Bilimsel araştırmalar havadaki iyonların ,yani soluduğumuz ama göremediğimiz moleküllerin ruh halimizi etkiler halde olduğunu söyüyor .Örneğin aşırı kalabalık bir odada huzursuzluk ,baş ağrısı hisseme eğiliminiz pozitif iyonların yoğunluğu iken, bir şelalenin altında istemsizce kollarınızı yukarı kaldırarak ellerinizi açtığınızda hissettiğiniz negatif iyonların gücü olduğu ,1905 yılında ‘Lenard Etkisi ‘ olarak

kanıtlanmasıyla, şelalenin yanında kayıtsız kalınamama duygularımızı açıklar nitelikte.

Ayrıca negatif iyonların beyine giden oksijen akışını arttırdığı , yüksek uyanıkla daha fazla zihinsel enerji sağlamasıda bugünün araştırma sonuçları ( Dr. Pierce J. Howard ).

Negatif Pozitif İyonlar

Negatif iyonların kan dolaşımınıza ulaştığında mutluluk hormonu olan seratonin salınımı ve enerji arttırmaya yardımcı olan reaksiyonlar ürettiğine inanılıyor. Dağlarda, kumsalda ,ormanlardaki havanın hatta şiddetli yağmur ve fırtına sonrası havanın, negatif iyon deposu olması ,bizim buralarda kendimizi mutlu hissetmemizin fiziksel bir açıklamasının araştırmalarını yapan ‘Darbe dalgaların etkisi negatif hava iyonları yarattığı için bahar fırtınalarından hemen sonra , insanlar hafiflemiş ruh hallerinde olduklarını görürüz ‘ diyen bilimsel araştırmaların sahibi Dr. Michael Terman’nın (Columbia Üniversitesi) hepimizin aklına ‘Fırtına sonrası sessizlik ‘ deyişini getirdiğine eminim ve onun aslında ‘ fırtına sonrası elektrikle yüklenmiş atmosferde yüzen atomlar olan negatif iyonlar ‘ olduğu farkındalığını.

Pozitif iyonlar ise açık alanlarda karşımıza kuvvetli rüzgarlar, kirlilik ve toz olarak çıkarken, kapalı alanlarda ; klima ,floresan ,cep telefonları, televizyon, bilgisayar, boyalar, elektrikli makineler pozitif iyon üreticileri olarak hayatımızdalar ve bir yandan kolaylaştırıken bir yandan da bize , sağlığımıza etkileri için önlemler almamızı da söylemekteler .

İç Mekanlarda

Mutluluk İçin Negatif İyonları Arttırmak

Mekanlarınızdaki veya üzerinize etki eden negatif iyonları arttırmanın güzel bir duş almak veya açık havada çıplak ayakla yürümek veya ateşin (ocağın, şöminenin) önünde durmak gibi herkesin her an kolaylıkla yapabileceği yollarının yanında farklı yollarıda vardır ;

1.Bitkilendirme

Yaşam alanınızı ; nemlendirecek ve oksijen üretecek dostlarınızla paylaşın. Nasa ‘nın 25 yıl süren çalışmaları sonucu ,insanların hayat kalitesini arttırıcı ,özelliklerini tespit ettiği bitkiler arasında olan ; Areka Palmiyesi (Chrysalidocarpus lutescens) , Cüce Hurma Palmiyesi

Phoenix roebelenii ,Aşk Merdiveni (Nephrolepis obliterata) , Barış Çiçeği (Spathiphyllum sp.) ,Kavçuk Bitkisi (Ficus robusta)

bunlaran bazılarıdır. Detaylı bilgilendirme için ‘Evinizde Oksijen Üretmek İser Misiniz ? ‘ yazımızı okuyabilirsiniz .

2.Saf Bal Mumlar

Saf balmumları içeriğinde petrol, zararlı kimyasallar,parafin  içermeyen mumlardır, tıpkı fiziksel olarak ortamı aydınlattığı gibi balmumu da yandığında gözle görünmeyen negatif iyonlar üreterek havada yüzen pozitif iyonlara bağlanır ,böylelikle havayı temizlemiş olur bizi bir kere daha aydınlatmış olur. Bu üretim her 1 kg balmumu için 30 milyondan fazla çiçek dolaşan arının bize hediyelerinden bir tanesidir .

3.Su Çeşmesi

Su çeşmesi veya iç mekan şelaleleri kekanlarınızda sadece görsel ve duyusal bir estetik değil aynı zamanda , çeşmelerden gelen suyun havadaki kirleticileri yakalaması ve evinize yayılmasını engellemesiyle havaya yayılan negatif iyonlarıyla da ,nefes almayı rahatlatır .Su buharlaştığında ise negatif iyon salınımı artar ve havayı temizler .

4.Turmalin Kristalleri

Havadaki nemi negatif iyonlara dönüştürdüğüne inanılan bir kristaldir. Kızılderililerin alan temizliğinde ritüellerinde kullandığı bir kristaldir. Mekanlarınızda kullanmadan önce yapmanız gereken kristalinizi temizlemek ve içine kalpten dilediğiniz şekilde ‘mekanınızı temizlemesi üzerine ‘ olan niyetinizi yüklemek olabilir .

5.Makineler

Negatif iyon üreten makinelerde negatif iyon üretmek için bir seçenek olabilir .

6.Himalaya Tuzu

Evinizde kullanacağınız himalaya tuz lambaları veya bir bardak suyun içine koyduğunuz bir kaşık tuz ile oluşturacağınız tuzlu su çözeltisi mekanlarınızdaki pozitif negatif iyon dengesini sağlayacak başka bir çözümdür. Tuzlu su çözeltisi yaptığınızda zaman zaman (hergün veya 2 günde 1 ) tuzlu su çözeltisini değiştirmeniz ,pozitif negatif iyon dengesi sürekliliği açısından olması gerekendir.