Hem güzel havanın keyfini çıkarmaya hem de çocuklarınızla hiç unutamayacağınız eğlenceli vakitler geçirmeye ne dersiniz? Öyleyse oltalar ve kovalar hazırlansın, haydi çocuklarla balık tutmaya! Balık tutmakta ister uzman olun ister acemi, çocuklarınızı nasıl balığa çıkaracağınız konusunda endişelenmenize hiç gerek yok. Çocuklarla balık tutmanın inceliklerini merak ettik ve izlemeniz gereken adımları sizler için sıraladık:

  1. Güvenirlik:Balık tutmak konusunda ne kadar maharetli olursanız olun, ilk olarak çocuklarınızı bu iş için biçilmiş kaftan olduğunuza inandırın. Geçmişten birtakım balıkçılık hikâyeleri uydurun. Bir olta alın ve sanki ne yaptığınızı gerçekten biliyor gibi misinayı bağlayın. Olta mantarı, kanca gibi balıkçılıkla ilgili birkaç kelime kullanın. Kullandığınız kelimelerin sıralamasının hiçbir önemi yok. Yeter ki çocuğunuz sizin işin ehli olduğunuza inansın.
  2. Balık tutarken gerekecek malzemeleri eksiksiz alın: Başlangıç olarak bir olta ve solucan edinin. El antiseptiği de lazım olabilir. Acıkırsınız diye biraz kraker de taşıyabilirsiniz.
  3. Suya geçin ve kaptan olun:Balıkların olduğu bölgeye gitmeniz gerekecektir, bu nedenle bir tekne muhteşem olacaktır. Mümkünse bir sandal tutun. Daha önce hayatınızda bir teknede hiç kürek çektiniz mi umursamayın. Tekne sizin gitmek istediğiniz yönün tersi istikamette ilerlerken siz adeta çileden çıkıyor ve çocuğunuz tekne kullanmayı bilip bilmediğinizi soruyorsa istifinizi bozmadan gülümseyin ve bildiğinizi söyleyin. Gülümsemeyi bırakmayın. Dikkat dağıtmak için krakerlerinizi çıkarın.
  4. Oltanın kancasına solucan takın: Avlanmak için iyi bir yere vardığınızda kürek çekmeyi bırakın ve kancaya solucan takın. Oltanın kancasına solucan takmayı bilmiyor olabilirsiniz. Hiç önemi yok. Bu işlemi yaparken solucanla konuşun; bu hizmetinden dolayı ona teşekkür edin. Eğer yoga derslerine katılmışlığınız varsa, yoga hocanızın meditasyonlarını hatırlayın ve aynılarını solucana uygulayın.
  5. Oltayı çocuğunuzun eline verin:Oltayı çocuğunuza emanet edin ve siz kendiniz bir sonraki adımda ne yapacağınızı bilmeseniz dahi, sanki yaparak öğrenmelerine izin veriyormuş gibi davranın.
  6. Suya dalın: Çocuğunuz oltayı fırlatırken yoldan çekilin. Hatta teknede boylu boyunca uzanmak isteyebilirsiniz. Ya da tekneden suya atlayıp bir süre teknenin arkasında salınabilirsiniz.
  7. Çocuğunuzu övün: Ucunda yem bulunan oltayı suya bırakır bırakmaz çocuğunuzu övgü yağmuruna tutun. “Muhteşemsin!”, “Seni gören usta bir balıkçı sanır yavrum!”, “Çok kısa sürede benim gibi balık tutuyor olacaksın” gibi cümleler kurabilirsiniz.
  8. Sevinçten çıldırın: Olur da oltayı ilk atışta hiçbir şey yakalamama planlarınız suya düşer, çocuğunuz “Bir tane balık tuttum!” diye sevinç çığlıkları atar ve kovada kocaman bir balık görürseniz çıldırabilirsiniz. Oltayı kendi başına muazzam bir şekilde sarıp ne yapması gerektiğini soruyorsa yardım çığlıkları atabilirsiniz.
  9. Fotoğraf çekin:O anı kesinlikle ölümsüzleştirmek isteyeceksiniz.
  10. Balığı oltadan çıkarın: Balığı oltadan çıkarıp kovadaki suya bırakın. Sonra da hem çocuğunuz hem kendiniz için el antiseptiğini kullanın.
  11. Mutlu sonun tadını çıkarın: Çocuğunuzu kollarınıza alın ve balığın aynen böyle tutulduğunu söyleyerek onu kucaklayın.