Amerikan Diyetisyenler Derneği’ne göre uygun ve planlanmış vegan diyetleri, gebelik için beslenme açısından yeterli; anne ve bebek sağlığı açısından olumlu sonuçlar doğurabilir. Vegan diyeti bitki kökenli ve et, balık, yumurta veya süt ürünlerinde bulunan yağ ve protein kaynaklı hayvanlardan yoksun olan bir diyet türüdür. Meyve, sebze, kepekli tahıl, fıstık, fasulye ve tohumlarda bulunan lif, antioksidanlar, vitaminler ve minerallerin yüksek alımı yanında, besinlerin süper konsantrasyonuna sahip birkaç gıda sağlıklı bir vegan gebeliğini desteklemeye yardımcı olabilir.

1) Kinoa

Vejetaryenlerin, gebelik boyunca rahimde gelişmekte olan fetüsün ihtiyaçlarını karşılayacak kadar yeterli proteini ve kaloriyi alma konusunda ve annenin enerji gereksinimlerini karşılama ile ilgili zorluk yaşayabilir gibi gelir. Oysa ki baklagiller, pirinç, tahıl ve fındık gibi gıdaları birleştirmek, protein bloklarını oluşturan daha fazla amino asidi almalarını sağlar. Kinoada tüm gerekli amino asitler vardır ve bu nedenle et ve soya fasulyesi ile karşılaştırılabilir, eksiksiz bir proteindir.

Arthritis Today dergisinde yayınlanan araştırmada, 1 porsiyon kinoada 22g protein ile, kinoa gerçekten bir süper besin. Lif ve demir içeriği de yüksektir. Bu tahılda insan beslenmesi için uygun yağ ve protein olağanüstü bir dengededir. Ayrıca kinoanın mineralleri, vitaminleri, yağ asitleri ve antioksidanları hücreyi koruyor.

2) Kenevir tohumu

Kenevir tohumları, eksiksiz bir protein kaynağı ve omega-3 yağı zenginidir. Ayrıca balık, keten tohumları, ceviz, chia tohumlarında da aynı besin değerleri bulunur. Omega-3 yağ asitleri, fetal görsel ve beyin gelişimi için gebelik sırasında önemli olduğu düşünülen sağlıklı yağlar olarak kabul edilir. Ayrıca preterm doğum ve doğum sonrası depresyonu önlemeye yardımcı olabilirler. 2007 yılında British Journal of Nutrition’da yayınlanan randomize kontrollü bir çalışmada, yüksek riskli gebelere verilen omega-3 yağı takviyelerinin, gebeliğin 34 haftasından daha az sürede gerçekleşen doğum olarak tanımlanan erken – preterm doğum ile ilişkili olduğunu ortaya koymuştur. Bu çalışma, kenevir tohumunda doğrudan bulunmayan uzun zincirli çoklu doymamış yağ asitlerinin (bir omega-3 yağ asitleri) etkilerini test ederken, vücudunuz omega-3 türünden bu uzun zincirli yağ asitlerini üretebilir, sonuç olarak gebelik sırasında fayda sağlayabilirler.

3) Klorella Yosunu

Klorella tek hücreli bir tatlı su yosunudur. Yüksek oranda protein içerir. Değerli aminoasitler , B vitamini komplekslerinin tümü, demir, çinko, magnezyum, fosfor, kalsiyum ve potasyum ayrıca beta keroten, lutein ve polisakkaridler bakımından zengin olan klorella süper besin sınıfındadır. Kontrollü alanlarda üretimi sağlanır ve denetlenir.

Klorella kullanan hamile kadınların daha az gebeliğe bağlı hipertansiyon ve yüksek hemoglobin belirtileri yaşamaktadır. Araştırmacılar klorellanın gebelikte anemi, proteinüri ve ödem riskini önemli ölçüde azalttığını belirtti.