Yeni yıla girmeye çok az bir zaman kalmışken yılbaşı gecesi neler yapılabileceği konusu pek çok insanın aklını kurcalıyor. Evde ya da dışarda yapılabilecek aktiviteleri bulmak zaman zaman sıkıntı yaratabiliyor. Ancak çeşitli aktiviteler sayesinde yılbaşı gecesini ister evde ister dışarda eğlenceli kılmak mümkün.

Yılbaşını Evde Kutlamak

Yılbaşı gecesini evde ailenizle ya da arkadaşlarınızla geçirmek istiyorsanız eğlenmek için yapabileceğiniz pek çok aktivite bulunuyor. Yılbaşı gecesinde güzel yiyecekler ile içecekler hazırlayarak ve oyunlar oynayarak geceyi sevdiklerinizle birlikte son derece eğlenceli bir şekilde geçirebilirsiniz.

  • Yemek hazırlamak

Yılbaşında dışardan yemek söylemek ya da hazır şeyler yemek yerine evde kendi hazırladığınız yemeklerle ziyafet çekmek keyfinizi yerine getirecektir. Bu özel gecede evde bulunan herkesin seveceği ve biftek gibi normalde sıkça tüketilmeyen yiyecekler tercih edebilirsiniz. Özellikle ailenizle bu tarz yemekli bir akşamı gelenek haline getirebilirsiniz. Ayrıca ana yemeğin yanına hazırlayacağınız aperatifler de ziyafetinize renk katacaktır. Yılbaşı gecesinin özel olmasını istiyorsanız değişik yiyeceklerden oluşan ve farklı zevklere hitap eden aperatifler hazırlayabilirsiniz.

  • Atıştırmalık ve tatlılar

Yılbaşı gecesinde hazırlayacağınız kurabiye, pasta gibi tatlılar da geceye tat katacaktır. Özellikle gecenin anlamına yönelik olarak tatlılara şekil verebilirsiniz. Bunların yanında tüketmek için ise ailenizde çocuklar varsa onlar için süt gibi içecekler tercih edebilirsiniz.

  • İçecekler

Çocuklar için sıcak kakao, meyveli soda ve kola gibi içecekler yılbaşı akşamı için yeterli olacaktır. Ailenizdeki yetişkin bireyler ve arkadaşlarınız için ise alkollü ve alkolsüz çeşitli kokteyller hazırlayabilirsiniz.

  • Aile ile oynanacak oyunlar

Masa oyunları, kart oyunları ya da bilgisayar oyunları ile yılbaşı gecesinde eğlenebilirsiniz. Hatta oyunlarla ufak çaplı turnuvalar düzenleyebilir ve gece boyunca tüm oyunları sırayla oynayabilirsiniz.

  • Sinema gecesi

Uzun zamandır izlemek istediğiniz bir film varsa ailenizle ve arkadaşlarınızla bu filmi yılbaşı gecesinde izleyebilirsiniz. Hatta daha erken saatlerde izlemeye başlarsanız geceyi bir maratona çevirebilir ve filmleri peş peşe izleyebilirsiniz. Tabi bu sürede gece için hazırlamış olduğunuz atıştırmalıkları ve içecekleri tüketebilirsiniz. Ayrıca film izlemenin yanında ailecek yer aldığınız eski videoları da izleyebilirsiniz. Bu sayede eski günleri hatırlayarak hoş vakit geçirebilirsiniz.

  • Fotoğraf çekinme köşesi

Yılbaşı gecesine özel fotoğraflarınız olsun istiyorsanız evinizin bir köşesini özel olarak dekore edebilirsiniz. Bu alanda duvara mutlu yıllar yazarak süsleyebilir ve yılbaşı süsleri kullanabilirsiniz. Hatta daha da eğlenmek için kostümler deneyebilir ve ailecek sırayla fotoğraf çekinebilirsiniz.

  • Saat başı açılmak üzere hazırlanmış paketler

Yılbaşı gecesine eğlence katmak için her saat başında açmak üzere paketler hazırlayabilir ve bu paketlerin içine çeşitli atıştırmalıklar koyabilirsiniz. Bu paketleri ilk kez saat kaçta açmak istiyorsanız o saatten başlayarak gecenin ilerleyen saatlerine yetecek kadar hazırlayabilirsiniz. Paketlerin içinde atıştırmalıkların yanında “film izle, pasta ye, oyun oyna” gibi aktivite önerilerinin olduğu kağıtlar yerleştirebilirsiniz.

  • Yılbaşı süsleri hazırlamak

Yılbaşı için evinizi süslemek istiyorsanız hazır süsler kullanmak yerine kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için çeşitli el işi kağıtları ve balonlar kullanabilirsiniz.

  • Herkesin yılbaşını kutlamak

Aile bireylerinizin yeni yıllarını kutlarken her bir bireyin ayrı ayrı yeni yıllarını kutlayabilirsiniz. Ayrıca herkesle yeni yıl dileklerinizi paylaşabilir ve bu sayede yeni yılda dileklerinizi gerçekleştirmek için daha motive olabilirsiniz.

  • Şarkı söylemek

Saatler gece 12’yi gösterdiği zaman eğlenmek için hep beraber şarkı söyleyebilir ya da dans edebilirsiniz. Bulunduğunuz yerin civarında havai fişek gösterileri varsa sokağa çıkıp gösteriyi de izleyebilirsiniz.

  • Temizlik yapmak

Yılbaşında yapacak bir şey bulamıyorsanız evinizi düzenlemeyi ve temizlemeyi deneyebilirsiniz. Bu fikir yılbaşı akşamı için garip görünse de yeni yıla girerken dağınıklıklarınızdan ve istemediğiniz eşyalardan kurtulmak ve yeni yılın ilk gününe temiz ve derli toplu bir evde uyanmak oldukça moral verici olacaktır.

  • İki kişilik oyunlar

Yılbaşı gecesi yanınızda eşiniz ya da bir arkadaşınız varsa onunla farklı bir oyun oynayabilirsiniz. Bu oyunda iki kişi de karşılıklı olarak birbirleri hakkında yıl içinde öğrendikleri 12 şeyi sıralamaları gerekmektedir. Her ay için bir bilgi gerektiğini düşünürsek karşınızdaki kişi için yeni öğrendiğiniz 12 şey bulmak kolay olmayacaktır.

  • Uyumak

Uykunuz geldiyse sadece yılbaşı gecesi olduğu için direnmeyin. Kendinizi dışarı çıkmak ya da bir şeyler yapmak için şartlamış olabilirsiniz. Ancak yılbaşı gecesinden başka eğlenebileceğiniz zamanlar da olacaktır. Bu nedenle yeni yıla girmeden uykunuz gelirse ve çok yorgun hissediyorsanız yılbaşı gecesini herhangi bir gün gibi kabul ederek uyumayı deneyebilirsiniz.

Yılbaşını Dışarda Kutlamak

  • Havai fişek gösterileri

Yılbaşını dışarda geçirmek istemeniz mutlaka çok para harcamanız gerektiği anlamına gelmemektedir. Yaşadığınız şehirde yılbaşı gecesi için havai fişek gösterileri yapılan belli yerler varsa yeni yıl coşkusunu diğer insanlarla paylaşmak için bu yerlere gidebilirsiniz.

  • Mütevazi mekanlar

Yılbaşı gecesi sevdiklerinizle dışarda bir şeyler içerek geçirmek istiyor ancak mekanların yüksek ücretlerinden korkuyorsanız daha küçük ve ücret almayacak mekanlar deneyebilirsiniz.

  • Ev partileri

Arkadaşlarınızdan ev partisi düzenleyen kişiler varsa onların partilerine katılarak geceyi tamamlayabilirsiniz. Dışarda tanımadığınız kalabalığın içinde ya da evde tek başınıza olmaktan sıkılıyorsanız yılbaşı partisi sizin için kurtarıcı olacaktır.

  • Yılbaşı akşamı koşmak ya da yürümek

Yürümekten ya da koşmaktan hoşlanıyorsanız yılbaşı akşamında dışarı çıkıp hava almayı isteyebilirsiniz. Bu sayede hem başkalarının eğlencesine tanık olabilir hem de havai fişek gösterilerine denk gelebilirsiniz.

  • Geceye özel aktiviteler

Yılbaşı gecesi için daha farklı alternatifler arıyorsanız internette araştırma yaparak şehrinizde yılbaşında gerçekleşecek olan ücretli ya da ücretsiz etkinlikleri değerlendirebilirsiniz.

Bunların yanı sıra yılbaşı gecesi evde ya da dışarda farklı şeyler denemek istiyorsanız aşağıdaki önerilere şans verebilirsiniz:

  • 2019’a dair en sevdiğiniz anılardan oluşan bir pano yapın.
  • Bütün gece sevdiğiniz müzikleri açarak dans edin.
  • Favori filminizi izlerken koca bir kase mısır patlatıp tek başınıza bitirin.
  • Geçen yıl başardığınız şeylerin bir listesini yapın ve odanızda duvara asın.
  • Gece 12’ye evde yanan ışıkları azaltın ve kokulu mumlar eşliğinde oturun.
  • Geçen yıl çekildiğiniz fotoğraflar ve videolardan oluşan bir kayıt oluşturun ve paylaşın.
  • Balonları şişirmeden önce içlerine renkli kağıtlar koyun ve gece yarısı patlatın.
  • Arkadaşlarınızı evinize çağırın ve yılbaşı gecesi için bir tema belirleyerek ona göre giyinin.
  • Evde arkadaşlarınız ya da aileniz varsa evin çeşitli yerlerine ipuçları koyarak hazine avı başlatın.