğunu hatırlıyor musunuz? Belki de yıllar yıllar önceydi. Ancak 2019’da çiçek her zamankinden daha fazla ön planda.

Soldan sağa doğru: Monique Lhuillier Gelinlik 2019 Güz, Schiaparelli Haute Couture 2019 Güz, Reem Acra Gelinlik 2019 Güz, Marchesa 2019 Güz, Chanel Haute Couture 2019 Güz

  • Yeni trend plaj gelinleri

BAZAAR Gelini, yeni trend plaj gelinleri tüm kuralları çiğneyerek yeni bir trende imza atıyor. Bu gelin arketipiyle ilgili yeni bir görünüm alan trendde, plaj gelininin neden bir değişime ihtiyacı olduğu açık; zahmetsiz, hürmetsiz ve sorunsuz, gayet rahat ve cool. Bu laissez-faire, yani “bırakınız da yapsınlar” tutumunun asla modası geçmez, özellikle de törenlerde.

Burada hedeflenen düğünler her zamankinden daha popüler. Ancak drama ve formalite trendi tekrardan yükselişte, bohem gelinlikler düşüşte. 2019 model modern gelinlerin bir adada, tropik iklimli bir yerlerde veya kumsalda yalınayak yürüme isteği ön planda. Wow faktörü bir mayoyu tercih edin, ancak onu bir Haute Couture modelle gelinlik haline getirin.

Üzerine bir de peçe eklenince, Chanel’in kristal kaplı mayosuna tuhaf bir eklenti olabilir. Ya da denizden ve sahilden ilham alan nakışlar ve aplikler tercih edin. Risk almak için, hatta biraz fazla risk almak isteyen gelinler için, altındaki mayodan ilham alan bir astarla dikilmiş elbiseyi tercih edin.

Soldan sağa doğru: Chanel Haute Couture 2019 Güz, Zuhair Murad Haute Couture, Victoire Vermeulen Gelinlik

  • Önler kısa, arkalar uzun etek boyları

Bu sıra dışı etek boyları sezon boyunca Couture modelleri süslüyor, Giambattista Valli, henüz tamamlanmamış şekerleme paketi benzeri tül çeşitlerini tanıtıyor. Renk, hacim, şekil ve kalı her biri gerçekten olağan dışı. Gelinlik modasına böylesi bir bakış tamamen “wow faktörü” ile ilgilidir. Sadece bir bacağını açıkta bırakan ya da mükemmel bir çift düğün ayakkabısını göstermek için tasarlanmış önleri süper mini, arkaları çok uzun etekler 2019 model gelinliklerde muhteşem görünüyor.

Gelinliğe daha modern bir hava katmak için siyah fiyonk, kurdele dokunuşları ve çok sayıda fırfırla birlikte, önü kısa, arkası uzun gelinliklerde seçenekler sınırsız. Bu modelin ürün yelpazesi çarpıcı derecede geniş ve aslında her geline de hitap edebiliyor. Tasarım önerimiz: Moda olan bu gelinlikleri daha da modern bir hale getirmek için görünümünüzü şık bir peçe ile tamamlayın veya yüz örtüsünü tamamen saf dışı bırakın ve şık bir görünüm için siyah ve beyazın zıtlığından faydalanın, dev bir fiyonkla gelinliğinize hava katın.

Soldan sağa doğru: Ashi Studio, Giambattista Valli Haute Couture 2019 Güz, Oscar de la Renta 2019 Güz, Oscar de la Renta 2019 Güz

  • Moda perisi

Gelin ve gelinlikte 2019 modasından sizleri herkesin istediği, beklediği, en olağan kız ile tanıştırıyoruz. “Moda perisi ” zarafet ve incelikle bohem bir görünüm içinde tanımlanır. Ancak daha az festivalden ilham almış, daha çok zarafeti seçmiş gibi bir zahmetsizliğe sahiptir. Victoriana’yı anımsatan, ancak görkemli çiçek taçlarının yerine, şapka ve hasır, geniş ağızlı şapkalardan daha rustik, bol dökümlü veya kabarık kollu tasarımlar, bir de sıra dışı, biraz da cool tasmalar var. Atletik bir sokak kıyafeti ve bohem gelinine verilen cevap gibi olan yeni model rustik gelin .

Soldan sağa doğru: Valentino elbisesi ve BAZAAR Gelin için üstte Christian Oth tarafından fotoğraflanan Romantizm şapkası, Alon Livne, Costarellos, Zimmermann, Jonathan Simkhai İlkbahar 2019