Netflix, geçen yılın Şubat ayında platform üzerinden en çok izlenen yapımlara dair günlük listeler sunmaya başladı. Netflix’in bu hamlesi, izleyicilerin daha şeffaf hale gelmesini sağlayarak Netflix’in orijinal içeriklerinin ön plana çıkmasına yardımcı oldu.

Netflix’in yaptığı ölçüm, üye hesaplarından bir dizinin ya da filmin en az iki dakikasının izlenmesini göz önüne alıyor. Yani izleyicinin izlediği şeyle ne kadar zaman geçirdiğini değil, izlediği şeye gösterdiği ilgi ölçüyor. Netflix’in günlük olarak sunduğu listeler, önceki 24 saat temel alınarak hazırlanıyor.

Aşağıdaki listede yer alan programların belirlenmesindeki puan sistemi şu şekilde: Bir TV şovu, Netflix’in günlük listelerinde birinci sırada her yer aldığında 10 puana sahip oluyor. Aynı TV şovu listede ikinci sırada her yer aldığında 9, üçüncü sırada yer aldığında ise 8 puan alıyor ve puanlama sistemi bu şekilde devam ediyor.

Bu şekilde oluşturulan listede en çok Netflix orijinal yapımları yer alıyor (TV şovlarından “Cocomelon” ve Cobra Kai” YouTube’da başlamıştı). İlk onda yer alan sadece bir dizi (The Office), lisanslı yapımlardan. Ancak The Office, geçtiğimiz Aralık ayında NBCUniversal’ın yeni online yayın platformu Peacock’a geçerek Netflix’ten ayrıldı.

“The Queen’s Gambit”ten “The Umbrella Academy”ye ve “Cobra Kai”ye kadar 27 Şubat – 9 Aralık tarihleri arasında Netflix’teki en popüler yapımları aşağıda bulabilirsiniz.

Love is Blind (Netflix orijinal, 2020 – devam ediyor)

Puan: 297

Açıklama: Nick ve Vanessa Lachey, bekar erkekler ve kadınların aşkı aradıkları ve nişanladıkları bu sosyal deneye ev sahipliği yapıyor.

Rotten Tomatoes skoru: %70

Eleştiri: Türü sevenler için tahmin yürütmeye devam etmeye yetecek kadar şaşırtmacayla dolu, eğlendirmeye yetecek kadar aşinalık içeren keyifli bir oyun.

Cobra Kai (Netflix orijinal, 2018 – devam ediyor)

Puan: 299

Açıklama: Hayatlarını değiştiren turnuvadan yıllar sonra Johnny ve Daniel arasındaki rekabet, ‘Karate Kid’in bu devam dizisinde yeniden alevleniyor.

Rotten Tomatoes skoru: %94

Eleştiri: Dizi, kusurlarına rağmen eğlenceli olmaya devam ediyor. Dizide, eski zihniyeti ve çağdaş bilinci arasındaki kopukluğu aşmaya çalışan bir kahraman bulunuyor.

Unsolved Mysteries (Netflix orijinal, 2020 – devam ediyor)

Puan: 310

Açıklama: Şaşırtıcı kayboluşlar, şok eden cinayetler ve paranormal karşılaşmalarla ilgili gerçek vakalar, bu ikonik belgesel dizisinin sürükleyiciliğini besliyor.

Rotten Tomatoes skoru: %77

Eleştiri: Dizideki raporlar çılgınca gelse de bu raporları destekleyecek kanıtlar var. Bu ise onları daha da büyüleyici kılıyor; özellikle de Japon kültürünün geçmişine ve ölenleri onurlandırma biçimlerini kıyaslayan raporları.

The Umrella Academy (Netflix orijinal, 2019 – devam ediyor)

Puan: 320

Açıklama: Babalarının ölümüyle tekrar bir araya gelen, olağanüstü güçlere sahip kardeşler, şok edici aile sırlarını ortaya çıkarıyor. Ve dünyada, insanlık açısından tehlike oluşturan belirsiz bir tehdit bulunuyor.

Rotten Tomatoes skoru: %82

Eleştiri: Dizideki ters köşeler, bölümleri birbiri ardına oynatmanıza neden oluyor.

Outer Banks (Netflix orijinal, 2020 – devam ediyor)

Puan: 344

Açıklama: Genç John B, zenginler ile fakirlerin bir arada yaşadığı bir adada, babasının ortadan kaybolmasıyla ilgili olan efsanevi bir hazinenin peşine düşmek için en yakın üç arkadaşından yardım alır.

Rotten Tomatoes skoru: %71

Eleştiri: Şovun vadettiği esas şeye ilgi duyanlar önemli eksiklikleri görmezden gelecektir: Denetimsiz, toplumun köşelerinde yaşayan, ancak yine de her an yardıma koşacak bir avukatları varmış gibi davranmaya devam eden gençler.

Ozark (Netflix orijinal, 2017 – devam ediyor)

Puan: 377

Açıklama: Bir finans danışmanı, ailesini Chicago’dan Ozarks’a sürükler; burada uyuşturucu patronunu sakinleştirmek için beş yıl içinde 500 milyon dolar parayı aklamak zorunda kalır.

Rotten Tomatoes skoru: %81

Eleştiri: Üçüncü sezon, dizinin şimdiye kadar en iyi sezonu oldu. Hikaye çizgisi oldukça güzel gidiyor; dizideki tohumlar, sonraki bölümlerde çiçek vermeleri için erkenden ekildi.

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness (Netflix orijinal, 2020)

Puan: 382

Açıklama: Bir hayvanat bahçesinin sahibi, büyük kedi ırkı yetiştiriciliğinin yeraltı dünyasından çıkan bu gerçek öldürülme hikayesindeki değişik karakterlerin arasında kontrolden çıkıyor.

Rotten Tomatoes skoru: %86

Eleştiri: Tiger King, Netflix’teki en sürükleyici yapımlardan biri: İzleyicilerin, akıllara durgunluk veren bir yaşam tarzına ve skandallara kapılmasına neden oluyor, ancak “gerçek suç hikayesi” demek bu yapım için yeterli olmayacaktır.

The Queen’s Gambit (Netflix orijinal, 2020)

Puan: 431

Açıklama: 1950’lerde bir yetimhanede, satrançta şaşırtıcı derecede yetenekli bir kız ortaya çıkar ve bu kız, bağımlılıkla boğuşurken yıldız olmaya doğru beklenmedik yolculuğuna başlar.

Rotten Tomatoes skoru: %99

Eleştiri: Scott Frank’in yeni Netflix serisinin merkezinde ortaya çıkan bu yıldızın, en olağandışı konuları bile sattırabilecek türden ender bir çekiciliği bulunuyor.

The Office (NBC, 2005-2013)

Puan: 438

Açıklama: Popüler komedi dizilerinden olan The Office, Dunder Mifflin kağıt şirketinde Michael Scott’un yönetimi altındaki hoşnutsuz ofis çalışanlarının zaaflarını anlatıyor.

Rotten Tomatoes skoru: %81

Eleştiri: Her ne kadar sonraki sezonları, günümüz işyeri kültürüne dair çığır açan ilk sezonlardaki keşiflere asla yetişememiş olsa da The Office, bize en iyi televizyon komedisinin anılarını bıraktı.

Cocomelon (Netflix orijinal, 2020 – devam ediyor)

Puan: 572

Açıklama: Tekerlemelerle tüm aile için eğlenceli zamanlar yaşatan bu müzikal dizisinde J.J. ile harfleri, sayıları, hayvan seslerini ve daha fazlasını öğrenebilirsiniz!