Herkese merhaba! Mevsim taşınma mevsimi. Çoğunuz da bahar mevsiminde taşınıyordur. Ne yazık ki, ben de iki senedir oturduğum ve çok sevdiğim evimden taşınıyorum. Ama güzel, yepyeni enerjilerle yeni bir eve taşınıyorum.

“Taşınma sürecinde eşyalarımı nasıl ayırıyorum, eşyalarımın bir kısmını nasıl organize edeceğim ve bazılarını nerelere vereceğim?” konularını sizlerle de paylaşmaya karar verdim. Evde çok fazla eşya var ve daha küçük bir eve taşınacağım için bu eşyaları organize etmem gerekiyor. Kolileme işlemlerim başladı, kışlıklarımdan kullanmadığım eşyalarımı koliledim bile.

Biraz da, gardırobumdaki eşyaları nasıl boşalttığımdan ve o boşalttığım eşyaları kimlere, nasıl vereceğimden bahsetmek istiyorum…

Gardırobumu Nasıl Boşaltacağım?

Taşınmanın en zahmetli noktalarından biri; hangi eşyalardan kurtulacağımız ve hangi eşyaları organize edip yeni evimize taşıyacağımıza karar vermektir. Kurtulacağınız çok fazla eşya yoksa şanslısınız; ancak, ben şimdi çok büyük bir evden küçük bir eve gideceğim için fazla eşyalardan da kurtulmam gerekiyor. Kurtulmak derken, onları birilerine vermeyi planlıyorum. Bunun için de, onları üç farklı kategoriye ayırdım.

Bazılarını, sosyal sorumluluk olsun ve yardıma dönsün diye bağışlayacağım. Kızımın küçülmüş bazı eşyalarını da ihtiyacı olan ve gerçekten güzel kullanacak arkadaşlarıma ve dostlarıma vereceğim. Bir kısmını da belediyelerin koyduğu geri dönüşüm kutularına vermeyi planlıyorum.

Banyodaki Ayrıştırma İşlemleri

Bana çok fazla hediye ürün geliyor. O yüzden, önce son kullanma tarihi geçmiş olanları ve uzun zamandır kullanmadıklarımı ayırarak başladım. Vereceklerimi ayrı bir sepete ayırdım. Çöpe gidecekleri de ayrı bir yere koydum.

Banyomu ve yatak odamdaki eşyaları nasıl organize ettiğimi sizlerle de paylaşmış oldum. Benim taşınma telaşım biraz daha devam edecek. Ama, yeni konular da gelecek. Onlar da derleme, toplama ve düzenleme konuları olacak. Bugünlük benden bu kadar. Hoşça kalın!