20 Mart tarihinde 2021 yılının Koç sezonu başladı. Koç burcuna geçen Güneş, Yeni Astrolojik Yılı başlattı.

Mart Ekinoksu, dünyanın kuzey kısmında baharın başlangıcını temsil ederken Güney Yarımküre’de ise sonbaharın başlangıcını temsil eder. Ekinokstan itibaren bazılarımız, günler daha uzun ve sıcak hale gelirken harekete, dışa dönüklüğe ve açılmaya davet ediliriz; bazılarımız ise hava sıcaklığı soğumaya başladıkça doğal dürtümüz içimize dönüp iç mekanlarda daha fazla zaman geçirmeye davet ediliriz.

Bununla birlikte hepimiz bir geçiş yaşarız, hepimiz değişimi hissederiz: Kardinal bir arketip olarak Koç yeni bir sezon, yeni bir bölüm, alışılmadık bir süreç başlatır. Güneş’in Koç burcuna geçişi gezegen üzerindeki herkes için yeni bir başlangıcı temsil eder ve önümüzdeki yılın nasıl olacağını belirler.

Koç: Kıvılcımı ateşliyor

Zodyak çarkının ilk burcu olan Koç, hayatı mümkün kılan kıvılcımı temsil eder. Koç yeni bir yol açan bir öncü, tek başına bir şey yapmaktan korkmayan bir lider, inandığı şey için savaşan bir savaşçıdır.

Güneş’in geleneksel olarak Koç burcunda güçlendiği kabul edilir: Bunun anlamı Güneş’in Koç burcundaki yıllık yolculuğunun enerji seviyelerimiz, canlılığımız, dayanıklılığımız ve özgüvenimiz için uygun bir an olmasıdır. Balık sezonu boyunca yaşadığımız duygusal yoğunluk ve duyarlılık artışından sonra Koç mevsimi ruh halimizi ve genel sağlığımızı iyileştirebilir.

Koç burcu saf içgüdü, dürtü ve arzudur. Savaş Tanrısı Mars tarafından yönetilen bu burç doğrudan eylem, ileri hareket etme ve dürtülerimizi her an keşfetmeyle ilgilidir. Yang ve ateş arketipi olan Koç, özgürlüğe ihtiyaç duyar ve hayatın gerçekleştiği şu anda yaşar ve deneysel bir deneme-yanılma sürecinden geçtikçe bir şeyler öğrenir.

Koç: Ayrılık ve bireysellik

Koç, bireysel bilincin doğuşunu temsil eder. Rahimde geçirdiğimiz zamanla ilişkili olan Balık ile birliği, beraberliği ve ikiliksizliği yaşarken Koç ise göbek kordonumuzu kestiğimiz anı ve fiziksel olarak annemizden ayrı olmamızı temsil eder.

Kardinal bir burç olan Koç arketipinde doğuştan bir güvensizlik bulunmaktadır: Yeni bir süreci başlatır, daha önce kimsenin gitmediği bir yola gider. Bu ise iki adım ileri, bir adım geri olmak üzere dinamik bir süreç oluşturabilir: Bu aşamada tanıdık olan ve bildiğimiz bir şeyden ayrılırız ve ilerlemenin en iyi yolunun ne olduğu konusunda net bir fikrimiz yoktur.

Koç, sürekli olarak bir var olma hali içinde olmakla ilişkilidir: Bu burç bizlere hayatın durağan olmadığını hatırlatır. Koç’un arzularını takip edebilmesi için özgürlüğe ve bağımsızlığa ihtiyacı vardır. Öfke ve kapana kısılma korkusu bu burcun gölgeleridir ve birden engellenmiş ya da kısıtlanmış davranma kapasitemizin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. 

2021 Koç sezonu: Geçişler ve Ay

21 Mart’ta Venüs Koç burcuna geçtiği gibi Merkür de 4 Nisan’da Koç’a geçecek ve ateş elementinin göklerdeki önemini arttıracak. 26 Mart’ta Venüs, yeni bir Venüs döngüsünün başlangıcını işaretleyerek ve kendimizle olan ilişkimiz ile kişisel keşif yolculuğumuza vurgu yaparak Güneş’le bir araya gelecek.

28 Mart’ta Terazi burcunda gerçekleşecek olan Dolunay oldukça enerjili bir günde gerçekleşecek. Çünkü bu tarihte Mars, Kuzey Düğümü ile kavuşurken hem Güneş hem de Venüs Şiron ile kavuşacak. Kendimizi ve arzularımızı göstermeye davet edilmemizle var olma ve kendimizi ifade etme hakkımız ile ilişkili yaralarımız ilişkilerimiz bağlamında tetiklenebilir. Dolunay, Kova burcundaki Satürn ile İkizler burcundaki Mars ve Kuzey Düğümü ile destekleyici büyük bir Hava üçgeni oluşturacak ve bu da ortaya çıkacak olan hisler ile duyguların zihinsel ve entelektüel olarak bütünleşmesine yardımcı olacaktır.

Mart ayının sonu ile Nisan ayının ilk günleri arasında Koç burcundaki Güneş hem Kova burcundaki Satürn hem de İkizler burcundaki Kuzey Düğümü ile altmışlık açı oluşturacak. Bu konum bize kendimizi gerçekleştirme güdümüz ile görevlerimiz ve sorumluluklarımızla ilgilenme ihtiyacımız arasında yaratıcı bir denge bulma fırsatı sunar. Gerçekleşecek olan açılar olgunlaşma sürecimizi ve evrimsel rotamıza doğru ilerlememizi destekliyor.

12 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşecek olan yeniay, Oğlak burcundaki Plüton ile kare oluşturacak. Güneş-Plüton karesi tüm hafta boyunca aktif olacak ve dikkatimizi özgürlüğümüzü, içimizden geldiği gibi hareket etme, kendimizi ifade etme ve dürtülerimizi takip etme kapasitemizi kısıtlayan kontrol ve güç dinamiklerine çekecek. Bu açı bireysel irade ile otorite figürlerinden gelen baskı arasındaki çatışmayı simgeler ve bizi, bireyselliğimizi tam olarak somutlaştırmaktan ve ifade etmekten alıkoyan içselleştirilmiş toplumsal ve kültürel koşullanmalara ışık tutar.

Güneş, Mars ve Jüpiter arasında eşzamanlı olarak gerçekleşen altmışlık açılar, karşılaşabileceğimiz tüm zorluklara proaktif olarak tepki gösterme kapasitemizin arttığını yansıtmaktadır. Bu hizalanmalar, yapıcı eylemlerde bulunmamız ve bilgimizi ve yaşam anlayışımızı zenginleştirerek özgüvenimizi arttıran seçimler ile deneyimlere yönelmemiz için bizlere ilham verir.

2021 Koç sezonu: Cesur olma zamanı

Koç’un yöneticisi Mars tüm Koç sezonu boyunca İkizler burcunda olacak. Bunun etkisi zihinsel enerjimizi, merakımızı, istekliliğimizi ve öğrenme arzumuzu arttırmak üzerinde olacak. İletişim kurmaya, fikirleri ve bakış açılarını paylaşmaya, bilgileri ve verileri paylaşmaya ve biriktirmeye eğilimli hissediyoruz. Bu süre içerisinde diğer insanların söyleyeceklerini gerçekten dinlemeye dikkat etmemiz ve bizi tetikleyen her şeye dürtüsel olarak aşırı tepki vermeden önce 10’a kadar saymamız önemlidir. Mars-Merkür karesi bu dünyalara biraz gerilim katabilir.

Güneş’in, Savaşçı’nın burcundan geçişi genel olarak enerji seviyelerimiz için olumlu bir dönemidir: Önümüzdeki haftalar yaratıcılığımız için elverişli olacak ve yeni projeler ile uğraşların başlangıcını destekleyecek. Koç sezonu bizi her şeyin nasıl sonuçlanacağından emin olmasak da cesur olmaya, başlamaya ve yolu yürümeye davet ediyor. İçgüdülerimiz ile isteklerimize güvenmeye, eski konfor alanlarımızdan ayrılmaya ve kendimizi keşfetme yolculuğumuzda ilerlememizi sağlayacak seçimler yapmaya teşvik ediliyoruz.