Aldatma günümüzde yaşanan büyük bir sorun. Sosyal medya aracılığıyla da gerçekleşebiliyor. Sosyal medyayla beraber insanların aldatmaları için daha fazla şansa sahip oldukları bir gerçek. Daha fazla kişi takip etmek, daha çok tanışma için seçenek olması herkesin kullanabileceği türden bir opsiyon. E peki nerden anlayabiliriz sosyal medya aracılığıyla aldatma yaşandığının, isterseniz, gelip beraber bakalım izlere, nasıl anlayabileceğimiz üzerine…

Sosyal medya yoluyla aldatma her cinsin yapabileceği bir davranış türü. Belli bir cinsiyete dayandırarak, erkekler böyle yapar, kadınlar böyle yapar demeye gerek yok. Sosyal medya hesapları kıskançlık ve aldatma kaynakları olarak kullanılabiliyor. Aldatma davranışı sosyal medya platformları aracılığıyla tanışılan kişilerle olabiliyor. Bunları yaşadığımız umarım olmaz ama belki arkadaşlarımızdan öğrenme şansımız olmuştur.

Çevrimiçi konuşmalar sosyal medya hayatımıza girdiğinden beri hayatımızın parçası oldu. Çevrim içi ilişkiler bazen çevrimdışı olunsa da sürmeye devam ediyor. Peki sosyal medya üzerinden gerçekleşen bir aldatmanın izini nasıl sürebiliriz?

Partneriniz birinin hesabını sürekli beğeniyor, fotograflarını hep beğeniyor mu? Sosyal medyada aldatılıyor musunuz? Fiziksel temas yerine dijital flörtü yaşanan bir aldatma olarak görmüyor olabilirsiniz ama bu durum aldatma kadar sorun oluşturur! Partneriniz seçici davranıyor, belli kişilerin gönderilerini beğeniyorsa o zaman dikkat etmekte fayda var.

1) Eğer eşiniz sosyal hesapları eskisinden fazla kullanmaya başladıysa

Sosyal medya bizi anında ödüllendirerek bizi mutlu eder. Kim beğenilmeyi, anında beğeni almayı sürekli takip edilip keyif almayı sevmez ki? Eğer eşiniz sürekli sosyal medya hesaplarını kontrol ediyor, belli bir grup arkadaş ya da takipçiyle etkileşime geçiyorsa, belki de partneriniz sizin haberinizin olmasını istemediği kişilerle etkileşime geçiyor olabilir. Tabi ki hiç bir zaman 100% emin olmamakta yarar var, bilinmezlikler üzerinden konuşuyoruz, o yüzden suçlayıcı değil açıklayıcı bir şekilde konuşmayı tercih edin.

2) Eğer partnerinizin çok sıkı bilgisayar, tablet ya da telefon koruma programı varsa.

Güven her ilişkideki en önemli kaynaklardandır. Eğer eşiniz sürekli elektronik aletlerinin şifresini değiştiriyorsa, sizi gizli sosyal medya hesaplarından koruyor olabilir. Tabi ki bazı insanlar vardır onların yapıları saklamak, gizlemek çok fazla paylaşmamak üzerinedir, o tip insanlara bir ayrım yapmamız gerekir, biz bir dönemde direkt saklayan, bir anda gizleyen ve bir anda profilini paylaşmayan insanlardan bahsediyoruz.

3) Eğer partnerinizin tanımadığınız arkadaşları veya takipçileri varsa.

Bir ilişkide partnerinizin yakın arkadaşlarını, ailesini tanırsınız. Eğer partneriniz tanımadığınız takipçilerle etkileşime geçiyorsa belki de partneriniz sizin onaylamayacağınız türden ilişkilerin içinde olabilir. Bunu en iyi öğrenmenin yolu tabi ki de partnerinizle böyle düşünceler içinde olduğunuzu paylaşmaktır. Partnerinize olayları anlatırken sosyal medya detaylarına da yer vermeniz sizi daha iyi anlamasını sağlayacaktır.

4)Eğer partneriniz düzenli olarak internet, gelen aramalar ve mesajların tarihçesini siliyorsa.

Eğer partneriniz sürekli olarak geçmişini siliyorsa, sizden bir şeyler saklıyor olabilir. Çoğumuz bir konuşmayı silmeden önce iki kez düşünürüz, eğer partneriniz hiç bir geçmiş saklamıyorsa sizden sakladığı şeyler olması muhtemel. Genellikle aldatmanın psikolojisinden saklamak, yalan söylemek daha önce görmediğimiz davranışları görmek şeklinde haberdar olabiliyoruz.