Göğüs bölgenizde zaman zaman bir daralma, sıkılma mı hissediyorsunuz? Eğer cevabınız evetse, bu durum bir kaç basit yoga esnemesi ile çözülebilecek bir sebebe sahip olabilir.

Ancak bunun için doğru duruşları bilmek gerekiyor ve bu duruşlar sayesinde göğüs kaslarınızı esnetebilir ve onlara rahatlık verebilirsiniz.

Göğüs ağrıları her zaman kalp problemlerine işaret etmezler ve uzun saatler belli bir pozisyonda oturmak bile bu ağrıları tetikleyebilir.

Eğer doğru zamanda tedavi edilmezlerse bu ağrılar ağırlaşabilir ve zorluklara sebep olabilirler.

Göğüs Ağrısına Ne Sebep Olur?

Göğüs ağrıları pek çok faktörden dolayı ortaya çıkabilirler. Bu ağrılar boyundan üst karına kadar herhangi bir yerde ortaya çıkabilirler ve göğüsteki daralma hissi genellikle kötü bir duruştan kaynaklansa da panik veya kalp krizi işareti de olabilir.

Eğer göğüs bölgenizde ağrılar varsa, bu illa ki kardiyovasküler hastalıklara sahipsiniz anlamına gelmiyor ama olabilir de. Kalp kasları yeterince oksijen almadıkları zaman ciddi bir göğüs ağrısına sebep olurlar.

Diğer kalp kaynaklı göğüs ağrısı sebepleri arasında kalp krizi, perikardi, miyokardi, kardiyomiopati ve aort zedelenmesi bulunmaktadır.

Göğüs ağrısı mide bağırsak problemlerinden dolayı da ortaya çıkabilir. Eğer şişkinlik probleminiz, safra kesesi taşınız, safra veya pankreas inflamasyonlarınız varsa yine göğüs ağrısı hissedebilirsiniz.

Hatta zatürree, astım, kan pıhtısı sorunlarınız varsa yine göğüs ağrınız olabilir. Göğüs ağrıları çatlaklardan ve sinirlere gelen baskılardan da kaynaklanabilir.

Göğüs İçin Yoga

Öncelikle ani göğüs ağrıları için bir doktorla görüşmeniz ve kalp problemleriniz olmadığından emin olmanız gerekli. Bunun tespitinin ardından kalp hastası değilseniz, yoga ile göğüs ağrılarını geçirmeye çalışabilirsiniz.

Yoga göğüs sıkılığını buradaki kasları açarak, esneterek ve gererek azaltır. Kötü duruş, aşırı hareketlilik, kas problemleri gibi şeylerden kaynaklanan etkilere karşı gelir.

Yoga aynı zamanda esnekliğinizi de arttırır ve kasları kuvvetlendirerek göğüs ağrılarının azalmasını sağlar.
Bazen stres, anksiyete ve tansiyon bile göğüs ağrısına sebep olabilir ve yoga bunlara karşı da iyi bir çözümdür.

Göğüs Ağrıları İçin En İyi 7 Yoga Duruşu

Matsyasana – Balık Duruşu

Bu duruş sabahları aç karna yapılmalı ve duruşu en az 30-60 saniye arasında sürdürmelisiniz. Özellikle kaburga kaslarının esnemesini sağlayan hareket, boynun ön ve arkasındaki kasları da esnetir ve duruşunuzu iyileştirir. Yuvarlak omuzlu olanlar için terapik etki gösterir ve rahatsızlıklara engel olur.

Bhujangasana – Kobra Duruşu

Kobra duruşu bir kobrayı taklit eder ve geriye doğru bükülme gerektirir. Sabahları aç karna 15-30 saniye boyunca uygulanabilir.

Bu duruş göğüs kaslarını ve omuzları esnetir. Esnekliğinizi arttırır ve ruh halinizi de iyileştirir. Ayrıca kan ve oksijen sirkülasyonunu da iyileştirir.

Dhanurasana – Yay Duruşu

Yay duruşu gerilmiş bir yaya benzer ve 15-30 saniye boyunca sabah aç karna uygulanmalıdır. Bu duruş kalbinize masaj yapar ve astımı da iyileştirir. Özellikle stres ve yorgunluğun alınması hususunda etkilidir. Göğüs, boyun ve omuzları da açar.

Bitilasana – İnek Duruşu

İnek duruşu bir ineğin duruşunu temsil eder ve sabah yahut akşam aç karna 10-15 saniye boyunca uygulanabilir. Duruşunuzu ve dengenizi iyileştiren bu duruş, boyun ve belinizi de esnetir. Ayrıca zihninizi sakinleştirir ve stresi alır. Vücuttaki kan dolaşımını da arttırır.

Ustrasana – Deve Duruşu

Deve duruşu sabahları aç karınla 30-60 saniye boyunca uygulanabilir. Özellikle beli ve omuzları esnetip güçlendiren hareket, göğsü açar ve solunumu da iyileştirir. Boynunuzu da şekillendirir ve boğazınızı esnetir.

Chakrasana – Tekerlek Duruşu

Bu duruş akrobasiye girişte önemli bir duruştur ve sabahları 1-5 dakika arasında aç karna uygulanabilir. Özellikle kalbe iyi gelir ve astım tedavisinde kullanılır. Ciğerleri esnetir ve tiroid bezini de uyarır. Depresyonu iyileştirdiği, stresi azalttığı ve vücuttaki gerilimi aldığı bilinmektedir.

Natarajasana – Dans Duruşu

Dans duruşu sabah aç karna 15-30 saniye boyunca uygulanabilir. Özellikle boyun kaslarını esnetir ve göğsü de kuvvetlendirir.

Vücudun esnekliğini arttırır ve vücut dengesini arttırır.