Dang humması hastalığı yüksek ateş, eklem ağrıları, baş ağrısı, cilt lezyonları ile birlikte görülen viral bir rahatsızlıktır ancak onun sebep olduğu belirtileri doğru bir şekilde beslenerek ortadan kaldırmak da mümkün. Bazen kırık kemik humması olarak da adlandırılıyor çünkü sahip olduğu belirtileri sanki bir kemik kırılmış gibi etki yaratabiliyorlar.

Dang Humması Hastaları İçin Sağlıklı Beslenme

Portakal

Portakalda tüm temel besinler ve vitaminler bulunur. C vitamini bakımından da zengindirler ve bu vitamin en güçlü antioksidanlardan birisidir. Portakalın bol lifli yapısı onun sindirime de yardımcı olmasını sağlar. Bu sulu ve etli meyveyi beslenmenize ekleyerek genel sağlık anlamında iyi bir adım atabilirsiniz.

Papaya

Papayanın tıbbi özellikleri oldukça yüksektir ve pek çok kültürde bir ilaç gibi kullanılır. Yapılan araştırmalar papaya çekirdeklerinin bu rahatsızlığı yayan sivrisinekler için zehirleyici olduğunu gösteriyorlar. Ayrıca papaya, dang humması hastalarında trombosit üretimini de hızlandırmaktadır. Tek yapmanız gereken bir kaç papaya yaprağını ezmek ve suyunu günde iki defa içmek.

Yağlı Gıdalardan Uzak Durun

Dang hummasının temel belirtilerinden birisi mide problemleridir. Bu nedenle yağlı ve baharatlı gıdaların tüketiminden uzak durmalısınız.

Yulaf Lapası

Kahvaltılık yulaf lapasında ve diğer yulaflı gevreklerde bol miktarda lif bulunur ve besin değerlerinin yüksek olması ise hastalık ile savaşta güç kazanmanıza yardımcı olur. Yulafı yutması ve sindirmesi de kolaydır. Bu nedenle bol bol tüketebilirsiniz.

Bitki Çayları

Bitki çayları da dang humması belirtilerini azaltabiliyorlar. Zencefil, nane ve kakule çaylarından birisini tercih edebilirsiniz. Zencefil anti-inflamatuvar ve antioksidan özellikler göstererek ateşin düşmesine yardımcı olur. Astıma iyi gelen diğer bitki çayları ile bunları da karıştırabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Suyu

Dang humması genelde dehidrasyona sebep olur ve hindistan cevizi suyu, kaybettiğiniz suyu yerine koymanızı sağlayacak en temel sıvılardan birisidir çünkü temel minerallere ve elektrolitlere de sahiptir. Onu tüketmek vücudunuzdaki sıvı dengesinin tekrar tesis edilmesine yardımcı olacaktır.

Sebze Suları

Dang hummasının belirtilerini taze sebze suları içerek de giderebilirsiniz. Havuç, salatalık ve diğer yeşil yapraklı sebzelerin suları bu iş için biçilmiş kaftandır. Bu sebzelerde temel vitamin ve mineraller bol bulunurlar ve bu da bağışıklığın güçlenmesini sağlayarak hastaya iyi gelir.

Çorba

Dang hummasına karşı çorba en iyi seçeneklerden birisidir. Açlığın azalmasını sağlar ve eklem ağrılarını alır. Çorbaya çok baharat katılmaz ve bu sayede sindirime ve bağırsak hareketlerine de iyi gelir.

Meyve Suyu

C vitamini kolajen üretiminde kullanılan ve bağışıklık sistemini güçlendiren etkili bir antioksidandır. Portakal, ananas, çilek, guava ve kivi gibi meyveler lenfosit üretimini arttırırlar ve bu sayede virüsler ile savaş mümkün olur. Dang humması hastaları kesinlikle taze meyve suları tüketmeliler.

Neem Yaprakları

Neem yaprakları tıbbi özellikleri ile bilinirler ve virüslerin kendilerini çoğaltmalarına engel olur, gelişimlerini yavaşlatırlar. Bu nedenle dang humması için en temel doğal çözümlerden bir tanesidir.