Lyme hastalığına sahip olanlar fiziksel aktivitelerde zorlanırlar. Gün sonunda kendilerini çok yorgun hissederler. Fakat yapacağınız aktivitede tutarlı olmak Lyme hastalığının ana noktasıdır, egzersizinizde tutarlı olunca iyileşmeniz hızlanır.

İyi hissetmediğinizde, vücudunuz acıdığında, hiç bir şey yapmaya isteğiniz olmadığı zamanda büyük ihtimalle egzersiz, aklınıza gelecek en son şeydir. Ama egzersiz yaptığınızda, vücudunuza daha fazla oksijen girer ve vücudunuzun tamir edilmeye ihtiyacı olan yerleri daha hızlı tamir edilir. Egzersiz sizin bağışıklık sisteminizi arttırarak, iltihabınızı giderir. Egzersiz yapmak aynı zamanda ruh haline ve uykuya iyi gelir, zihinsel sağlığınızda artış olur.

1. Germe hareketleri

Hafif egzersizlerle başlarsanız, vücudunuzun alışma seviyesi artar. Yorgun egzersiz yapıp, sonraki günler hareket edemeyecek düzeye gelmenizin anlamı yoktur. En rahat egzersiz şekli germe egzersizleri yapmaktır. Bu şekilde, toksinleri atarsınız. Germe egzersizleri yaptığınızda, esnekliğinizin arttığını hissedersiniz.

2. Yürüyüş

Yürümek Vücudunuz için mükemmeldir. Yavaş yavaş yürüyerek vücudunuz hareket eder ve siz de egzersiz yapmış olursunuz. Eğer denge probleminiz varsa, yapabildiğiniz kadar egzersiz yapmaya çalışın.

3. Yoga

Yoga yavaş egzersiz yapmanın başka bir yoludur. 2000 yıldan fazla süreyle yapılmaktadır ve dünya etrafında farklı kültürlerden bir çok insan yogayla uğraşmaktadır. Egzersiz seviyesinin fazla olması-
nı gerektirmeden, her seviyeden insan tarafından yapılabilir. Basit seviye yoga yapmanızı size öneririm.

4. Tai chi

Eğer hareketli ama çok yormayan bir egzersiz arıyorsanız, tai chi hoşunuza gidebilir. Eskiden Çinlilerin savaş sporu olan tai chi nefes egzersizleriyle desteklenir. Her hareket yavaş ve ritmik bir şekilde yapılır. Bir çok insan tai chi’ye yavaş yapılan meditasyon adı vermiştir. Tai Chi kasları ve eklemleri çalıştırmak için idealdir.

5. Yüzme

Dengesi kötü olanlar ve yürümekte zorlananlar için yüzmek, vücudunuzu geliştirmek için idealdir. Yüzmek kasları güçlendirir. Yavaş yavaş yüzerek kendi vücudunuzu en iyi haline çıkarabilirsiniz. Eğer tuzlu bir havuz bulursanız, klorlu bir havuzdansa size daha iyi gelecektir. Yavaş yavaş yüzmeye başlayın ve daha sonra hızınızı arttırın. Yüzme de tutarlı olmak önemlidir, o yüzden her hareketin gerekli olduğunu ve küçük adımların büyük değişikliklere yol açabileceğini unutmayın.