Alın bölgemin maskülen bir duruşu var. Jawline yaptırsam yakışır mı?

Jawline yaptırmak, maskülen bir duruş demek değildir. Jawline, kadına ve erkeğe ayrı bir hat ve açıyla yapılan bir işlemdir. Bu, ne anlama geliyor? Kadınlarda, daha 50’li açılarda kalıyoruz, erkeklerde daha 90’lı, daha köşeli açılarla yapıyoruz.

Bir erkek hastanın alın bölgesi daha çıkık ve genişse, yüz hatları daha V geliyorsa, alt çenenin kuvvetlenmesi, onun yüz hattının daha estetik, daha orantılı, daha maskülen gözükmesini sağlayacaktır.

Alın bölgesi daha küçük olan bir hastada; elmacık- alın bölgesinin köşelenmesi, çene hattının köşelenmesi yine daha çekici ve maskülen gösterecektir.

Yüzüm yuvarlak, jawline dolgusu yaptırdığımda V bir görüntü olur mu?

Jawline ile birlikte; yüzün daha kemikli ve daha hatlı gözükmesini sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla, istersek yüzü daha köşeli ya da daha V gösterebiliyoruz. Erkekte çalışırken, bölgede 90 derece ile çalışsak da, küt hattı sevmiyoruz.

Kadınlarda, daha 50’li açılarda olacak şekilde daha da V gelmesini seviyoruz. Dolayısıyla, zaten V yüz istiyorsanız; kemik hattınızın belirgin ve 45 derece açılı geliyor olması gerekir.

Kemik dolgusu kimyasal bileşimi hakkında bilgi alabilir miyiz?

Son zamanlarda, Jawline yaparken kemik dolgu kullanıyorum. Peki, bu ne anlama geliyor?

Evet, hyalüronik asit dolgular ile de jawline yapabiliyoruz. Çene ucuna, hyalüronik asitli dolguların akıllı tipinden tercih ediyorum. Ancak, elmacık ya da jawline bölgesinde olsun, kemik hattını düzenlemek için kemik dolgu tercih ediyorum.

Kemik dolgu, kemiğin içinde bulunan “sodyum hidroksiapatit” adı verilen bir mineralden üretildiği için kemik dolgu diye anıyorum. Kemik dolgu denilmesinin ikinci nedeni, kemiğin üzerine enjekte ediliyor olmasıdır. Kaş arası, göz altı gibi yerlere enjekte edemiyoruz. Kemiklerin üzerine enjekte edebiliyoruz.

Hem kemikten üretiliyor olması, hem kemiklerin üzerine enjekte edilebilmesi, isminin kemik dolgu olmasına neden oluyor. Diğer türlü, böyle bir malzemeden yapıldığı için, 2 ay içerisinde cildin kolajen üretimini artırıyor. Bölgenin gerginleşmesi ve açılmasını daha iyi destekliyor.

Bir diğer özelliği de, kalıcılığının hyalüronik asit dolgulara göre daha fazla olması. Kemik bölgesine yapılan klasik hyalüronik asit dolgular ortalama 10-12 ay kalırken, bu kemik dolgu 20-24 ay ortalamaya sahip.

Çeneye dokunulduğunda dolgu olduğu anlaşılır mı? Kilo almış gibi olur muyum?

Hayır. Neden mi? Çenenin, kemikli bölgenin üzerine yaptığımız kemik dolgu, ilk günlerde sert bile olsa, kemiğin çöküp yumuşamaya ve difüzyona uğramaya başlıyor.

Dolayısıyla, dışarıdan dokunan birisi sizin dolgu yaptırdığınızı hissetmez. Bu, dudaklar ve göz altı gibi diğer bölgeler için de geçerlidir.

Kemik dolgunun bir özelliği; kişinin, volüm etkisinden ziyade, gerginlik, hat etkisini daha belirgin yapıyor olmasıdır. Dolayısıyla, elmacık bölgesinde kullandığımızda gerginlik etkisi belli olacak, çene hattında kullandığımızda kemik gibi çıkık ve gergin durması belli olacaktır. Yani, kilo almış, yağlı bir görüntü vermeyecektir.

Jawline dolgu ile gıdı kaybolur mu?

Jawline dolgu yapmamızdaki en önemli amaçlardan biri, altın oran ve yüzün daha maskülen veya feminen görünmesini sağlamak, yüzü daha ince göstermeyi sağlamaktır. Bir diğer artısı da, gıdı gizlenmesidir.

Çene ucum geride olursa, yan kemiklerim çıkık olmasa, gıdım alt yanaktan birleşik bir halde ve daha gevşek görünebilirdi.  Kemik hattına bir kontur attığınızda, 1-2 mm de olsa öne çektiğinizde; gıdı tekrar gerginleşir. Bu nedenle, gıdı problemi olanların birçoğunun aynı zamanda çene problemi vardır.

Dolayısıyla, çene problemi varsa jawline yaparak çene hattını güçlendirmek ve ekstra olarak da gıdı için işlemler yapmak gerekir.