İşiniz için satın alabileceğiniz en iyi profesyonel fotoğraf makinesini mi arıyorsunuz? Piyasadaki fotoğraf makineleri arasından seçim yapmanız zor olabilir. Bu durumda sizler için hazırladığımız, farklı ortamlarda en iyi performansınızı göstermenize yardımcı olacak fotoğraf makinelerinden oluşan listemize göz atabilirsiniz.

Satın alacağınız makinenin amacınıza uygun olarak en iyisi olup olmadığını anlamanız zor olabilir. Örneğin, DSLR kullanmayı seviyorsanız, buna göre DSLR makineler arasından seçim yapabilirsiniz. Ancak bazı aynasız makineler de harika hıza ve çözünürlüğe sahip olduğu için aynasız modellere de bakmanız faydalı olabilir.

Kendinize en uygun profesyonel fotoğraf makinesini seçmek için yalnızca en iyi özelliklere sahip bir makine almanız yeterli olmayacaktır. Fotoğraf makinesi alırken makineye bütün olarak bakmalı ve kullanılan lenslere ve ileride piyasaya sürülecek diğer modellere göz atmalısınız. Profesyonel fotoğraf makinesi almadan önce şu konulara dikkat etmelisiniz:

  • Kaliteli yapı: Profesyonel makineler genelde kalitelidir. Sert hava koşullarına maruz kalan ve oradan oraya gezen makinenizin bu zor şartlara uyum sağlaması gerekir. Bu nedenle fotoğraf makinesi alırken yalnızca görüntü kalitesine değil, aynı zamanda makinenin gövdesinin de kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Lens kullanımı: Çekimlerinizde hangi lenslere ihtiyacınız olacak? Makinenizi hangi işlerde kullanacağınızı düşünün ve istediğiniz lenslerle çalışıp çalışamayacağınıza bakın. Bunun için makinelerin kullanım kılavuzlarına bakabilirsiniz.
  • Makine türü: DSLR mi yoksa aynasız bir model mi istiyorsunuz? Aynasız makineler profesyonel anlamda sıkça tercih edilse de DSLR makineler de en az onlar kadar tercih ediliyor. Kararınızı kesin olarak vermek için DSLR ve aynasız makineler arasındaki ayrımı dikkatli bir şekilde değerlendirmeyi unutmayın.
  • Video ya da fotoğraf çekimi: Fotoğrafların yanı sıra videolar da çekiyorsanız, seçiminizi buna göre yapmalısınız. Hem aynasız hem de DSLR modeller video çekimi için uygun olacaktır.
  • Aksesuarlar: Hafıza kartları, ek bataryalar, aydınlatmalar ve daha pek çok aksesuara ilerde ihtiyaç duyabilirsiniz. Profesyonel çekimler için yalnızca kamera almanız yetmeyecek, aynı zamanda kendinize bir sistem oluşturmanız gerekecektir. Bu yüzden bütçenize uygun bir sistem oluşturmaya çalışın.

Canon EOS R5 Body Fotoğraf Makinesi

Tip: Aynasız

Sensör: Full frame

Megapiksel: 45MP

Lens yuvası: Canon RF

Ekran: 8 cm (3,15 inç) Clear View LCD II, yaklaşık 2,1 milyon nokta

Vizör: OLED EVF, 5,690 milyon nokta, 0.76x büyütme

Video çözünürlüğü: Maksimum 8K

Canon EOS R5, Canon’un şimdiye kadar çıkardığı en iyi ürünlerden bir tanesi. Hem fotoğraf hem de video çekmek için makine arıyorsanız, bu modelden memnun kalacaksınız. Bu model ortaya çıktığında 8K video kaydederken ısınma gibi sorunlar gündeme gelmiş olsa da tüm özelliklerini göz önünde bulundurduğunuzda fiyatını hak ettiğini göreceksiniz.

 

 

Panasonic Lumix DC-S1R

Tip: Aynasız

Sensör: Full frame

Megapiksel:   47,3MP

Lens yuvası:  L-Mount

Ekran: 3,2 inç, yaklaşık 2,1 milyon nokta

Vizör: OLED LVF, 5,76 milyon nokta, 0,78x büyütme

Video çözünürlüğü: Maksimum 4K

Panasonic’in yeni Lumix S serisi, profesyonel fotoğrafçılar için oldukça ilginç bir seri. Lumix S1R, 4K video çekimini yüksek hızlı 6K fotoğraf modu ve 47,3 MP çözünürlüğü ile bir araya getirdiği için profesyoneller için mükemmel bir tercih. Lumix S1 bu modelden daha uygun fiyatlı olsa da video konusunda iddialı olmak istiyorsanız, Lumix S1R’yi tercih etmelisiniz.

 

Olympus Om-D E-M1X

Tip: Aynasız

Sensör: Micro Four Thirds

Megapiksel: 20,4MP

Lens yuvası:  L-Mount

Ekran: 3 inç, yaklaşık 1,03 milyon nokta

Vizör: Elektronik, 2,36  milyon nokta, 0,83x büyütme

Video çözünürlüğü: Maksimum 4K

Olympus, sensörü diğer profesyonel makinelere göre daha küçük olmasına rağmen profesyonel sistem kurmayı daha ucuza getirdiği ve taşınması kolay olduğu için tercih edilen modellerden bir tanesi. 20,4MP çözünürlük sizin için yeterli olacaksa büyük lenslerle kullanabileceğiniz bu makineye şans verebilirsiniz.

Nikon D850 

Tip: DSLR

Sensör:  Full-frame

Megapiksel:    45,7MP

Lens yuvası:  Nikon F

Ekran: 3,2 inç, yaklaşık 2,3 milyon nokta

Vizör: Optik

Video çözünürlüğü: Maksimum 4K

DSLR makine arıyorsanız, Nikon D850’ye şans verebilirsiniz. Büyük gövdesi ile ele iyi oturan bu makineyi büyük lenslerle mükemmel şekilde kullanabilirsiniz. Otomatik odaklaması yavaş olsa da makinenin güçlü ve modern yapısından memnun kalacağınıza eminiz.

 

Fujifilm X-T4 Siyah Cage&monitör Videographer Kit

Tip: Aynasız

Sensör:  APS-C

Megapiksel: 26,1MP

Lens yuvası:  Fujifilm X

Ekran: 3 inç, yaklaşık 1,62 milyon nokta

Vizör: EVF, 3,69 milyon nokta

Video çözünürlüğü: Maksimum 4K

Bazı kullanıcılar Fujifilm X-T4’ün profesyonel bir makine olmadığını iddia edebilir. Ancak hızlı otomatik odaklama, etkileyici video özellikleri ve yüksek kaliteli elektronik vizörüyle birlikte makinenin profesyonel amaçla kullanılması mümkün. Yanında çeşitli aksesuarlarıyla birlikte gelen bu fotoğraf makine ile mükemmel fotoğrafların yanı sıra kaliteli videolar da çekebilirsiniz.

 

Nikon Z7 + Ftz Adaptör + 64 GB Xqd Kart

Tip: Aynasız

Sensör:  Full frame CMOS

Megapiksel: 45,7MP

Lens yuvası:  Fujifilm X

Ekran: 3 inç, yaklaşık 1,62 milyon nokta

Vizör: EVF, 3,690K nokta

Video çözünürlüğü: Maksimum 4K

Nikon Z7, ilk piyasaya çıktığında aynasız makineler arasındaki en iddialı modellerden biriydi. Şimdi pek çok markanın aynasız fotoğraf makinesi olsa da Nikon Z7 hala en iyilerinden bir tanesi. Nikon’un Z serisinde yer alan bazı modellerin aksine Z7’nin profesyonel anlamda kullanabileceğiniz makinelerden biri olduğuna şüpheniz olmasın.