Binlerce yıldır doğada bulunan, var oluşu çok uzun dönemler alan şifalı kuartz kristali, Dünyadaki tüm unsurları içinde barındıran yaşamı kullanıyor, bu yaşamı temsil ediyor. Güneş, Ay ve okyanusların enerjisinden yararlanan yarı değerli taşlar, onlarla temas kurar kurmaz bizi de dünyaya kopmaz bir bağla bağlıyor. Aslında bu konuda çok sayıda bilimsel veri olmakla birlikte halen pek çok kişi bu şifalı kuartz kristalinin gerçekten iyileştirici güçleri olup olmadığını merak ediyor. Şifalı kuartz kristalinin iyileştirici etkilerini açıklayan birçok anekdot hali hazırda varken, bu gerçekten tam olarak sizin kendi deneyiminize ve buna inanmanıza bağlıdır. Bu şifalı etkilerden faydalanmak; kalbinizi ve zihninizi taşların şifa gücüne açmak bilinçli bir çaba ve istek gerektirir. Ancak şunu da belirtmeden geçemeyeceğim ki; bu şifalı kuartz kristalinin yörüngesine bir kere girdiğinizde, yolculuk dünyanızı sarsacak kadar güzel, gizemli ve benzersiz taşlarla dolu olacaktır.

Şifalı kuartz kristalinin bana ne faydası olabilir?

Kristalleri kullanmaya yeni başlıyorsanız; bunların iyileştirici gücünden yararlanmak için en harika yol olarak, amaçlarınızı ve yaşamınızda oluşturmak istediklerinizi gerçekleştirmek için şifalı kuartz kristali kullanmaktır. Kristaller söz konusu olduğunda, bu dünya dışı kayaçlar bizi dünyaya sıkı sıkıya bağlar. Çünkü bu şifalı kuartz kristalleri, bize şifa verecek çok güçlü titreşimleri olan somut, fiziksel formlardır. Bu enerji, siz şifalı kuartz kristallerini üstünüzde taşıdığınızda ya da bulunduğunuz ortamda bir yerlere yerleştirdiğinizde sizinle bağlantı kuracak ve size iyi gelecektir. Nasıl bir konu olursa olsun şifalı kuartz kristali en olumlu düşünce ve niyetleriniz çerçevesinde, sizdeki olumsuz titreşim enerjisini alır ve içinizdeki pozitif titreşimleri arttırır.

İşte şifalı taşlardan gelen bu sihirli titreşim dünyasında, şifalı kuartz kristalinin enerjisi ruhsal yolculuğunuzda size yardımcı olur. Çünkü hedeflerinizi gerçekleştirmeye ve dünya ile olan bağlantınızı güçlendirmeye çalışır. Uzun süredir konsantre olunmuş, iyi düşünülmüş bir amaç, aslında hayatı iyileştirmenin başlangıç ​​noktasıdır. Çünkü günlük düşünce rutininize yerleşmiş olan belirli niyetler de vücut enerjinizin bir parçası haline gelir.

Şifalı kuartz kristalleri neden işe yarıyor?

Clear Quartz kristalleri, yani berrak kuarzt kristalleri belki de dünya var olduğundan beri dünyada bulunmaktadır. Antik medeniyetler bu kristalleri koruyucu tılsımlar, barış teklifleri ve mücevherler olarak kullanmışlar, değerini o çağlarda bile bilmişlerdir. Günümüzde kuvars, yer kabuğunun % 12’sini oluşturmakta ve zamanı değerlendirmek için saatlerde, elektronikte, bilgi depolama alanında ve daha fazlası dahil olmak üzere hemen hemen her türlü teknolojide kullanılmaktadır. Şifalı kuartz kristallerinin bilgisayar yongaları üzerinden iletişim kurması mümkün ise, bu titreşim enerjisinin başka şekillerde dönüştürülebilmesi mümkün değil mi? İşte aslında şifalı kuartz kristali ile ilgili en önemli aydınlanma da burada başlıyor. Dünya ile bağlantı kurabilmesi ve insana yaşam veren unsurları ile kristallerin evrensel olarak iyileştirici olması, özellikle de bizimle birlikte hemen hemen her medeniyete damgasını vurmuş olması aslında gayet mantıklı geliyor.

Şifalı kuartz kristalinin gücüyle ilgili ilk bilimsel kanıtlardan biri, bilim insanı Marcel Vogel’in yaptığı çalışmadır. Marcel Vogel, şifalı kuartz kristalini mikroskop altında incelerken, şekillerinin düşündüğü şeyin şeklini aldığını fark etti. İşte gözle görünür olan bu titreşimlerin, moleküller arasındaki bağların sürekli olarak birleştirilmesinin ve sökülmesinin bir sonucu olduğunu varsaydı. Ayrıca kendisi kuvars kristalinin metafiziksel gücünü test etti. Bu test ışığında şifalı kuartz kristalinin, ses kaydı için kasetlerin manyetik enerjiyi kullanmalarına benzer bir sistemle kişinin düşüncelerini saklayabileceğini kanıtladı.

Albert Einstein, yaşamdaki her şeyin titreşim olduğunu ve tıpkı ses dalgaları gibi, düşüncelerinizin yaşamınızda tezahür eden her şeyin titreşimlerine uyduğunu söylemiştir. Bu nedenle, şifalı kuartz kristalinin iyileştirme potansiyeli olduğunu düşünüyorsanız, çok doğru bir yerdesiniz. Zira bu taşların pozitif hisleri artırıcı etkisi kanıtlanmıştır.

Bizler her an düşüncelerimizi yönlendirme, seçme yeteneğine sahibiz ve biz yolculuğumuza devam ettiğimiz sürece hayat bize her gün bize yeni zorluklar ve harika başlangıçlar sunuyor. Şifalı kuartz kristalleri bize, zihnimizdeki olumsuz konuşmaları susturmamız gerektiğini ve Dünyanın evrensel iyileştirici titreşimlerine yeniden bağlanmamız gerektiğini hatırlatır. Şifalı kuartz kristallerinden öğrenmemiz gereken en önemli ders sabırdır. Çünkü tıpkı yarı kıymetli taşların gelişmesi ve dönüşmesi için harcadığı zamanlar gibi, kristallerin iyileştirici gücü ile iyileşmek, ondan güç almak da zaman gerektirir. Şifalı kuartz kristalinin dünyasını öğrendikçe, büyüdükçe ve evrimleştikçe, Tabiat Ana’nın da bolluğuna ve evrenin büyük gizemlerine minnettar olmak için bu kristalleri bir şükür aracı olarak kullanmak gerekir.

Benim için en uygun şifalı kuartz kristalini nasıl seçerim?

Şifalı kuartz kristali eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Bu yüzden bu konuda kuşaktan kuşağa aktarılan bilgi ve deneyim zenginliği var. Şifalı kuartz kristalinin faydaları ve kullanım alanlarını öğrendikten sonra, ruhsal yolculuğunuz için doğru şifa taşlarını seçmek için sezgilerinizi kullanın. Şifalı kuartz kristali uzmanları sıklıkla sizin kristalleri değil, aksine kristalin sizi seçtiğini söyler. Şifalı kuartz kristalinin bulunduğu yerde yürüyün ve kristallerin size neler sunduğunu sezinleyin. Göz kamaştırıcı renkler ya da sizi içine çeken diğer sayısız şekil ve desenler gözünüzün önünde olsun, nasılsa her şifalı kuartz kristali sizin hayattaki tıkanmalarını gidermek ve negatif enerjiyi önlemek için çalışan benzersiz bir titreşim enerjisine sahiptir.

Doğru taşı bulmak tıpkı herhangi bir hastalık için doğru tedavi yöntemini bulmaya benzer. Bu esnada aklı sustururken ve zihin – beden dengesini yeniden ayarlarken sabır gerektiren bir yolculuk söz konusudur. Taşı elinizde tutun ve amacınızı sessizce düşünün. Sıcak veya soğuk, heyecan veya sükûnet ve huzur gibi hisler yaşıyorsanız dikkat edin. Bunların hepsi, bu özel kayanın iyileşme ihtiyaçlarınız için mükemmel olduğuna dair işaretlerdir.

Elinize aldığınız şifalı kuartz kristali şu anda karşı karşıya olduğunuz belirli bir sorunu veya zorluğu tanımlamaya yardımcı olduğuna inanın. Konsantre olmakta zorlanıyorsanız, Florit taşı, konsantrasyonu önleyebilecek zihinsel ve duygusal karmaşayı gidermeye yardımcı olmaktadır. Yaşamınıza bolluk getirmek için  sitrin taşını seçin ve güneşin pozitif titreşimlerini kanalize ederek hayallerinizi tezahür ettirmenize yardımcı olsun. Karnelyan taşı, zihninizde yaratıcı bir akış sağlamak için güçlü bir kristaldir.

Artık size hizmet etmeyen eski fikirleri bırakmakta zorluk çekiyorsanız Siyah Turmalin tam da size göredir. Siyah Turmalin sayesinde kötü alışkanlıklara dönüşmüş olabilecek istenmeyen davranış kalıplarını serbest bırakmak için çok güçlü bir taştır. Vücudunuzdaki ve enerji alanınızdaki tüm negatif enerjileri serbest bırakmanıza yardımcı olur. Bu taş aynı zamanda koruma için de tılsım görevi görüyor. Bu taş ile diğer insanların olumlu enerjisini kolayca toplayan bir kişi olmanız hiç de zor değil. Hematit taşı ise, sizi dünyaya bağlayarak ve ruhunuzu yaşadığınız Dünyanın enerjisine yeniden kanalize ederek başkalarının olumsuz tutumlarını sizden uzakta tutmak için harika çalışır.

Eğer hayatınızda daha fazla huzur ve sakinlik arıyorsanız,  ametist stresi azaltmak ve hayatı yeniden dengeye getirmek için en doğru kristallerden biridir. Duyguları dengelemeye yardımcı olan bir diğer değerli taş da, aşırı duygusal hissettiğinizde veya duygularınızla temasta olmadığınızda size destek veren ay taşıdır. Bu bağlamda Rose kuvars da duygusal anlamda bir iyilik hali için çok yararlıdır. Çünkü kendi kendini sevme ve diğerlerinin gösterdiği sevgiyi koşulsuz olarak büyüten kalp çakrasını açar ve hayatı iyilik yönünde yeniden düzenler.

İster fiziksel güzellikleri için değerli taşlar arıyor olun, ister hayatınıza huzur ve sükunet katın, bunların hepsi titreşim frekansınızı arttırmaya çalışır. Şifalı kuartz kristalini elinizde tuttuğunuzda veya cildinize temas ettirdiğinde kendinizi iyi hissedersiniz ve bu eski şifa sanatı ile hayatın enerjisini yeniden yakalarsınız.

Şifalı kuartz kristalinin kullanımında amaç nedir?

Sahip olduğumuz tüm düşünceler evrende titreşimler yaratır, bu da niyetleri mutluluk ve mutluluğa ulaşmak için güçlü bir araç haline getirir. Net bir amaca sahip olmak, özlemlerimiz, hayallerimiz ve değerlerimiz hakkında bize doğru ve kesin fikirler verir. Aynı zamanda olumsuz düşünce kalıplarına yakalanmak yerine şu anın içinde daha pozitif yaşayabilmemize yardımcı olur. Hayattaki amaçlarımız aslında bir mıknatıs gibidir. Gerçekleşmelerini sağlayacak şeyi kendine çekerler. Bir amaç belirlemek, mutluluğu elde etmek için güçlü bir araçtır. Bir amaç oluşturmak da; değerlerimiz, özlemlerimiz ve yaşamımızla uyumlu hedefler belirleyerek başlar.

Öncelikle sizin için neyin önemli olduğuna karar verin. Değerleriniz, yaşamınızdaki eylemleri yönlendirir ve amaçlarınızı yerine getirmek istiyorsanız, sizin için gerçekten neyin önemli olduğunu iyi bilmeniz gerekir.

Yaşamınız içinde yenilenmesi gereken alanları keşfedin. İlişkilerinizi, kariyerinizi, sosyal yaşamınızı, maneviyatınızı, sağlığınızı ve ailenizi nasıl geliştirebileceğinizi düşünün.

Hayatınızla ilgili konularda net olun. Ulaşmak istediğiniz amaçlarınıza neden ve nasıl ulaşacağınızı bilin ve bunu başarmak için konsantre olun.

Amaçlarınızı hayata geçirin. Aşağıdaki yer alan bazı ritüellerin hayatınızda nasıl bir yer kapladığını yazın. Sadece hayattan neler istediğinizi düşünün, nelerin yazmaya değer olduğundan emin olun ve sadece ne istediğinizi kendinize beyan edin. Bunları yazarken de elbette ki, olmasını istediğiniz şeyin sonucunu, yani hedefinize ulaştığınızda neler olacağını da yazın ve mutlaka içine duygularınızı da katın.

Bir şifalı kuartz kristalim var. Peki, şimdi ne yapmalıyım?

Amacınızı belirlerken ya da kendinizi o amaca programlarken şifalı kuartz kristalleri ile ortak çalışmak bunun en önemli ve genellikle gözden kaçan yönüdür. Yani bizler amacımıza kendi seçtiğimiz kristalimizin bize verdiği olumlu enerji ile ulaşacağız. Kendi sözlerinle, kristaline bir iş ve bir amaç vermelisin! Şifalı kuartz kristali sizin için çalışmaya zaten hazır, ancak sen ona ne yapması gerektiğini söylemelisin. Siz daha düşük bir frekansta titrediğiniz, amaçlarınıza daha az hevesli yaklaştığınız anda, amaçlarınız pencereden dışarı uçup gidebilir. Size iyilik için programlanmış şifalı kuartz kristalinize yeniden bağlandığınızda, amaçlarınızı ve sınırsız potansiyelinizi hatırlamanıza yardımcı olacaktır.

Şifalı kuartz kristalinizi kendi amacınıza programlamak gayet kolaydır. Bunun için ilk adım kristalinizi temizlemektir. Bunun için tercih ettiğiniz temizleme yöntemini ve en çok neyin önemli olduğunu siz seçebilirsiniz. Şifalı kuartz kristalinizi yanan adaçayı, Frankincense reçinesi veya Copal tütsü dumanına batırın. Kristalinizi en az 4 saat boyunca güneşin veya dolunayın ışığının altına yerleştirin.

Sizin hayatınızı baştan sona olumlu enerji ile dolduracak olan şifalı kuartz kristalinizi içinde bulunduğunuz evrene gömün ve bu evrenin enerjisiyle yeniden şarj olmasını sağlayın. Elinizdeki daha küçük bir kristal ise, sıkışmış enerjiyi temizlemek için kristal kuvartz taşının veya selenit kristalinin üzerine yerleştirebilirsiniz.

Sonra kristalinizi ellerinizde tutun, gözlerinizi kapatın ve üç kez derin nefes alın. İnancınızı, içinde yaşadığınız dünyanızı ve sizi mutlu eden şeyi düşünün. İşte bu sizi en yüksek titreşiminize bağlayacaktır. En yüksek titreşiminiz de, dini veya manevi bir inanç, Tanrı veya sadece sizden daha büyük bir ilahi güç ile ilişkilendirilebilir. Ya da bilimsel bir gerçek ile ilişkili olabilir. Ne diyeceğinize ve ne istediğinize siz karar verin. Daha sonra, bu sevgi ve ışık alanı içindeyken şifalı kuartz kristalinizden tüm istenmeyen enerjilerden veya eski yanlışlarınızdan sizi arındırmasını isteyin.

Yüksek sesle ya da sadece kafanızın içinde: “İstemediğim tüm enerjiyi ya da daha önceki hatalı programlarımı temizlemek için en yüksek sevgi ve ışık titreşiminin en değerli benliğimle bağlantı kurmasını istiyorum. Bu şifalı kuartz kristalinin amacıma ulaşmak için bana yardım etmesini emrediyorum” deyin ve bu cümleyi 3 farklı dileğinizle tamamlayın, şifalı kuartz kristalin size vermesini istediğiniz enerjileri zihninizden ve kalbinizden geçirin. Üç kez “teşekkür ederim” dedikten sonra, yine 3 kez istediğiniz şeyin evrende zaten var olduğunu vurgulayın, buna inanın.

Şifalı kuartz kristalini kullanmanın 5 kolay yolu

Şifalı kuartz kristalini kullanmaya yeni başlıyorsanız, denge, uyum ve iç huzuru teşvik etmek için bu 5 güçlü ve temel amaç kristaliyle başlayın.

Kuvars nasıl temizlenir ve nasıl kullanılır?

Yeni başlayanlar için en popüler kristallerden biri olan  kristal kuvars, amacınıza olan tutkunuzu daha da artırır ve bu da onu bir kristal koleksiyonunun kilit bir bileşeni yapar. Aynı zamanda kuvars en çok yönlü olan taştır. Çünkü onu çevreleyen taşların titreşimlerini daha da büyütür. Aslında berrak kuvars çubukları genellikle kristalleri temizlemek ve enerji vermek için kullanılır. Bunun nedeni güçlü temizleme etkileri ve negatif enerji tıkanmalarına karşı koyabilme yeteneğidir.

Kristal kuvars taşınızı alın, sessizce oturun ve beyaz ışığının vücudunuzu pozitif enerji ile doldurduğunu hissedin. İyileştirici kristalin etkisi için amacınızı düşünün ve binlerce yıldır evrenden gelen titreşimlerinin gücüne güvenin.

Selenit taşı nasıl kullanılır?

Selenit,  bir diğer güçlü temizleme taşıdır. Çünkü siz ve koleksiyonunuzdaki diğer taşlar arasında pozitif bir titreşim akışı sağlar ve bu da yeni başlayanlar için ideal bir kristal olmasını sağlar.

Selenit ile negatif enerjiyi vücuttan hızla çıkarın ve seleniti başınızdan ayağınıza kadar hareket ettirerek çevrenizdeki havayı temizleyin. Selenitin verdiği pozitif titreşimlerle tamamen gençleşene kadar bu temizlik ritüelini tekrarlayın. Daha sonra yeniden alınmış bir denge hissine ve sizi evrene bağlayan beyaz ışığın korunmasına sahip olacaksınız.

Shungite taşı nasıl kullanılır?

Yeryüzündeki nadir taşlardan biri olan  shungite taşı, vücuda zarar veren tehlikeli enerjilerden korunma da dahil olmak üzere güçlü iyileştirme özellikleri veren antioksidanlar içerir. Shungite genellikle kaygıyı hafifletmek ve detoksifikasyon sürecini hızlandırmak için kullanılır. Bu şifalı taşın vücut üzerinde güçlü etkileri vardır. Bu yüzden yavaş yavaş tanıyalım.

Bilgisayarınızın, wi-fi modeminizin veya evinizdeki diğer elektronik cihazların yanına bir Shungite parçası koyun. Zararlı ışınların etkilerini azaltmak için cep telefonunuza bir parça Shungite yerleştirmenizi de öneririz.

Ametist taşı nasıl kullanılır?

Güçlü ruhsal özellikleri ile bilinen güzel  ametist, evin etrafına dekor olarak yerleştirmek için ideal bir taştır. Bu görsel olarak çarpıcı kaya, aynı zamanda harika bir meditasyon aracıdır. Çünkü içsel gücü arttırır ve manevi koruma sağlar.

Amacınıza odaklanırken, sakinleştirici bir enerji yaymak ve bolca olumlu enerjiyi hayatınıza davet etmek için ofisinize veya yatak odanıza ametist taşı yerleştirin. Bu taş aynı zamanda yoga ve meditasyonda tamamlayıcı bir iyileştirme aracı olarak da işe yarar.

Sitrin taşı nasıl kullanılır?

Güneşin gücünden yararlanan bir taş olan  sitrin, pencereye yerleştirmek için mükemmel bir ışık taşıdır. Her gün doğal güneş ışığı ona güçlü titreşimlerini geri kazandırır ve onu yeniden canlandırır. Amaçların gerçekleşebilmesi için en güçlü taşlardan biri olarak kabul edilen sitrin, yeni başlayanlar için olmazsa olmaz bir kristaldir. Çünkü amacınızı gerçeğe dönüştürmeye yardımcı olur. Sitrin taşı, ayrıca olumlu bir bakış açısı verir ve zihni canlandırır. Böylece yaşamınıza daha iyi alışkanlıklar katmak için motive olursunuz ve daima iyimserlikle dolu yaklaşırsınız.

Hayaliniz her neyse bunun gerçek olması için bir sitrin parçasını amaçlarınız, hayalleriniz listesinin üstüne yerleştirin ve gerçekleşmelerini bekleyin.