“Numeroloji; sizin şu anda olduğunuz kişiyle, potansiyel olarak olabileceğiniz kişi arasında kurulan bir köprüdür. O, sizin yaşayabileceğiniz en iyi hayatı yaşayabilmenize ve olabileceğinizin en iyisi olmanıza olanak sağlayan bir sıçrama tahtasıdır.”

Michelle Buchanan

Adımızla ve doğum tarihimizle ruhsal tekamülümüze dair ipuçları içeren Numeroloji, zaman konusunda da bize ışık tutuyor. 2022 senesinde bireysel anlamda hangi konuların gündemimizde yer alacağı, yaşam yolumuzda bizi bekleyen fırsatları veya olayları sayıların rehberliğiyle öngörebiliyoruz.

2022 yılının size neler getireceğini öğrenmeden önce, kolektife dair mesajlarını incelememizde fayda var. Öncelikle içinde bulunduğumuz yılın rakamlarını tek tek topluyoruz. Çıkan sonuç o yılın evrensel etkilerini bize iletiyor. Şu an 2022 yılındayız ve rakamları toplamından (2+0+2+2) yıl sonuna dek 6 sayısının etkisindeyiz.

Peki evrensel 6 yılında olmak ne demek?

Öncelikle bu yıl sorumluluklarımızı bize hatırlatır. Bu sorumluluklar daha çok aile ve çocuklarla ilgilidir.6 yıllarında evlilikler arttığı gibi boşanmalarda da artış görünebilir. Sağlık ve eğitim alanlarında gelişmeler yaşanır. Kısaca her konuda sorumluluklarımızın farkında olarak ilerlememiz gerektiğini vurgular. Bu yıl aynı zamanda ‘hizmetçi olmadan’ tüm insanlığa hizmet etme yılıdır. Aile, çocuk, arkadaş veya ikili ilişkilerde alma verme dengemizi koruyarak hareket etmemiz gerekir.

Küresel anlamda bu etkilere sahip 2022 yılı, bireyselde ne gibi mesajlar içeriyor?

Bunu da kişisel yılımızı hesaplayarak öğreneceğiz J

Kişisel yılımızı bulmak için doğduğumuz gün ve ayın toplamını 2022 toplamına ekliyoruz. Kendi kişisel yılımı örneklendirecek olursam 01.06.1992 olan doğum tarihimi 01.06.2022 şeklinde yazıyorum ve tüm rakamları topluyorum. Siz de kendi doğum tarihinizle aynı işlemi yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta çıkan sonucu tek sayıya indirgeyene kadar (1 ile 9 arası) toplamaya devam etmeniz.

*Sonuç 11 veya 22 çıkarsa sadeleştirmiyoruz.

Örneğin:

01+06+2022 = 13= 4

Bu sonuç evrensel 6 enerjisi barındıran 2022 yılında, kişisel yılımın 4 olduğunu ve 4 sayısının konularını deneyimleyeceğimi gösteriyor.

Şimdi 2022 yılında sizler hangi sayının rehberliğiyle yol alacaksınız sırasıyla öğrenelim:

Kişisel Yıl Sayınız 1 ise;

2022 sizin için yeni başlangıçların yılı olacaktır. Tekliği ifade eden 1 sayısı, sizin bu sene yalnız başınıza harekete geçme cesareti göstereceğinizin ve ideallerinize sıkıca sarılacağınızın da göstergesi. Yeni ve orijinal fikirlerle yaratıcılığınızı ortaya çıkarmalısınız. Evrenin desteği siz kendinizi öne attığınız sürece arkanızda olacaktır. Bu yıl 9 yıllık döngünün ilk yılıdır ve sizin tohum ekme zamanınızdır. 1 yıllarında ektiğiniz tohumlarla geleceğinizi inşa edersiniz. Bu yüzden kişisel yılınız 1 ise harekete geçin, sınırlarınızı zorlayın ve risk almaktan korkmayın.Sürekli hareket halinde olun.Ataletin,bağımlılıkların ve tembelliğin çukuruna düşmemeye özen gösterin. Kendinizle ilgili her zaman iyimser olun ve istemediklerinize değil istediklerinize odaklanın.

Kişisel Yıl Sayınız 2 ise;

Bu yıl başkalarının duygu ve düşüncelerine önem vermeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. 2 sayısının temelinde uzlaşma ve empati vardır. Başarıya ulaşmanız için insanlarla uyum içinde yaşamayı öğrenmeniz ve grup bilinci ile hareket etmeniz gerekir. Aynı zamanda 1 yılında ektiğiniz tohumları, bir anne edasıyla büyüttüğünüz bir yıl olacaktır. Fiziksel, duygusal ve zihinsel anlamda dengede kalmaya özen göstermelisiniz. Bunun yolu da sizi kısıtlayan düşüncelerden ve inançlardan özgürleşmekten geçiyor. Bekar olanların aşkı buldukları bir yıl olabilir. Sezgilerinize kulak kabartın. Sakin, dingin, dengeli yaşamaya gayret edin ve aşırı uçlarda duygusal tepkiler vermemeye özen gösterin.

Kişisel Yıl Sayınız 3 ise;

Bu yıl kendinizi sanatla, sözle veya yazıyla ifade etme yılınız. Görünür olmayı seçebilir ve buna uygun adımlar atabilirsiniz. Olumsuz bakış açılarınız bu yıl yerini olumluya bırakabilir, hayata bardağın dolu tarafından bakmayı öğrenebilirsiniz. Yaratıcılığınızı artıran her türlü aktivite size iyi gelecektir. Yaşam enerjiniz önceki yıla göre yüksek olabilir. Enerjinizi dışavurmak için sosyalleşebilirsiniz. Buna bağlı olarak aynı anda birçok şeyle ilgilenme eğiliminde olabilirsiniz.Bu yüzden başlatmış olduğunuz işi bitirmeden yenisine geçmemeye özen göstermelisiniz. 3 sayısı negatifinde dedikodu barındırır. Bunun tuzağına düşmemeniz için dedikodu yapılan ortamlardan uzak durmanız gerekir.

Kişisel Yıl Sayınız 4 ise;

Hedeflerinize ulaşmak için bu yıl fiziksel, duygusal ve zihinsel yönden ekstra çaba göstermelisiniz. Kısa yoldan başarıya ulaşma arzusu içindeyseniz bu yıl başarısızlığı deneyimlemeniz kaçınılmaz olacaktır. Çünkü 4 enerjisi sabır ve sebat etmekle ilgilidir.Hedeflerinize, büyük bir titizlikle çalıştığınız ve sürecin keyfini çıkarmayı öğrendiğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Bu yıl aynı zamanda hayatınızdan fazlalıkları atabilir, sadeleşme yoluna girebilirsiniz. Zaman zaman sabrınızı zorlayacak durumlar ile karşılaşabilirsiniz.İnatçı ve ön yargılı olmamaya dikkat etmelisiniz.Doğada daha çok vakit geçirin ve erken kalkmaya özen gösterin.

Kişisel Yılınız 5 ise;

Bu yıl sizler için ilerleme ve özgürlük yılıdır.Ayrıca yeni yerler görmek isteyebilir, bol bol seyahat edebilirsiniz. 5 sayısı temelinde değişimi ve dönüşümü barındırdığı için, hayatınızda birçok yönde değişiklik yapmak isteyebilirsiniz. Fakat değişimi kontrollü yaşamanız gerekir. Aksi durumda odağınızı korumakta ve merkezinizde kalmakta zorlanabilirsiniz. Kendinizi sabitlikten kurtarın. Aynı şeyleri yeni ve farklı şekillerde deneyin.Alışılmışın dışına çıkmaya gayret edin çünkü 5 yılında fırsatlar size bu şekilde akacaktır.Değişimin sizi huzursuz etmesine izin vermeyin ve yeni şeyler öğrenmek için bunu bir avantaj olarak görün.

Kişisel Yılınız 6 ise;

Bu yıl hayatınızın genelinde düzenleme yapmak isteyebilirsiniz. Bize sorumluluklarımızı hatırlatan  6 enerjisine istinaden sorumluluk duygusunu abartıp aşırı fedakarlık yapma eğiliminde olabilirsiniz. Aile içi ilişkileri ve yuva kurmayı temsil eden bir yıldasınız.Bekarlar için 6 enerjisi de aşkı bulma konusunda idealdir. Evliyseniz veya halihazırda bir ilişkiniz varsa bastırdığınız sorunlar bu dönem gün yüzüne çıkabilir. Fakat iki durumda da 6 senesinde mükemmel bir ilişki yaşama şansınız vardır. Bu yıl boyunca iş yaşamınızla evdeki sorumluluklarınız arasında dengeyi kurmak için çabalayabilirsiniz. Ayrıca başkalarının ihtiyaçlarını karşılamakla kendi ihtiyaçlarınıza özen gösterme arasında orta yol bulmaya çalışabilirsiniz.

Kişisel Yılınız 7 ise;

Bu yıl kendinizi bir adım geri çekebilir, iç gözlem yoluna girebilirsiniz. Yıl boyunca kendinizle yüzleşmeyi seçebilirsiniz.Sosyal ortamlara girmek yerine yalnızlığı tercih edebilirsiniz.Bu yıl kişisel gelişiminize ne kadar çok vakit ayırırsanız hayatınız da o oranda değişime uğrar.Araştırma ve analiz etme kapasitemiz 7 yıllarında artar. Bu nedenle metafizik, felsefe, psikoloji, sosyoloji veya alternatif tıp konularında araştırma yapmak ve öğrenmek için ideal bir yıldır. İşle ilgili konularda büyük değişiklikler yapmamaya ve her şeyin olduğu gibi kalmasına özen gösterin.Finansal konularda risk almayın. Kendinizi bedensel,zihinsel ve duygusal yönden geliştirmeye açık olun. Ruhunuza iyi gelecek aktivitelere yönelin. Meditasyon ve yoga ile içsel yolculuğa çıkmak için elverişli bir yıldır.

Kişisel Yılınız 8 ise;

Bu yıl sizin için iş, kariyer, para ve hukuksal işler ön planda. Bazılarınız tanınma, ilerleme, maddi kazançlar konusunda fırsatlar elde ederken, bazılarınız da tam tersi bir şansızlık deneyimleyebilirler. 8 sayısı “karmik denge” sayısı olduğu için, son yedi yılda yaşam derslerinizle ilgili tüm çabalarınızın, yaklaşımlarınızın ve niyetlerinizin sonuçlarıyla bu yıl karşılaşabilirsiniz. Bu yıl sizin için gücünüzü yeniden kazanma yılı. Bu yüzden sizi gücünüzden eden etkenlerle yüzleşmeyi seçmelisiniz. Bolluk ve bereketi çekmek için pozitife odaklanın ve korkularınızın üstünden gelin. Bu yıl sizin için yaşam derslerinizi aldığınız ve önemli açılımlar yaşadığınız karmik bir yıl olabilir.

Kariyerinizde en yüksek noktaya gelmek için uğraşmalısınız.Aynı zamanda parayı yönetme konularında adil davranmalısınız.Gücünüzü kötüye kullanmamalı ve toplumun ortak faydasını gözetmelisiniz. Bu yıl kendinize olduğu kadar başkalarına da yardım etmeye özen göstermelisiniz.

Kişisel Yılınız 9 ise;

Bu yıl geçtiğiniz sekiz yılın değerlendirmesini yapma ve sonuçlarını sentezleme yılıdır. Dokuz yıllık yaşam döngüsünün son yılı olduğundan tamamlanma ve bitiş enerjilerini sembolize eder.Ayrıca işinizde, arkadaşlık ilişkilerinizde veya ikili ilişkilerde size hizmet etmeyen,ilerlemenize engel olan yüklerinizden arınma zamanıdır.Bir sonraki yıl yeni başlangıçları yapabilmeniz için bu yıl hayatınızda adeta bir bahar temizliği yapmanız gerekir. Artık hayatınızda size katkısı olmayacak herkesi ve her şeyi geride bırakma zamanıdır. 9 enerjisi bitişleri ifade etse de içinde yeniden doğuşu barındırır.Geçmişteki hatalarınızdan ders alıp, bunları telafi etme yoluna girebilirsiniz.Yıllardır ektiğiniz tohumların meyvelerini bu yıl toplayabilirsiniz.Bu yıl koşulsuz sevgi enerjisiyle bütüne hizmet güdünüzü açığa çıkarın. İnsanlara, doğaya,hayvanlara karşı sevgi dolu olun ve herkese hoşgörülü davranmaya özen gösterin.Yeni şeylere başlamayın çünkü bitiş enerjisindesiniz, başlasanız da uzun sürmez.

*Kişisel Yılınız 11 ise;

Bu yıl ideallerinizi oluşturduğunuz yıldır. Tıpkı 7 yılındaki gibi ruhsal büyümenize önem verebilirsiniz. Bu yıl içinde dikkatiniz din, fizik veya metafizik konularına yönelebilir. Öğrendiklerinizi bir öğretmen edasıyla başkalarına aktarabilmek için aydınlanmayı seçersiniz.Kendi yolunuzdan ilerleyin ve dışarıdan gelen müdahalelerin sizi yolunuzdan uzaklaştırmasına izin vermeyin.

*Kişisel Yılınız 22 ise;

Düşlerinizi gerçekleştirmek için ideal bir yıldasınız. Bireysellikten uzaklaşıp tüm enerjinizi topluma yönlendirdiğiniz bir yıldır. Dünyanın iyiliğine katkıda bulunmak temel amacınızdır ve  bu konuda şansınız hep sizinledir.Sizi harekete geçirecek duygunun kişisel çıkarlarınıza değil toplum yararına hizmet ettiğinden emin olmalısınız.

*Üstat sayılar olarak nitelendirdiğimiz 11/22 sayıları; kişisel yıl hesaplamalarında, isim veya doğum tarihi sayılarında da 11/22 ye ulaştığımız sürece sadeleştirilmez. İsimde ve doğum tarihinde bu sayılara ulaşmadığımız takdirde çıkan sonucu sadeleştirmeye devam edip tek sayıya indirgememiz gerekir.