İyi haberleri herkese verdiniz ve hamileliğinizi artık herkes biliyor! Umuyoruz ki bedeniniz bu duruma artık alıştı ve garip hisleri geride bıraktı. Artık her akşam 7’de uykuya dalmıyorsunuz. Spor yapıyor, doğru şeyler yiyor ve bir kadeh bir şey içmeden de partilere gidebiliyorsunuz. Ve en sonunda, doğum yeriniz ve doktorunuz hakkında iyi hissedeceğiniz kararı verdiniz. Peki sonraki adım ne? Hareket ve bağ kurma.

Spor

Belki ilk trimesterde spor için karnınız çok bulanıyordu veya çok yorgundunuz ancak artık harekete geçme zamanı. Peki bu neden bu kadar önemli? Çünkü hareket bebeğinizin sağlıklı gelişimi için önemli. İnsanlar hamile kadınların her gün kilometrelerce yürüdükleri bir zamanda evrimleştiler. Ölçülü spor, bebeğinizi daha sağlıklı ve akıllı yapıyor. Modern günlük yaşamda ortaya çıkan stres hormonlarından onu koruyor. Doğum sırasında ıkındığınız sürenin miktarını ciddi anlamda azaltacak ve bu aşamayı daha ağrısız hale getirecek. Hareketsiz kadınların ilk ve ikinci trimesterde aerobik yapmış kadınlara göre 4 kat daha fazla sezaryen doğum yapma ihtimali olduğu biliniyor. Peki ne kadar spor gerek? Günde 30 dakikalık bir spor ölçülü olacaktır.

Bebeğinizle Bağ Kurun

Bebeğiniz doğduğu zaman, sesinizi tanıyacak ve onu rahatlatıcı bulacak. Rahimde duyduğu müziklerle rahatlayacak. Hamilelikte sakin olduysanız daha sakin ve daha az kolik olacak. Bebeğinizin cinsiyetini bilseniz de bilmeseniz de, cinsiyeti ile barışık olursanız onunla daha yakın hissedeceksiniz.

Bebeğinizle olan bağınız hamile olduğunuzu keşfettiğiniz an başlar ve hareket ettiğini farketmenizden daha önce ortaya çıkar. Devam edin ve bağlanın. Bebeğiniz sizi dinliyor.

Eşinizle Bağ Kurun

Bebek geldiği zaman siz ve eşiniz yaşamınızın büyük kısmını yeniden düşünmek zorunda kalacaksınız. Bunu yapmayı önceden öğrenirseniz faydası olur. İlişkide güçlü bir güven, bağ ve beslenme temeli olursa daha kolay olur. Ayrıca eşinizin ebeveynliğe sizinle aynı felsefede yaklaşması çok değerli.

Bebeğin doğumunun ardından ilk yıl içerisinde çiftlerin mutluluğunun %40-%90 oranında düştüğünü bilmelisiniz. Evet, bunu tekrar yükseltebilirsiniz çünkü büyük kısmı uykusuzluğa bağlı. Ancak bu aynı zamanda eşit olmayan iş yüküne, depresyona ve sosyal izolasyona da bağlı. Bunu önden bilmek, zorlu tartışmalarda size yardımcı olur ve evliliğinizi korumak için tercihlerinizin daha açık olmasını sağlar.

Hamileliğin dokuz ayını eşinizin bebeğe bağlanmasını sağlamak için kullanın, bu bağ şimdi başlamalı.

Ayrıca bu süre boyunca mümkün olduğunca cinsellik ve yakınlık yaşayın. Bebek geldiği zaman ilişkideki bu bağa ihtiyacınız olacak.

Kendinizi Şımartın

Hamileliğin dokuz ayını bebeğiniz ve eşinizle bağ kurmak için kullanın. Ancak aynı zamanda kendinizi de yeterince beslediğinizden emin olun ve anneliğe yetersiz bir beslenme ile girmeyin. Doğumdan sonra tüm kaynaklarınızı kullanmanız ve kendi ihtiyaçlarınızı ikinci plana atma ihtiyacınız olacak ve bu nedenle bedeninizi, zihninizi ve ruhunuzu yenileyen şeylere yakın olduğunuzdan emin olun. Yatağa erken saatlerde gidin. Spor yapmayı bırakmayını. Hamilelik boyunca spor yapan kadınların sezaryen ve diğer doğum müdahalelerine olan ihtiyaçları azalıyor.

Kardeşleri Hazırlayın

Eğer başka çocuklarınız varsa, onları doğuma hazırlayın. Bunun için “bebeğimiz, kardeşin, bebeğin” gibi tabirleri kullanarak ona anlatabilirsiniz. Ne kadar sahiplenirlerse, o kadar az dışlanmış hissedecekler ve gösterdikleri kıskançlık azalacak.