Okul döneminde çocukların beslenme alışkanlıklarını düzenlemek zor olabiliyor ve bu bizler için korkulu bir rüya haline gelebiliyor. Bu nedenle çocuklara beslenme çantası hazırlamak büyük önem teşkil ediyor. Çocukların abur cuburla beslenmesi hem doğal dengelerini etkiliyor, hem de vücut sağlıkları için büyük sorun teşkil ediyor. Öncelikle çocuklar için her sabah dengeli bir kahvaltının şart olduğunu düşünüyorum. Yeterli ve dengeli beslenmeleri için her besin grubundan ürünler tüketmeli ve gereken proteinleri almalraı gerekiyor. Bu besin grupları neler derseniz, süt ve ürünler, kuru baklagiller, sebze ve meyve, ekmek, tahıl ve et, yumurta grubu. Kahvaltı alışkanlığı çocukluktan itibaren edinilen bir alışkanlıktır. Bu nedenle çocukların bu besinleri tüketmesi sağlanmalı ve düzenli olarak kahvaltı tüketmeleri gerekmektedir. Yetişkinler için bile büyük önem teşkil eden kahvaltı çocuk gelişiminde büyük rol oynar.

Biliyorsunuz ki çocuk annesinden ve babasından ne gördüyse onu benimser ve yapar. Bu nedenle anne ve babanın veya kardeşlerin çocuk ile kahvaltı etmesi çocuğun alışkanlık kazanması açısından büyük rol oynar. Kızım Can’ın kahvaltılarını ben hazırlıyorum ve yemeği eğlenceli hale getirmek ona alışkanlık kazandırmak için genelde mutfakta onunla vakit geçiriyorum. Hoşuna gidecek şekillerde krepler, yiyecekler yapıyoruz.

Peki ya çocuklarımızın beslenme çantalarına neler koyabiliriz?

Çocuklara ara öğünlerinde zararlı atıştırmalıklar yerine kuru meyve, fındık, ceviz ve badem benzeri besinler koyabilirsiniz. Böylelikle çocuklarınız abur cubura yönelmeyecektir. Bu besinler hem vitamin hem de mineral içerir. Çocukların yeterli mineral ve vitamin alması hem fiziksel gelişimlerinde hem de akademik kariyerlerinde rol oynar.

Okulunun ilk gününde hazırlayacağım beslenme menüsü sizin için bir örnek olabilir;

Taze sıkılmış mevsim meyvelerinden oluşan sağlıklı bir meyve suyu ve evde hazırladığım bir poğaça, aralarda acıkmasına karşın ceviz, badem veya fındık.