Arkturus Kapısı her yıl 16 Ekim ile 18 Ekim arası açılıyor olsa da etkisi, 2020 boyunca çok daha güçlü olacak. Pek çoğumuz bu hizalanmanın etkisini, 16 Ekim’de Terazi burcunda Süper Yeni Ay ile başlayan Ay döngüsünün etkisiyle hissetme eğiliminde olacağız. Bu iki kozmik olay,  kendi içlerinde güçlü başlangıçları temsil ediyor ve aynı anda gerçekleşiyor olmaları, her ikisinin de yaratıcı gücünü arttırıyor.

Arkturus parlak, büyük ve sabit bir yıldızdır: 24°14’ Terazi burcuna geçer ve 17 Ekim’de Güneş de bu konumda Arkturus ile buluşarak bizi, içeri dönmeye ve kalbimize geri dönmeye davet eden enerjik bir geçit açar. Arkturus’tan, Güneş ışınları yoluyla gelen ışık kodları iyileşme sürecimizi hızlandırır, yolumuzda karşılaştığımız şeylerin daha derin anlamlarını bulmamıza yardımcı olur ve olayların başımıza gelmediğini, bizim için meydana geldiklerini hatırlamamızı teşvik eder.

Arkturus Kapısı: Güçlü bir hizalanma

Özellikle Hindistan ve Mısır’daki eski gökbilimciler, Sirius ve Arkturus gibi Sabit Yıldızların öneminin farkındaydı ve bu nedenle sabit yıldızların etkilerini ayrıntılı olarak incelemişlerdi. Arkturus, Boötes takımyıldızında bulunan en parlak yıldızdır ve genelde şans, bolluk ve zorlukların üstesinden gelmek için artan motivasyonla ilişkilendirilen, gökyüzündeki en şanslı sabit yıldızlardan biri olarak kabul edilmiştir.

Arkturus Kapısı, yılda iki kez Güneş, Dünya ve Arkturus arasındaki hizalanma kusursuz hale geldiğinde açılır: Nisan ayında, Koç burcundaki Güneş ile Terazi burcundaki bu parlak sabit yıldız arasındaki karşıtlığa tanık olurken Ekim ayında ise enerjilerini birleştirdikleri kavuşumun etkilerini deneyimleriz.

Dünya’dan baktığımızda Terazi’de kavuşan Güneş ve Arkturus görünmez hale gelir. Buna rağmen gücü, Güneş’le hizalanması ile büyür. Bu nedenle güneş doğarken ya da batarken güneşe bakmak, doğada meditasyon yapmak, öğle yemeğimizi dışarıda yemek ve çıplak tenimizi güneş ışığına maruz bırakarak dışarıda zaman geçirmek, Güneş ışınlarından geçerek Dünya’ya ulaşan Arkturus’tan gelen yüksek frekanslarını özümsememizi sağlayabilir.

Arkturus Frekansı: İyileşme ve aşkınlık

Arkturus, bir yıldızdan daha fazlasıdır: Yüksek boyutlu varlıkların evidir ve çok eski zamanlardan beri fiziksel biçimin, duygusal iyileşmenin ve yaratıcılığın aşkınlığı ile ilişkilendirilen çok yüksek bir frekansa sahiptir.

Arkturusluların, insan ırkının en yüksek evrim potansiyelini ve tüm galaksinin en gelişmiş uygarlıklarından birini temsil ettiği söylenir. Pek çok insan, ölüm anında insan bilincinin Arkturus alemlerinden geçtiğine inanıyor. Bu alemler, aşina olduğumuz üç boyutlu gerçeklik gibi yoğun ve fiziksel bir düzlem değildir: Aslında altıncı yoğunluğu olan eterik bir düzlemdir. Arkturuslular, fiziksel bir forma sahip değildir; bize genelde melekler olarak görünürler ve amaçları, iyileşmemize yardım ederek ve bize gerçek özümüzü hatırlatarak insanlığa hizmet etmektir.

Terazi 25’in sembolik anlamı

Güneş ve Arkturus’un buluştuğu 24°14’ derece Terazi, Sabian Sembolü Terazi 25 ile ilişkilidir.

Sabian Sembolleri, Zodyak’ın 360 derecesinin her biri ile ilişkili metaforlar ve görüntüler içeren 360 özel ifadeden oluşur. Bu semboller, 1925 yılında astrolog Mark Edmund Jones ile kahin Elsie Wheeler tarafından aktarılmıştır. Bu semboller, tüm burçların tüm derecelerine ek bir anlam ekleme işlevine sahiptir.

Terazi 25 için Sabian Sembolü, “Sonbahar yaprağının görünüşü, hacının aniden hayatın ve ölümün gizemi hakkında aydınlanmasına yol açıyor”. Bu ifade bize, çıplak gözle görülebilenin ötesine, apaçık ortada olanın ötesine bakma konusunda doğuştan gelen yeteneğimizi hatırlatıyor.

Bu Sabian Sembolü, yolumuzda karşılaştığımız şeylerin daha derin anlamlarını aramak ve yaşamlarımızda ortaya çıkan döngüsel ve tekrarlayan kalıpların arkasındaki nedenin farkına varmak ile ilgilidir. Açıkça görülenin arkasındaki gizli anlamı aramak, Yüksek Benliğimizle bağlantı kurmamıza yardımcı olur ve içsel bilgeliğimize ve sezgimize ulaşmamızı kolaylaştırır.

Terazi’nin 24° ve 25° dereceleri arasındaki geçiş, yaratılıştaki her şeyin birbirine bağlılığını ve kendi boyutumuz ile diğer düzlemler, daha gelişmiş varlıklar ve farklı zaman çizelgeleri arasındaki devam eden enerji ve bilgi alışverişini anlama yeteneğimizi sembolize eder.

Bu sembol, Arkturus Kapısı gibi güçlü bir hizalanma tarafından aktive edildiğinde, bugünlerde bizim için nelerin ortaya çıktığına özellikle dikkat etmemiz gerekir. Normalde fazla dikkat etmeyeceğimiz sıradan olaylar, ruhumuzun evrimi için önemli mesajlar içeren çok daha derin bir şeyin metaforunu temsil ediyor olabilir.

Arkturus kapısı açıldı: İllüzyonun içinden bakmak

Şu sıralar inanılmaz senkroniziteler, ani iç görüler ve keşiflerle dolu olacak. Bugünlerde ortaya çıkan şeyler, hepimizin deneyimlediği bilinç değişimini inanılmaz derecede hızlandırma potansiyeline sahiptir.

Arkturuslularla, diğer boyutlardan olan varlıklarla, Meleklerimiz ve Rehberlerimizle iletişim kurmak muhtemelen her zamankinden daha kolay olacak. Yıldız tohumları, bu hizalanmayı özellikle yoğun bir şekilde hissedecekler; özellikle de geçmiş yaşamlarının bir kısmını Arkturus’ta geçirmiş olanlar.

Arkturus’un titreşimi ile hizalanmak için güneş kristallerinizi, tılsımlarınızı, tarot kartlarınızı veya diğer spiritüel araçlarınız ile kehanet araçlarınızı güneş ışığı altında şarj edin. Şu an, bilinçli tezahür ve niyet düzenlemeleri için harika bir zamandır; çünkü yeni deneyimlediğimiz Yeni Süper Ay’ın enerjisi ve Arkturus-Güneş kavuşumunun frekansı birbirini güçlendiriyor ve her ikisi de bu amaçları destekliyor.

Bugünlerde, ortaya çıkan tetikleyicileri normalden daha yoğun bir şekilde hissedebiliriz. Bununla birlikte bize aynı zamanda duygusal iyileşme, karmaşık ya da travmatik deneyimlerin bütünleşmesi ve durgun enerjilerin daha yüksek titreşimlere dönüştürülmesi için büyük potansiyel sunarlar.

Arkturus Kapısı, bizi kendimize, varlığımızın merkezine gelmeye ve fiziksel formun ve onun getirdiği tüm sınırlamaların ve zaman ve mekanın ötesinde olan parçamızla bağlantı kurmaya davet eden kozmik bir geçit açar. Sonuç olarak bu kozmik olay bize gerçek doğamızı hatırlatır. Bu belirsizlik ve geçiş zamanlarında, Güneş-Arkturus hizalanması bizi kalplerimizi açmaya, İlahi plana güvenmeye ve Kaynak ile doğuştan gelen bağımızı geliştirmeye teşvik eder.