Detoks denildiğinde genellikle aklımıza yeşil içecekler gelirler ancak yoganın da detoks için ciddi etkileri bulunuyor. Hepimiz işimize dair sıkıntıları, arada bir tüketilen sağlıksız gıdaları ve ayrıca dostlarla buluşulduğunda alkollü-alkolsüz içecekler tüketme alışkanlığı var. Dolayısıyla bu faktörlerden dolayı detoksun herkes için gerekli olabileceğini belirtmek lazım. Doğru meyve-sebze sularını detoks için kullanırken, yoga ile zihni temizlemek, vücudu sıfırlamak ve enerjinizi arttırmak mümkün. Aşağıdaki 11 yoga duruşu, bunu yapmanıza yardımcı olacak ve ayrıca gücünüzü, esnekliğinizi arttıracak. Eğer günlük olarak uygularsanız, daha sağlıklı, enerjik ve güçlü olduğunuzu farkedeceksiniz.

Tantrik Yoga İle Cinsel Enerjinizi nasıl yükseltebileceğiniz öğrenmeniz için sizi şöyle alalım 👇

[call post=26050]

Genişletilmiş Üçgen Asana Duruşu


Bu duruş sırtınızdan baldırlarınıza kadar tüm vücudunuzu esnetir ve bu esnada sindiriminizi iyileştirir, stresi alır ve sırt ağrılarına bir son verir.
Bunun için ayaklarınızı bir metreden biraz daha fazla açın ve kollarınızı yerle paralel olacak şekilde açın. Bu esnada avuçlarınız aşağı bakmalılar. Sağ ayağınızı biraz içe döndürün, sol ayağınızı ise 90 derece dışa döndürün. Belinizden sola doğru eğilin ve böylece gövdenizin doğrudan sol bacağınız üzerinde olmasını sağlayın. Şimdi sol elinizi bacağınıza koyun, sağ elinizi tavana doğru uzatın, kafanızı sağa çevirin ve elinize doğru yakın. 30 saniye bu pozisyonda durduktan sonra öteki tarafa da aynı hareketi yapabilirsiniz.

Savaşçı 2 Duruşu


Savaşçı 2 duruşu enerji veren bir duruştur. Siyatik semptomlarından kurtulmaya yardımcı olduğu gibi iç organları da uyarır ve tüm bedeni esnetir.
Bunun için ayaklarınızı bir metreden biraz daha fazla açın, kollarınızı yere paralel yapın ve avuç içlerini yere döndürün. Sağ ayağınızı hafifçe sağa, sol ayağınızı ise dışarı 90 derece döndürün. Sol dizinizi sol ayak bileğinizin hizasına gelecek şekilde bükün. Şimdi başınızı sola döndürün ve elinizin üzerinden dümdüz bakın. 30 saniye durduktan sonra diğer tarafa doğru da uygulayın.

Savaşçı 3 Duruşu


Savaşçı 3 duruşu, vücudun elden ayağa kadar hareket etmesini sağlayarak denge sağlar.
Bunu yapabilmek için öncelikle dağ duruşu ile başlamanız gerek. Dağ duruşu ise hazırol duruşu ile birebir olarak aynıdır denilebilir, sadece baş parmakları birbirine değerken topuklar birazcık daha mesafeli olurlar. Şimdi sağ bacağınız üzerinde öne doğru eğilin ve sol bacağınızın havaya kalkmasını sağlayın. Kollarınızı ise ileri uzatın ve hem yere hem de birbirlerine paralel olmalarını sağlayın. Hazır olduğunuzda ise kollarınızı yana açarak uçak kanatları gibi yapın. Bu işlemler sırasında gözleriniz hep ileri bakmalı ancak boynunuzu zorlamayın. 30 saniye durduktan sonra öteki yöne doğru yapın.

Ters Savaşçı Duruşu


Bu duruş enerjinizi arttıracaktır ve ayrıca sırt ağrınızı azaltırken stresinizi alacaktır.
İlk olarak Savaşçı 2 duruşu ile başlıyoruz. Ayaklarınızı bir metre kadar açın, kolları yana ve yere paralel yapın, eller aşağı baksın. Şimdi sağ ayağınızı biraz içe döndürün, sol ayağınızı ise 90 derece dışa döndürün. Sol dizinizi sol bileğiniz üzerine gelene kadar bükün. Sağ elinizi sağ bacağınızı arkasına uzatın (dizin üzerine değil), el yine aşağı baksın. Şimdi sol elinizi gökyüzüne doğru tutun ancak yukarı bakarken boynunuzu incitmeyin. Ön dizinize doğru eğilmeye devam edin ve ağırlığınızın dengesini ayak üzerine eşit şekilde verin. 30 saniye yaptıktan sonra diğer tarafa doğru yapın.

Dansçı Duruşu


Dansçı duruşu sadece odak ve dengenizi korumakla kalmaz, aynı zamanda özünüzü güçlendirir ve bedeninizi esnetir.
İlk olarak dağ duruşu ile başlıyor, ardından sağ ayağımızın üzerinde dengede dururken sol dizimizi büküyor, sol ayak bileğimizi sol elimiz ile tutuyoruz. Öne doğru eğilirken de dengeye geliyoruz. Bu aşamada bacağımızı olduğu kadar yukarı kaldırıyoruz. Artık bileğimizi sağ elimizle tutmaya da başlayabiliriz. Eğer henüz bu kadar esnek değilseniz bir kayış da kullanabilirsiniz. 30 saniye yaptıktan sonra diğer yöne doğru da tekrarlayın.

El Ayağa Uzatılmış Duruş


Bu duruş size osteoporoz konusunda yardımcı olabilir, dengenizi iyileştirir, bacaklarınız ile bileklerinizi güçlendirir, ayrıca bacaklarınızın arkaları için iyi bir esneme sağlar.
İlk olarak dağ duruşu ile başlıyoruz ve ardından sağ ayağımız üzerinde duruyor, sol ayağımızı yerden kaldırıyor ve sol dizimizi belimize doğru çekiyoruz. Sol elimizi uzatıyor ve baş parmağımızı elimizin ilk 3 parmağı ile tutuyoruz. Ardından sol bacağımızı ileri doğru uzatıyor, dizimizi olabildiği kadar düzleştiriyoruz. Bunu başarmak için kayış ve kemerleri de kullanabilirsiniz. Ardından sol bacağımızı dışa doğru açıyoruz. 30 saniye bekledikten sonra diğer yana doğru da yapıyoruz.

Yan Tahta Duruşu


Bu duruş sadece temelinizi, kollarınızı ve bacaklarınızı güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda odaklanmanızı da iyileştirecektir.
İlk olarak plank duruşu ile başlıyoruz ve ardından her iki topuğumuzu da sağa doğru çeviriyoruz. Böylece sağ ayağımızın dışı yere dokunur hale gelecektir. Şimdi sol ayağımızı sağ ayağımızın üstüne koyuyor, sol elimizi yerden kaldırıyor ve havaya doğru kaldırıyoruz. Ardıdnan sol ayağımızı sağ ayağımızdan biraz yukarı kaldırıyoruz. Dilerseniz sol elinize doğru da bakabilirsiniz. 30 saniyeden sonra diğer tarafa doğru da yapıyoruz.

Sekiz Açılı Duruş


Bu duruş kolları, bilekleri ve karın bölgesini kuvvetlendirmek için idealdir.

İlk olarak yere oturuyoruz ve sağ bacağımızı sağ omzumuzun üzerinden atıyoruz. Her iki elimizi de yere tam önümüze koyuyoruz ve ağırlığımızı onlara doğru vermeye başlıyoruz. Sağ ayağımızı sola doğru uzatıyor ve sol ayağımızı da kaldırıyoruz, ayakları bileklerinden birleştiriyoruz. Ellerinize güç vererek kendimizi yerden kaldırıyoruz. 30 saniye durduktan sonra öteki tarafa doğru da yapabiliriz. Gelişmiş bir denge duruşu olduğu için yapmanız uzun sürerse endişe etmeyin.

Yan Karga Duruşu


Yan karga duruşu dengenizi iyileştirirken kollarınız, bilekleriniz karnınız ve sırtınız için güçlendirici bir etkide bulunur.

İlk olarak squat duruşuna geçiyoruz ve kalçaları yere paralel tutuyoruz. Ardından her iki kolumuzu da sağ bacağımızın dış kısmına doğru getiriyoruz. Bedenimizi sağa doğru döndürüyoruz. Ardından vücudumuzu ileri doğru itiyor ancak kafamızı dik tutuyoruz. Sonrasında bacaklarımızı kalçalarımızı sol kolumuzun hizasına gelecek şekilde çekiyoruz. Dizlerimiz ise sağ kolumuz üzerinde durmalı. Ayaklarımızı yerden kaldırıyoruz ve eğer yapabilirsek bacaklarımızı düzleştiriyoruz. 30 saniye yaptıktan sonra öteki yana doğru da yapıyoruz.

Vahşi Şey Duruşu


Bu duruş kollarınızı, bileklerinizi, karnınızı ve sırtınızı kuvvetlendirir, ayrıca dengenizi iyileştirir.

Yine squat duruşuyla başlıyor ve kalçalarımızı yere paralel hale getiriyoruz. Ardından ellerimizi sağ ayağımızın önüne doğru çekiyoruz. Bedenimizi de sağa doğru döndürüyoruz. Bu esnada dirseklerimizi bedenimize yakın tutuyor ve sol ayağımızı sol üst kolumuzdan yukarı kaldırıyoruz. Sağ baldırımızı ise üst kolumuza koyuyoruz. Sağ ayağımızı yerden kaldırırken vücudumuzu öne kaldırıyor, ardından sağ bacağımızı düzleştiriyoruz. 30 saniye bekledikten sonra diğer tarafa doğru da yapıyoruz.

Dans Eden Şiva Duruşu

Bu duruş, sindirimi iyileştirir ve ayrıca bacaklara, karna ve sırta güç verir.

Dağ duruşu ile başlıyoruz ve ardından sol ayağımızı yerden kaldırıyor, sol dizimizi büküyor ve onu karnımıza doğru çekiyoruz. Sağ elimizle sol ayağımızın dış kısmına uzanıyoruz ve bir yandan sol elimizi arkamıza doğru esnetirken sol ayağımızı da sağa doğru ittiriyoruz. Sol kolumuzun üzerinden bakıyoruz. 30 saniye geçtikten sonra ayağımızı tekrar yere koyuyor ve nefeslendikten sonra diğer yöne doğru yapıyoruz.