Meditasyon onu uygulayanları süper güçler ile donatır. Eğer zarafetle değişmek, keyifle yükselmek ve ilahi akışa ulaşmak, sağlığınızı iyileştirmek istiyorsanız, meditasyon mükemmel reçete olabilir. Meditasyon esasında beyninizi değiştirir: günlük rutininize meditasyon uygulamasını ekleyin ve aşağıdaki güçleri elde edin.

1- Dışavurumun Gücü

Joe Dispenza, Your Brain on Meditation kitabında şöyle diyor: “dünyada huzur istiyorsanız, huzuru hayatınızın her kısmında ortaya koymalısınız.” İnsanların her gün ortalama 60.000-70.000 düşüncesi olur. Dispenza bu düşüncelerinin büyük kısmının aynı olmalarından ve onların kelimeler, eylemler ve tercihlerden önce gelmelerinden dolayı pek çok insanın takılı kaldığı sonucuna varıyor. Subjektif zihin objektif sonuçlar yaratır. Meditasyon yaşamınızı kaynağından, yani düşüncelerinizden değiştirme fırsatı yaratır ve rüyalarınızı dışavurmanıza imkan tanır.

2- Neşenin Gücü

Dünya ve yaşamdaki değişimler kaçınılmazlardır: çile çekme ve neşelenme durumları arasında değişimler deneyimleyebilirsiniz. Bu bağlamda, neşe bir mutluluk, sakinlik ve ilahi olanla bağ kurma durumuna atıf yapar. İlahi zekaya olan inançtır. Meditasyon dış dünyanın önerdiklerine rağmen değil, onunla birlikte olarak neşeyi seçmenize olanak tanır. Meditasyon ile hayatta kalma bilincinden mindfulnesse geçebilirsiniz. Dispenza’ya göre “minnettarlığınızı göstermek için sebep-sonuç modeline ihtiyacınız yok… bedeniniz aradaki farkı bilmiyor.” Yani neşelenmek için maddi veya dış bir şeye ihtiyacınız yok. Bedeni bir minnettarlık durumu yeterli.

3- Akışın Gücü

Akışın gücü ilahi zekaya erişebilme yeteneğini ifade eder. Bu yoğun bir konsantrasyon olarak görünebilir: Bir projeye başladığınızda veya kitaba daldığınızda, saatler geçerken akış durumu ortaya çıkar ve yemeyi, içmeyi, telefonunuza bakmayı unutursunuz. Meditasyon bu duruma ulaşmanıza yardımcı olur çünkü yaratıcılık ve fikir yaratımı ile yakından bağlantılıdır. San Francisco’da bulunan bir okul, okul saatlerini meditasyon için 30 dakika kadar uzattı ve bu da daha iyi bir akademik performans ve ayrıca okuldan uzaklaştırmalarda %75’lik bir azalma sağladı. Öğrenciler aynı zamanda eylemlerinde daha bilinçli, sakin ve daha az kızgın hale geldiler. Akışla ilahi olana erişmek insanlığın geleceği için büyük potansiyele sahip.

4- Bilgeliğin Gücü

Journal of Psychological Science’ta yayınlanan bir çalışmaya göre, meditasyon GRE okuma anlama skorlarını ve çalışan hafıza kapasitesini arttırıyor, bu sırada dikkat dağıtan düşüncelerin ortaya çıkışını azaltıyor. Meditasyon bilişsel fonksiyonları iyileştirmek için etkili bir teknik. Ancak bilgelik bilişsel fonksiyonlardan daha derindir. Dispenza bilgeliğin “duygusal yüksüz hafıza” olduğunu söylüyor. Travma ve stres, ve onların sonucunda ortaya çıkan hatıraların düzenleri genelde derin güvensizlikleri tetikler. Meditasyon duygusal tepkiler olmadan anıları etraflıca izlemeye olanak tanır. Temel olarak meditasyon, geçmişi kabullenerek ilerlemenizi sağlar. Geçmişi ziyaret edip durmak yerine geleceği tasarlayarak geçen zaman daha iyi harcanmıştır. Düşüncelerinizin gelecekteki sizi, hayallerinizdeki hayatı yansıtıp yansıtmadığını düşünün.

5- Sağlığın Gücü

Sağlığınız olmadan hiç bir şeyiniz olmaz. Modern yaşamın ve çevresel sorunların stresi genelde yaşam boyu süren rahatsızlıklara sebep olur. ABD’deki Ulusal Tamamlayıcı Sağlık Merkezi, meditasyonun aşağıdaki rahatsızlıkların şiddetini azalttığını veya onları tedaviye yardımcı olduğunu belirtiyor: ağrılar, tansiyon problemleri, huzursuz bağırsak sendromu, ülseratif kolit, anksiyete, depresyon, uykusuzluk ve sigarayı bırakma. Journal of General Hospital Psychiatry’de yayınlanan bir çalışmada ise meditasyonun anksiyete bozuklukları tanısı almış insanların tedavisinde uzun vadeli faydalı etkiler doğurabildiği sonucuna varılmış. Meditasyon ile sağlık, iyi hissetmek üzerine odaklanmak varolan rahatsızlıklarınızda iyileşmeler sağlar ve önlemeye de yardımcı olur. Tümdengelim yaparak şunu sormak gerek: düşüncelerimiz bizi hasta yapabiliyorlarsa, iyileştirmeleri de mümkün mü?