Kil Maskesi Nasıl Yapılır?
Kilin güzellik ve cilt bakımında kullanımı neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir. Daha iyi bir yaşam ve daha sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyenler yüzyıllardır kil maskeleri, kille yapılan bakım kürlerini kullanıyorlar. Özellikle detoks uygulamalarında kilin kullanımı tüm dünyada yaygındır. Kil ucuzdur, doğaldır ve şifalıdır. Çok sık karşılaşılan cilt ve deri hastalıklarına şifa olsun diye kullanılan kil, kozmetik ve estetik alanlarda da sıklıkla tercih ediliyor. Bu sebeple öncelikle kilin ciltte hangi hastalıklardan koruduğu, hangilerine iyi geldiğinden bahsedip ardından kil maskesi tarifleri vereceğim.
Kil, egzama, sedef ve diğer deri hastalıklarını tedavi eder
Ciltte oluşan zararlı bakterilerden kaynaklı deri hastalıkları için pahalı ilaçlara ve kozmetik ürünlere gerek yoktur. Sadece kil ve su karışımını cilde masaj yaparak uygulamak ve kuruyuncaya kadar bekletip yıkamak egzama, sedef gibi deri hastalıklarının iyileşmesini sağlayacaktır. Derideki gözenekler enfeksiyonlar, kirler, toksinler, bakteriler tarafından tıkandığında ciltte lekeler, kızarıklıklar, alerji ve cilt zehirlenmeleri yaşanabilir. Ancak cilde düzenli olarak kil ve su karışımının uygulanması cildi temizleyecek, arındıracak, gözenekleri açacaktır. Bu sayede daha sağlıklı bir cilde kavuşmak mümkün.
Kil banyosu ile vücut temizlenir, ölü deriden arınır
Tüm vücudumuzu kaplayan derimizin temizliği ve sağlığı tüm organların tam fonksiyonla çalışabilmesi açısından çok önemlidir. Bu sebeple deriyi düzenli olarak temizlemek, ancak kimyasallarla değil, doğal temizleyici ürünlerle temizlemek, arındırmak gerekiyor. Cilt temizliği için kullanılabilecek en doğal ve etkili maddelerden birisi de kildir. Banyo öncesinde ılık su ile vücudu ısıtıp yumuşatıp ardından kil ve su karışımını tüm vücuda sürmek kuryana kadar bekleyip dairesel hareketlerle ılık su ile cildi yıkamak çok faydalı olacaktır. Haftada ya da iki haftada bir bu şekilde temizlenen deride her hangi bir hastalık, alerji oluşmayacaktır.
Kil, vücuttaki hücreleri canlandırır, oksijen almalarını sağlar
Vücudun tamamını kaplayan derinin sağlığı, gözeneklerinin açık olması ve hücrelerin rahatça oksijen alabiliyor olması tüm vücut sağlığı için çok önemlidir. Yeterli oksijen almayan kişilerin vücutlarında hem cilt hastalıkları hem de sinirsel sorunlar görülür. Bu tür kişilerin özellikle çabuk sinirlendikleri, halsiz ve tahammülsüz oldukları, çabuk hastalandıkları ve cilt hastalıklarına daha kolay yakalandıkları görülür. Bu sebeple hem yüze hem de tüm vücuda killi bakım yapılması pek çok sağlık sorununun önüne geçecektir.
Kil maskesi tarifleri
- Normal ciltler için kil maskesi: 2 yemek kaşığı kili cam bir kaseye koyup içine sütüne çıkacak kadar içme suyu ekleyin ve karıştırmadan yarım saat bekletin. Ardından karıştırın, kıvamı sürülebilecek gibi değilse az daha su ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı cildinize uygulayın kuruyunca ılık suyla cildinizi yıkayın. Sonrasında cilde nemlendirici ya da gülsuyu sürün.
- Cilt lekelerinden kurtulmak için: 2 yemek kaşığı kili cam bir kaseye koyun içine bir adet limonu sıkın. Yarım saat bekledikten sonra limon suyu ve kili karıştırın krem kıvamında olmadıysa içine çok az içme suyu ekleyin. Karışımı cildinize dairesel hareketlerle uygulayın ve özellikle lekeli bölgelere biraz daha yoğun bir şekilde sürün. Maske cildinizde tamamen kuruyunca ılık su ile yıkayarak kili temizleyin. Sonrasında cilde nemlendirici ya da gülsuyu sürün. Kil maskesiyle lekelerden kurtulmak için haftada iki kez düzenli olarak bu maskeyi uygulayın.
- Kuru ciltler için kil maskesi: 2 yemek kaşığı kili bir cam kasenin içine koyun üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Yarım saat bekledikten sonra kil ve zeytinyağını karıştırın, gerekiyorsa bir miktar içme suyu ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı cildinize uygulayın ve kuruyunca ılık su ile yıkayın. Sonrasında cilde nemlendirici ya da gülsuyu sürün.