Kulaklıklar dünyası son senelerde büyük bir gelişim göstermeyi başardı ve kulaklık üreticileri artık sadece ses kalitesine değil, kablosuzluğa, pil ömrüne, fonksiyonelliğe de daha önem verir hale geldiler. Bu durum eski nesil kulaklıkları çöpe gönderdi denilebilir ancak pek çok kullanıcı kendisi için en iyi kablosuz kulaklığın hangisi olduğuna karar vermekte zorlanıyor.

Piyasada hem uygun fiyatlı hem de yüksek fiyatlı pek çok ürün bulunuyor ve bunların bazıları ederinin üzerinde fiyatlara satılırken, bazıları tam da fiyat performans ürünü olabiliyorlar. Dolayısıyla kendinize en uygun kablosuz kulaklığı bulmak için biraz araştırma yapmak gerekiyor.

Günümüzde kulaklıklar sadece müzik dinlemek için değil, aynı zamanda oyun oynamak, telefonla konuşmak, video konferanslara katılmak gibi pek çok iş için kullanılıyorlar. Bu durum onların ses kalitesine ek olarak işlevselliklerinin de öne çıkmasına yol açıyor. Dolayısıyla bir kulaklık tercihinde bulunmadan önce onu hangi alanlarda kullanacağınıza karar vermeniz gerekiyor.

Kablosuz Kulaklık Alırken Dikkat Edilecekler

Ses Kalitesi

Bir kulaklığın ses kalitesi söz konusu olduğunda, sadece ses düzeyini baz almamak gerekiyor. Kulaklığın sunabildiği bas kabiliyetleri, yazılımı, sürücüsü, bağlantı özellikleri gibi pek çok şey bu konuda önemli. Özellikle Bluetooth 5.1 sayesinde ses kalitesinde ciddi bir iyileşme ortaya çıktı ve bu yüzden bağlantı özelliklerine dikkat edin.

Ses kalitesi temel olarak müzik ve oyunlarda önem kazansa da, telefon görüşmeleri yaparken de gerekli kaliteyi sağlayabilmeli. Bazı kulaklıkların ses dengeleri görüşmelere daha uygun oluyorlar ve ağırlıklı olarak görüşme için kullanacaksanız bunlara odaklanmak iyi oluyor. Mikrofonlarda bulunan gürültü önleme özellikleri de bol bol telefonla konuşanlar için önemliler.

Batarya Performansı

Kablosuz kulaklıkların en büyük handikapı, pil ile çalışmaları ve bu nedenle sınırlı bir süre çalışma imkanı sunmaları. Özellikle çok yoğun bir kullanım gerçekleştirecek olanların batarya boyutu büyük veya güç tüketimi düşük bir ürün seçmeleri uygun olur. Gün içerisinde sürekli şarj gerektiren bir kulaklık maalesef sizi zor duruma sokabilir.

Tasarım

Her kulaklık herkese uygun olmaz ve bu nedenle kulağınıza en uygun olacak kulaklığı seçmeniz gerekiyor. Pek çok mağazada test edilebilecek ürünler bulunuyor ve bu nedenle bir deneme yapabilirsiniz. Tasarımda önemli olan bir diğer nokta ise erişim butonlarının yerleri ve işlevleri. Bazı kulaklıklarda bulunan dokunmatik sensörler, kolayca şarkı değiştirmenize ve çağrı yanıtlamanıza olanak tanıyorlar.

2022’nin En İyi Kablosuz Kulaklıkları

Xiaomi Redmi Airdots, TWS Wireless Bluetooth 5.0

Xiaomi’nin Redmi ailesine ait olan bu kablosuz kulaklık belki dünyanın en iyi kablosuz kulaklığı değil ancak fiyat performans bakımından çok iyi değerlere sahip. Redmi ailesi genelde ekonomi odaklı olduğundan, bütçesi kısıtlı olanlara iyi hizmet edecektir. Çevre gürültüsü azaltma işlevi bulunan kulaklık, aynı zamanda Bluetooth 5 teknolojisinden faydalandığı için kararlı bir bağlantı sunabiliyor. Sade bir tasarıma sahip olması sayesinde çok dikkat çekmek istemeyenleri tatmin edecektir.


Apple AirPods (2.Nesil)

Kablosuz kulaklıkların en iyisi denildiğinde genellikle akla AirPods gelir ve bu pek de şaşırtıcı değil. Bütçe sıkıntınız yoksa ve her zaman en iyi ürünü kullanma hedefindeyseniz, AirPods aklınızdaki seçenek olmalı. Kendine has tasarımı ve ayrıca diğer Apple ürünlerine çok hızlı şekilde bağlanabilmesi sayesinde gün içinde hem ergonomi hem de hız sağlıyor. Ayrıca kutusundan şarj imkanı sunması sayesinde kullanırken ondan çok fazla ayrı kalmak zorunda değilsiniz. Siri ile bağlantılı çalışması, iyi pil süresi ve çok iyi ses kalitesi ile her zaman yanınızda olacaktır.


JBL T500BT

Eğer kulak içine giren kulaklıklardan hoşlanmıyor ve biraz daha geleneksel bir kulaklık deneyimi arıyorsanız, kulak üstü kulaklıkların arasında fiyatı ve işlevi ile öne çıkan JBL T500BT hoşunuza gidebilir. Tasarımından da belli olduğu üzere temel olarak gerçekçi bir ses deneyimi sunmayı hedefleyen ürün, katlanabilir bir yapıya sahip. Sadece on dakika şarj etmek ürünü iki saatten fazla kullanmanıza olanak tanıyor ve bu nedenle uzun pil süresine önem verenler için ideal. Tam şarjla neredeyse tüm bir günü tamamlayabilecek kapasiteye sahip.

Diğer kulaklıklar kadar küçük olmadığından donanımsal açıdan da bazı üstünlüklere sahip. Bu da en iyi müzik deneyimi konusunda iddialı olmasını sağlıyor.


Lenovo Lp1 Livepods

Lenovo’nun bu kulaklığı çok uygun fiyata tatmin edici bir kulaklık deneyimi için gerekli imkanları sunuyor. Ancak temel olarak müzik değil de telefon görüşmeleri odaklı olduğunu belirtelim. Yani müzik için geniş ses aralıkları arıyorsanız, biraz daha ayrıntılı ürünlere göz atmanız iyi olacaktır.

Lp1 Livepods’un en öne çıkan özelliği, illa ki iki kulaklığı birden kullanmanıza gerek bırakmaması. Tercihinize göre sadece bir tanesini kullanabiliyorsunuz. Bunun yanında kendi kutusunu kullanarak kolayca şarj edebiliyor ve gün boyunca kulaklıksız kalmaktan kurtulabiliyorsunuz. Tere karşı dayanıklılığı olduğu için sık terleyenlerin de endişe etmelerine gerek yok. Bekleme süresi 250 saatten fazla ve bu nedenle çok yoğun kullanmıyorsanız sizi uzun süre hazır şekilde bekleyebiliyor.


Haylou-T15

Haylou özellikle müzik dinlemek isteyen ancak kulak üstü kulaklık da istemeyenler için T15 modelini hazırlamış durumda. Dolayısıyla bu kulaklıkta önceliğin müzikte olduğunu kesinlikle unutmayın. Geniş ses aralıkları ve geliştirilmiş donanım sürücüleri sayesinde her türlü müzikte tüm seslerin farkına varmak ve detaylara inmek mümkün. Bu yönüyle oyuncular için de geniş imkanlar sunuyor. Üzerindeki dokunmatik sensörler sayesinde pek çok işlemi telefonunuza dokunmadan gerçekleştirmek de mümkün.


Apple Airpods Pro

Apple AirPods da kendi içerisinde farklı ürünlere ayrılıyor ve listemizin sonunda Pro versiyonunu eklemek olmazdı. Zira bu ürün listemizdeki en pahalı ürün olsa da, dinamik kafa izleme özelliği, adaptif ekolayzırı, dışarıdan gelen sesleri içeriye verebilen şeffaf modu gibi pek çok özelliğe sahip olan cihazın pil ömrü yüksek ve ayrıca ses kalitesi de çok yüksek. Kulağa iyi oturması ve rahatsızlık vermemesi için özel olarak tasarlanmış olan AirPods Pro, hiç bir şekilde geriye düşmek istemeyenler için hazırlanmış.


Sonuç Olarak

Piyasada yüksek fiyatlardan başlayıp çok düşük fiyatlara kadar aralıkları olan pek çok kablosuz kulaklık mevcut. Ancak her zaman en pahalısını almanız, en pahalısına ihtiyacınız olduğu anlamına gelmiyor. Bu nedenle hangi özelliklere ihtiyacınız olduğunu belirleyin ve mağaza sayfalarında ürüne dair belirtilenlere de göz atarak kararınızı verin.