21 Haziran’daki gündönümüyle birlikte 2022’nin Yengeç sezonunu açmış olduk. Bu sezonla birlikte enerji değişimine, mevsim değişikliğine ve duygusal anlamda kendini tanıma aşamasına başlıyoruz. Bu süreçte Güneş 21 Haziran’dan 22 Temmuz’a kadar Yengeç burcunda kalacak.

21 Haziran’da dünyanın Kuzey Yarımküresi gün ışığından en fazla olacak şekilde faydalanırken Güney Yarımküre ise yılın en uzun gecesini yaşamış oldu. Gündönümü başlangıç, yenilenme ve yenilik duygusuyla birlikte gelir. Bu tarihte dünyanın her yerinde yaşamın döngüsel olmasını ve ışık ile karanlık arasındaki ilişkiyi kutlarız.

Yengeç Sezonu: Geçmiş ve Bugün Arasındaki Bağlantıyı Anlamak

Yengeç burcunda yolculuğuna başlayan Güneş ile farkındalığımız iç dünyamıza ve duygular alemine yönelir. Yengeç sezonu, geçmişle bugün arasındaki bağı daha iyi anlamamız için bir fırsattır. Astrolojik olarak yılın bu zamanları duygusal olarak olgunlaşmaya odaklanır ve geçmişteki koşullanmalarımızın ve yetiştirilmemizin şu anki davranışları, tepkilerimizi ve seçimlerimizi hala nasıl etkilediğine dair farkındalığımızı arttırmaya davet ediliriz.

Yengeç burcu çocukluk deneyimlerimizle, o dönemki ev ortamımızla, ilahi anne ve iç anne arketipimizle ilişkilidir. Bu burç sayesinde kendimizi beslemeyi ve içimizdeki çocuğun güvende ve korunur hissetmesini sağlayan besleyici, koruyucu ve şefkatli anne figürünü içselleştirmeyi öğreniriz.

Yengeç Arketipi: Kendini Duygusal Anlamda Tanıma

Yengeç, kırılganlığımız ve hassasiyetimizle yüzleştiğimiz ilk arketiptir ve Zodyak’ın ilk Su burcudur. Büyümenin bu aşamasında odağımız daha çok kendimizi duygusal anlamda tanımak için içimize kaymıştır: bu durum maruz kalmaya ve yaratıcılığımızın dışsallaşmasına karşı belli bir dirence neden olabilir.

Kırılganlığımızın ve hassasiyetimizin farkına vardıkça tanıdık ve rahat bir ortamda yeni yollar seçme, yeni girişimlere başlama ve yeni deneyimler yaşama arzumuz ile kendimizi koruma ve güvende kalma ihtiyacımız arasındaki gerilimi hissederiz. Yengeç, yeni yollar ve yeni yönler açan Kardinal bir burçtur. Ancak bunun yanı sıra bilinmeyen süreçlerin başlamasından kaynaklanan güvensizlik, çelişkili arzular ve ilerleme ile geriye gidiş arasında ileri-geri bir dinamik oluşturur.

Yeni Ay Yengeç Burcunda ve Dolunay Oğlak Burcunda

Güneş’in Yengeç’teki yolculuğu sırasında bu burçta Yeni Ay ile Oğlak burcunda Dolunay yaşayacağız. 28 Haziran’da Yengeç burcunda gerçekleşecek Yeni Ay, Koç’ta bulunan Jüpiter ile kare yapacak. Güneş, Ay ve Jüpiter arasındaki kare, özgüven ve cömertlikte bir artış olacağını gösterir ve bizi çok fazla verme ve çok fazla genişleme riskine karşı dikkatli olmaya davet eder. Güneş ve Ay, uzayda Ay’ın zirvesine karşılık gelen nokta olan Gerçek Kara Ay Lilith ile kavuşacak. Bu hizalanma içgüdüsel, ilkel ve hayvani doğamızla olan ilişkimize ışık tutacak ve başkalarının geçmişteki davranışları sonucu kendimizden utanma ve kendimizi reddetme şeklimize bakmamız için bizi davet edecek.

13 Temmuz’da Oğlak’ta gerçekleşecek olan Dolunay ise Plüton’la kavuşum gerçekleştirecek. Bu yoğun Dolunay sırasında dikkatimizi duygusal olarak kendimizi düzenleme şeklimize verecek ve duygusal olgunlaşma sürecimizin bir bölümü zirveye ulaşacak. Geçmişte bastırmış olabileceğimiz duygular ortaya çıkabilir ve yüzeye gelebilir. Dolunay’a yakın günlerde kendimizi bastırmamıza neden olan döngüleri kırmak, çocukluk deneyimlerimizin bugünümüzü nasıl şekillendirdiğinin daha iyi farkına varmak ve daha derin ve duygusal bir kendine güvene kavuşmak için fırsatlarımız olacak.

Güneş Şiron, Uranüs, Neptün ve Plüton’la Hizalanıyor

Güneş Yengeç’ten geçerken Uranüs, Neptün ve Plüton ile mükemmel bir şekilde hizalanacak. Güneş, 8 Temmuz’da Koç burcunda Şiron’la kare yapacak ve yaratıcı ya da duygusal ifademiz açısından bastırılmış ya da reddedilmiş hislerimizi uyandırıyor. Bizi, yeni bir kendini onaylama ve kendine güven duyma seviyesine doğru büyümeye davet ediyor.

Güneş 10 Temmuz’da Boğa burcundaki Uranüs ile altmışlık açı yapacak ve ardından 17 Temmuz’da Balık burcundaki Neptün ile üçgen oluşturacak. Güneş-Uranüs arasındaki altmışlık açı yaratıcılığımızı ve özgünlüğümüzü destekleyecek, bunları daha da arttırmak için fırsatlar sunacak. Güneş-Neptün arasındaki üçgen şefkati, empatiyi ve sanatsal yönü kolaylaştıracak: bu açı, spiritüel pratiklerimizle yeniden uyum sağlamamız ve ilahi olanla ilişkimizi geliştirmemiz için bize ilham verecek.

Sonrasında 20 Temmuz’da ise Güneş Oğlak burcundaki Plüton ile harika bir karşıt açı oluşturacak ve Oğlak burcundaki Dolunay sırasında bu hizalanma halihazırda aktif olmuş olacak. Güneş-Plüton karşıtlığı, kendimizi ve arzularımızı olumlamaya çalışırken otorite figürleriyle güç mücadeleleri ve meydan okumalar olmasına neden olabilir. Bunun olumlu etkisi psikolojimiz ve kendimizi gücümüzü tam olarak ifade etmek ve somutlaştırmaktan bilinçsiz bir şekilde nasıl alıkoyduğumuzla ilgili aydınlanmalar ve yeni kavrayışlar şeklinde olabilir.

2022 Yengeç Sezonu: Kendini Güvende Hissetme

Güneş’in Yengeç’ten geçişi güvenlik ve emniyet ihtiyacımıza odaklanacak. Bu Yengeç sezonu ile bugünümüzü, tetikleyicilerimizi, ihtiyaçlarımızı ve korkularımızı daha iyi anlamak için geçmişimizi keşfetmeye davet ediliyoruz. Bu dönemde ev içi sorunlar ve aile sorunları ön plana çıkabilir ve duygusal ihtiyaçlarımızı karşılama şeklimiz, başkalarından ihtiyaçlarımızı nasıl karşılamalarını beklediğimiz ve yakın ilişkilerimizde ortaya çıkan çocukluk dönemi dinamikleri hakkında daha fazla farkındalık kazanabiliriz.

Bu sezonun temaları kendi kendine yetme ve kendini beslemeyle ilgilidir. Yengeç bizi dış koşullardan bağımsız olarak içeriden gelen güvenlik ve emniyet duygusuyla bağlantı kurmaya davet ediyor. Önümüzdeki haftalarda duygusal duyarlılığımız ve sezgisel kapasitemiz büyüyecek ve genişleyecek. Bu sezon aşırı korumacı ya da savunmacı olmadan hassasiyetlerimizi nasıl en iyi şekilde besleyeceğimizi, kalbimiz ve kırılganlığımızla nasıl ilgileneceğimizi öğrenmek için fırsat bulacağız. Duygusal zekamız ve nasıl işlev gösterdiğimiz ve duygusal varlıklar olarak nelere ihtiyacımız olduğuna dair bilgimizi derinleştirme şansımız olacak.