İlk yardım çantanızda bulunması gereken doğal ürünler

 

Eğer alternatif tıbba güveniyor ve evinizde otlarla şifa buluyorsanız, seyahate çıkarken yanınıza eskiden kullandığınız kimyasal ilaçlardan almak istemeyebilirsiniz. Evinizden kilometrelerce uzakta bile olsanız, size ihtiyacınız olan sağlık desteğini verecek doğal ürünlere bir göz atalım.

  1. Ekinezya

Listenin en başında, her derde deva olan ekinezya yer alıyor. Ekinezya, sağlıklı bir bağışıklık sistemini korumaya yardımcı olur. Aynı zamanda antibakteriyel ve antibiyotik özellikleri de bulunur. Eğer kendinizi hasta olacakmış gibi hissedersiniz, sağlığınızı korumak için bir miktar ekinezya almanızda yarar var. En azından, hastalığa yakalansanız bile, kısa sürmesini sağlar. C vitamini ile birlikte alındığında oldukça faydalıdır.

  1. Altın mühür

 

Antibakteriyal, antibiyotik ve antiparazit özelliklere sahip bir güçlü bir iksir. Altın mührün toz halindeki versiyonu, enfeksiyon kapmaması için açık yaralara direkt olarak uygulanabilir. Eğer tatildeyken sokakta yediğiniz yemeklerden ya da çok temiz olmayan sulardan dolayı bir problem yaşarsanız, bir parça altın mühür size yardımcı olacaktır. Ekinezya ile birlikte kullanıldığında boğaz ağrıları gibi daha ciddi durumlara da çare olacaktır.

  1. Gilaburu

Şiddetli bir adet ağrısı kadar, tatil keyfini bozabilecek çok az şey vardır. Gilaburu, eczaneden alacağınız ağrı kesicilere bitkisel bir alternatiftir. Sadece ağrıyı hafifletmekle kalmaz, aynı zamanda buna neden olan kasların rahatlamasını sağlayarak krampları durdurur. Eser miktarda alınması gerekir.

 

  1. Yara otu

 

Antibiyotik, antiseptik ve kanamaları durdurucu olarak kullanılır. Tatilciler için en uygun kullanım şekli, yağ ya da merhem halidir. Neosporin kullanabileceğiniz her alanda yara otuna başvurabilir, yaraların temiz kalmasını ve daha hızlı iyileşmelerinisağlayabilirsiniz.

 

  1. Zencefil ya da nane çayı

 

Seyahat edenlerin en çok karşılaştıkları sorunlar, mideyle ilgili olanlardır. Hem zencefil hem de nane çayı, mide problemlerini yatıştırmada etkilidir. Şaşırtıcı bir hızla etkilerini gösterirler ve özellikle zencefil, sindirime yardımcı olan nitelikler taşır. Araç tutması ve mide bulantısıyla baş etmek için, zencefilli çay ya da pastilleri deneyebilirsiniz.

 

 

  1. Arnika

 

Genel olarak iki çeşittir; jel ya da homeopatik tablet. Jel, harici kullanıldığında morlukları geçirmede, şişlikleri indirmede ve derin ağrıları rahatlatmada oldukça etkilidir. Dahili olarak kullanıldığında ise baş ağrılarını hafifletmede ve düşme gibi vücudunuzun maruz kaldığı travmalardan çabucak toparlanmada yardımcı olur.

 

  1. Çay ağacı yağı

 

Avustralya’ya özgü çay ağacı bitkisi, kan pıhtılaşmasını sağlayıcı güçlü bir yağ üretir. Keskin bir kokusu olan yağ, mutlaka suda çözülmelidir ve birkaç damlası yeterlidir. Çizikleri ve sıyrıkları temizlemede kullanılabilir. Aynı zamanda yüzünüzü ve sinüslerinizi temizlemede de etkilidir. Eğer diş macununuz biterse, suya bir kaç damla çay ağacı yağı ekleyin ve gargara yapın. Aynı zamanda ciltteki tahrişleri, özellikle de mantar ve türevlerinin yarattığı sorunları azaltır.

 

  1. Meyan kökü çayı

 

Doğal olarak tatlı olan meyan kökü, hem lezzetlidir hem de boğaz ağrılarına iyi gelir. Kuru boğazların tahriş olmasını engelleyen mukus yapıcı özellikleri bulunur. Özellikle hava kirliliğinin olduğu yerlerde seyahat ediyorsanız, işinizigörecektir. Buna ek olarak bağırsakları da çalıştırır.

 

  1. Neem ağacı (yalancı tespih ağacı olarak da bilinir)

 

Hindistan’da kutsal bir ağaç olarak ele alınan neem’in, bahçelere ekildiğinde doğal bir klima etkisi göstermekten, diş etlerinizi sağlıklı tutmaya kadar onlarca yararı vardır. Eğer böcek ve sineklerin sorun teşkil ettiği yerlere seyahat ediyorsanız, çarşafınıza toz halindeki neem ağacından serperseniz, doğal bir böcek ilacı elde etmiş olursunuz. Temiz ve ilaca benzer bir kokusu olsa da, bazı insanlar bu kokudan rahatsız olabiliyor. Biraz ayakkabılarınızın içine de serperseniz, mantardan korunmuş olursunuz.

 

10. Karanfil yağı

 

Bu küçük otun birçok yararı olsa da, en çok uyuşturucu etkisi üzerinde durulur. Dişle ilgili acil durumlarda, seyreltilmiş karanfil yağı diş etlerini, ağzı ve dişleri uyuşturur. Aynı zamanda, antibakteriyel özelliklere de sahip olduğu için enfeksiyonun ağzınızda yayılmasını önler. Genel olarak ağız sağlığında kullanılsa da cilt üzerinde de aynı etkileri gösterir. Kullanmadan önce mutlaka suda seyreltin ve ağzınızda kullansanız bile yutmayın.

 

11. Lavanta

 

Başınız mı ağrıyor, enerjiniz mi düşük, biraz rahatlamaya mı ihtiyacınız var? Ya da egzoz, kanalizasyon, sigara veya balık kokusundan mı şikayetçisiniz? Lavanta yağı çantada kolaylıkla taşınır. Şakaklarınıza, bileklerinizin iç kısmındaki basınç noktalarına ve burnunuzun altına sürebilirsiniz. Hareket halinde olduğunuz zamanlarda duygusal dengenizi korumanızın en etkili yolu aromaterapidir. Bazı böceklerin sizi ısırmasını da engeller. Fakat sıtmanın olduğu yerlerde sivrisineklerden korunmak için daha etkili yöntemler kullanmanızı tavsiye ederiz. Uzun süredir yoldaysanız, yakın bir zamanda duş almadığınız gerçeğini saklamak için de lavantaya başvurabilirsiniz. Fakat sakın yutmayın, konsantre haldeyken zehirleyici olabilir.

 

12. Aloevera jeli

 

Güneş yanığı çok rahatsız edicidir, özellikle de o kızarmış omuzlarda sırt çantası taşımak zorundaysanız. Yanan bölgelerinize biraz aloevera sürün: İyileşmeyi hızlandırır ve yanma hissini hafifletir. Yanıklarınızın hızlı bir şekilde bronz bir tene dönüşmesine şahit olacaksınız.

 

Seyahat ederken alternatif tıp ve şifalı bitkilere başvurmanın sırrı, tedarikli olmaktır. Eğer normalde evde bir şişe kullanıyorsanız, yanınıza iki şişe alın. Unutmayın, evden uzakta olduğunuzda bazı şeyleri bulmak bazen zor olabiliyor. Bitkilerin Latince isimlerini bilmenin de faydası dokunabilir.

 

Hastalıkları önlemede ya da sıradan rahatsızlıkları tedavi etmede alternatif tıp harika bir yöntem olabilir, fakat geleneksel tıbba ne zaman ihtiyacınız olduğunu da anlamanız önemli. O yüzden bu şifalı bitkilerin işe yaramadığı durumlarda, mutlaka bir uzmandan yardım alın.