Zaman, yıldızlar, galaksi ve dünyamız, birbirleri arasındaki etkileşimleri ile mekanlarımızın hayatlarımıza yansıttığı birçok deneyimimizi, 9 yıldızın hareketi ve bunların kombinasyonları olduğunu anlatır haldedir. Senelik, aylık ‘Feng Shui Yıldızları’ takipçileri iyi bilirler.Buradaki yıldızlar Qi (yaşam enerjisi) türleri için bir koddur ve her yıldız 1 den 9 a kadar bir sayı ile temsil edilip her biri yin veya yang formuyla ve beş elementin bir tanesi ile dolayısıyla bizimle doğrudan de bağlantılıdır.

Bir mekandaki Qi, yıldızlar tarafından yönetilir ve eski bir deyiş ‘Formlar yıldızları harekete geçirir, yıldızlarda sakinleri etkiler ‘ der. Bu etki ‘Yeni Çin Yılı ‘ ile senelik yıldızların 4 şubattan itibaren yer değiştirecek olmasıyla, bizelere yaşam alanlarımızdan akacak olan, ilham, akış, yaşayış ve potansiyel olarak yansıyacak ve bunların etkisini arttırıp azaltmak da çoğu zaman küçük fakat enerjisel olarak etkili tedbirler ile mümkün olabilecek.

Bir Benzetme ile ‘ Feng Shui Senelik Yıldızları ‘

Senelik yıldızları ‘1 senelik kalıcı fotoğraf filtresi’ gibi düşünebilirsiniz, fotoğrafın güzel çıkması için nasıl ki sadece fotoğraf filtresi yeterli değilse ancak fotoğrafı etkilemesi de kaçınılmazsa ,işte senelik yıldızlarda böyle mekanınızı etkileyen faktörlerden sadece 1 tanesidir daha detaylı bir analiz için feng shui uzmanından destek almanız önerilir.

Haritayı Nasıl Kullanacağım?

Şu soruların cevabını vererek kullanabilirsiniz ‘Evimin veya işyerimin kuzeyi neresi ,güneyi neresi, merkezi (plan görünüşündeki) neresi …’ gibi ve sonra haritaya bakarsınız eşleştirişiniz veya bu harita ile evinizin tam merkezi(ortalama her alanına eşit uzaklıkta olduğunuz noktası ) olduğunuz yere geldikten sonra, telefonlarınızdaki dijital pusuladan yönleri tespit edip hangi odada hangi potansiyel senelik yıldızın denk geldiğini belirleyebilirsiniz.

2022 ‘Senelik Yıldızları’ ve Ne Yapmalı ?

Evinizin Merkezi

2022 Feng Shui yılında ‘senelik yıldız’ olarak merkeze yerleşen ‘yang toprak ’ olan 5 Yıldızı ile birlikte burada bulunan kırmızıları azaltmak ve bu alanda oturmak, durmak gibi saatlerce hareketsizce yapılacak durmalı aktivitelerden uzak durmak, yıldızın kavga ve kaza etkisini azaltacak hareketler olur.

 

Ayrıca metal çanı veya zaman zaman metal sesi ve materyalini de duvarlarda veya raflarda dekoratif olarak kullanmak 2022 Feng Shui senelik yıldızına bir tedbir olarak yapılabilecekler arasındadır.

Evinizin Güneyi

 

Hayatınızdaki olumlu olayların çoğaltabileceğiniz bir yöndesiniz çünkü güney konumunuz bir ‘yin ateş’ olan 9 yıldızı etkisi altında ve bir şömine ateşi veya starliçe (starlitzea nicolai), deve tabanı (monstera deliciosa) gibi güzel büyük bir iç mekan bitkisi ile etkisini arttırmak ve mekanınızdaki maddi manevi kazançlarınızın enerjisini çoğaltmak bu yönünün potansiyel enerjileri ile sizin elinizde.

Evinizin Kuzeyi

 

Evinizde bir kolunuzda şansınızla diğer kolunuzda eğitim kariyeriniz ile kol kola yürüyeceğiniz bir konum varsa orası tamda burası ,evin şansı özellikle itibar iş ve sosyal yaşamda arttıran bölümündeyiz. 1 Yıldızı yani ‘yang su’ bize iş yaptığımız çalışma masalarımızı (oturuken sırtımızı kuzeye vermeyecek şekilde) çekmemiz gerektiğini söylüyor olabilir. Masamızda da bir ‘masa saati’ veya akumarin kristal taşını bulundurarak 1 sene boyunca burada etki edecek olan 2022 Feng Shui 1 yıldızının hayatımızdaki etkisini çoğaltmanız mümkün olabilir.

Evinizin Batısı

Evinizin batısında rutin aralıklar ile içi tuzlu su dolu kabı bulundurup değiştirin, dekorasyonda parlak renklerden kaçının özellikle kırmızı renginden. Şans bambusu ,kılıç çiçeği (sansevieria trifasciata) gibi odanızın koşullarında yaşayabileceğini araştırdığınız iç mekan bitkileri yaşatmanız hatta büyütmeniz ile ‘yin metal’ 7 yıldızının dedikodu ,çatışma, şiddet etkisinin alanını azaltmış olursunuz .Evinizin bu bölgesinde uzun süreler geçirmemeyi farkettirin kendinize ,çok sık kullandığınız bir odanız ise kendinizi güneye doğru konumlandırarak oturabilirsiniz.

 Evinizin Doğusu

Dekorasyonda kırmızı bir minder veya kırmızı renginin yanında da amber, ateş opali gibi taşlar kullanmanız ve mümkünse çalışma masanızın bu odada olmaması dengeleyici ve ’yang ağaç’ 3 yıldızının yanlış anlaşılma, hırsızlık ve bunlardan doğabilecek ortamlarına güzel bir tedbir olur.

 

Evinizin Kuzey Doğusu

Refah, maddi kazanç ve başarıların konumundayız, odada yapacağınız şifalı bir tütsü yakma eylemi, bulunduracağınız terakota ham renginde bir küp veya kaya tuzu taşı, 1 sene boyunca bu yönde kalacak olan ‘yin toprak’ 8 yıldızının güzel enerjilerin hayatınızda aktive olmasına daha çok etki edecektir.

 

 

Hatırlanması gereken bir detay eğer bu alan yani evinizin kuzey doğusu wc veya yatak odalarına geliyorsa herhangi bir yukarıdaki ‘arttırıcı etkileri’ yapmamanız gerektiğidir.

 

Evinizin Kuzey Batısı

Evinizin bu yönü hangi odanıza denk geliyorsa orada rutin aralıklarda sirkeli su bulundurup o bölgedeki yaşama koşulları uygun olabilecek, areka palmiye ( dypesis lutescens ), kurdele çiçeği(chlolorophytum comosum) gibi canlı bitkileri araştırıp(o odada yaşamaya uygunluğun; ışık, ısı, nem koşullarını ) orada yaşatarak ve ahşap objeler ile bu enerjiyi destekleyerek  ’yang metal’ 6 yıldızından oluşabilecek potansiyel otorite, hukuk sorunlarını dengelemiş olursunuz .

 

Evinizin Güney Doğusu

Aşkın ,romantik dakikaların yaşanması olası olan evinizin güney doğusu aynı zamanda okulda başarı elde etmek isteyen çocuklarınızın da performansını olumlu etkileyebilecek bir alanınızdır. Bu alandaki ‘yin ağaç’ 4 yıldızını etkinleştirmek için içinde yaşamak, evcil hayvanların gezmesine izin vermek ve dekorasyonda toprak rengi detayları kullanmak güzel başlangıçlara vesile olabilir.

Evinizin Güney Batısı

Rutin aralıklarla tuzlu su bulundurmanız gereken bir yöndesiniz, ’yang toprak ‘ 2 yıldızı hastalıklara işaret eder

Evinizin güney batısına denk gelen yerde hamilelerin, yaşlıların, hastaların uzun süreler bulunmaması iyi olur 2022 Feng Shui yılı boyunca evinizin bu bölümünde tadilat yapmamanız önerilir. Bu konumda ateşi ve kırmızı rengini kullanmamaya özen gösterin. Odanızın duvarına siyah renkli bir kara tahta asıp üzerine olumlamalarınızı yazmanız da alanınızı dengeleme enerjisi içerisine girebilir.