Maya, yüksek dozda protein, B2 ve B6 vitaminleri içeriği ile cildin yeniden yapılanması ve hücre yenilenmesinde etkili bir üründür. Ayrıca mayada bulunan potasyum da dokularda biriken toksik maddelerin vücuttan atılmasını, cildin atık maddelerden arınmasını sağlıyor. Bu bakımdan maya, yüzyıllardır saç ve cilt bakımında kullanılan bir malzemedir. Saç ve ciltte özellikle dış etkenlerden kaynaklanan yağlanma, cansızlık, solgunluk gibi sorunlarda maya maskesi iyileştirici rol oynar. Ciltte yağlanmadan kaynaklı sivilce, akne, siyah noktalarda, cilt lekelerinde, kırışıklık ve deformasyonlarda doğal bir bakım kürü olan maya maskesini öneriyorum. Zira sağlıklı bir cildin anahtarı doğal ürünlerle bakım yapılmasıdır.

Sütlü maya maskesi nasıl hazırlanır?

1 çorba kaşığı yaş maya ve 1 çorba kaşığı günlük sütü bir cam kase içinde karıştırın. Ardından parmaklarınızla cildinize masaj yaparak maskeyi uygulayın. Maske kuruyuncaya kadar bekledikten sonra ellerinizi ılık su ile ıslatarak cildinizi ovun. Ardından bolca ılık su ile cildinizi yıkayın.

Sade maya maskesi nasıl hazırlanır?

2 yemek kaşığı yaş maya ve 1 yemek kaşığı ılık suyu cam bir kasenin içinde karıştırın. Lekeli, sivilceli, siyah noktalı cilde hazırladığınız maskeyi sürün. Maske tamamen kuruyunca ellerinizi ılık su ile ıslatın ve cildinizi ovarak maskeyi temizleyin. Ardından bolca ılık su ile cildinizi yıkayın.

Yoğurtlu maya maskesi nasıl hazırlanır?

1 tatlı kaşığı yaş maya ile 1 tatlı kaşığı ev yoğurdunu karıştırın ve cildinize uygulayın. Maske cildinizde kuruduktan sonra ellerinizi ılık su ile ıslatın ve cildinizi ovarak maskeyi temizleyin. Ardından bolca ılık su ile cildinizi yıkayın.

Ballı maya maskesi nasıl hazırlanır?

1 tatlı kaşığı yaş maya, 1 çorba kaşığı süt ve 1 tatlı kaşığı balı cam bir kasede karıştırın. Hazırladığınız maskeyi parmaklarınızla cildinize masaj yaparak uygulayın. Maske kuruduktan sonra ılık su ile yıkayarak cildinizi temizleyin.

Limonlu maya maskesi nasıl hazırlanır?

1 çorba kaşığı yaş maya ve 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyunu karıştırın ve cildinize uygulayın. Maske cildinizde kuruduktan sonra ılık su ile cildinizi ovarak temizleyin. Belirtmekte fayda var ki; tıpkı limonlu diğer cilt maskelerinde olduğu gibi limonlu maya maskesini kullandıktan sonra da güneşe çıkmayın, çıkmanız gerekirse de yüksek koruyucu faktörlü güneş kremi kullanın.

Sirkeli, limonlu maya maskesi nasıl hazırlanır?

1 çorba kaşığı yaş maya, 1 çay kaşığı çay ağacı yağı, 1 çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu ve 1 yemek kaşığı elma sirkesini cam bir kasede karıştırın. Cildinize masaj yaparak maskeyi sürün. Maske kuruduktan sonra cildinizi ılık su ile temizleyin. Bu maya maskesi özellikle sivilcelerden kurtulmak için uygulanmalıdır.

Yaş maya ile saç bakım maskesi nasıl hazırlanır?

Yaş maya sadece cilt bakımı için değil, saç bakımı için de önemli bir üründür. Zira cilde faydalı olan tüm ürünler doğal olarak saç derisine de faydalıdır ve sağlıklı bir saç derisi de sağlıklı saçların garantisidir. Bu bağlamda daha canlı, sağlıklı, gür saçlar için saç bakımında yaş maya maskesini kullanmanızı öneriyorum. Bunun için 1 yemek kaşığı yaş maya, 1 yemek kaşığı badem yağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını cam bir kasede karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızın tamamını topladıktan sonra kafanıza naylon bir bone, poşet ya da streç filmle sarıp 40 dakika bekleyin. Sonrasında ılık su ile iyice durulayın, kesinlikle şampuan kullanmayın.

ID:12573125

Maya maskesinin faydaları nelerdir?

  • Maya maskesi, cildi nemlendirir.
  • Cildi pürüzsüzleştirir.
  • Sivilce, akne ve bunlardan kaynaklı lekeleri giderir.
  • Cildin ihtiyaç duyduğu vitamini verir.
  • Ciltteki renk eşitsizliklerini giderir.
  • Maya, vitamin ve mineral bakımından zengin olduğu için cildi besler, yaşlılıktan kaynaklı kırışık görünümünü azaltır.
  • Egzama ve dermatit gibi cilt hastalıklarında iyileştirici etki gösterir.
  • Cildi ölü hücrelerden arındırarak canlandırır.

Yaş mayada hangi vitamin ve mineraller bulunur?

B6 vitamini: Yaş maya yüksek oranda B6 vitamini içerir. Bu sebeple de cilt kuruluğunu önler, ciltte nem dengesini sağlar.

B2 vitamini (riboflavin): Yaş mayanın içeriğinde bulunan B2 vitamini, ciltte yeni hücre üretimini ve hücre yenilenmesini destekleyici özelliktedir. Bu sebeple cilt sorunlarını tedavi edici kremlerin çoğu B2 vitamini içerir. Dolayısıyla da yaş maya maskesini düzenli olarak kullanmak suretiyle cildin kendini yenilemesine olanak tanımış oluruz.

B3 vitamini (niasin): Hem saç hem de cilt sağlığı açısından oldukça önemli olan B3 vitamini, yaş mayada bolca bulunmaktadır. Cildin dışarıdan kullanımda ihtiyaç duyduğu B3 vitaminini cilde verebilmek için düzenli olarak yaş maya maskesi uygulayanlar, sivilce oluşumunu önlemiş ve sivilcelerden kaynaklı lekelerin de görünümünü hafifletmiş olurlar.

B1 vitamini: B1 vitamini antioksidanlar açısından zengin olmasıyla bilinir ve yaş mayada cildin ihtiyaç duyduğu oranda bulunmaktadır. Bu bakımdan maya maskesi ile cildi zararlı maddelerden arındırmak, lekelenme ve kırışmaları önlemek mümkün olur.

Folik asit: Doğal bir antioksidan olan Folik asit, cildi dışarıdan gelen tüm zararlı maddelerden koruyucu özelliktedir. Folik asit açısından zengin olan yaş maya da cildi zararlı bakterilerden temizleyecek, canlandırır, pürüzsüzleştirir.

Potasyum: Cildi kuruyan, pul pul dökülen kişilerde genellikle potasyum eksikliği bulunmaktadır. Bol miktarda potasyum içeren yaş maya maskesini düzenli olarak kullanan kişilerin cildi beslenir, derinlemesine nemlenir ve esneklik kazanır.

Maya maskesi kullanacak olanlara öneriler

  • Maya maskesinin kullanım sıklığı yaşlara göre değişiklik göstermektedir. Bu bakımdan 20’li yaşlarda olanlar ayda 1 kez, 30’lu yaşlarda olanlar ayda 2 kez, 40’lı yaşlarda olanlar haftada 1 kez, 50’li yaşlarda olanlarsa haftada 2 kez cildine maya maskesi uygulayabilir.
  • Maya maskesi, göz ve dudak çevresi hariç tüm cilde uygulanabilir.
  • Maya maskesini uygulayıp yıkadıktan sonra mutlaka kaliteli bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirin.
  • Maya maskelerini cilde uyguladıktan kısa süre sonrasında maske kuru ve sert bir hal alır. Bu süre içinde cildinizin tahriş olmaması, deformasyon yaşamaması için maske yüzünüzdeyken konuşmamanız, mimik kullanmamanızı öneriyorum.
  • Yağlı ciltlere sahip olanlar maya maskelerine yumurta sarısı ekleyebilirler.
  • Cildi kuru olanlar maya maskelerine zeytinyağı ya da badem yağı ekleyebilirler.
  • Maya maskesini cildinizden çıkarmak için ılık su ile cildinizi yıkayın. Ancak sonrasında gözeneklerinizin küçülmesi içinse cildinizi soğuk su ile bir kez daha yıkayın. Zira ılık su cildi gevşeteceği için gözenekleri de genişletecektir.
  • Mayaya ya da maya maskelerinin içine katılan her hangi bir malzemeye karşı cildinizin alerjisi olabilir. Bu riski göze almamak adına maskeyi öncelikle elinizin küçük bir bölgesine uygulamanızı öneriyorum. Böyle durumlarda avuç içi daha uygun olacaktır. Zira avuç içi elin dışından daha hassas bir yapıda olduğundan dokusu yüzün dokusuna daha yakındır ve alerjik bir reaksiyon daha kısa sürede görülebilir.
  • Diğer tüm cilt ve saç bakımı maskeleri sayfalarımda önerdiğim gibi sağlıklı bir vücut ve cilde sahip olmanın en basit ve etkili formülü bolca su içmektir. Bu bakımdan bakım kürlerine, maskelere ek olarak günde en az 2 litre su içmeyi ihmal etmeyin.