Tutulma sezonu henüz daha yeni başlamışken 2020’nin son ayına bir kez daha yüksek bir kozmik yoğunluk ile başlıyoruz. Aralık, son derece dönüştürücü olan bu yılın son kısmıdır. Aralık ayının ilk yarısı, geçmişi serbest bırakmaya devam etmemiz için teşvik edildiğimiz bir tamamlanma zamanıdır. Bunun tam tersine ikinci yarısı ise yeni hayallere, yeni öngörülere ve yeni motivasyon kaynaklarına uyum sağlayarak geleceği kabul etmekle ilgilidir.

Yakın zamanda İkizler’de Penumbral Ay Tutulması yaşadık; bu tutulma sesimizle yeniden bağlantı kurma ile düşünce ve fikir alışverişine açık olma ihtiyacını vurgulayan, ancak bunu aldığımız bilgi türünü ayırt etmeyi ve idrak etmeyi unutmadan yapmamızı söyleyen bir tutulmaydı. 14 Aralık’ta Yay burcundaki Tam Güneş Tutulması muhtemelen benzer temaları gündeme getirecek: Geçmişe ait modası geçmiş inançları ve varsayımları bırakma ihtiyacı ön plana çıkacak.

Tam Güneş Tutulması’ndan sonra kozmik aksiyonla dolu iki hafta yaşayacağız: Ay büyümeye başladığı zaman değişimin inanılmaz derecede hızlı bir şekilde gerçekleşmesi muhtemel olacak. Büyük miktarda enerji, Toprak’tan Hava arketipine geçecek: Aralık ayının en önemli özelliği Kova burcundaki Büyük Jüpiter-Satürn Kavuşumu olacak. Aylardır yaşadığımız baskı, yorgunluk hissi ve ağırlık azalacak. Fiziksel olarak daha hafif hissederken zihinlerimiz çok daha aktif olabilir: Evren bizi denemeye, orijinal olmaya ve daha önce hiç yapılmamış bir şeyi yaratmaya davet ediyor.

Merkür, Yay burcuna geçiyor

Yeni ay başladığında mantık, iletişim ve bilgi gezegeni olan Merkür genişlemeci ve felsefi bir burç olan Yay burcuna geçer. Yay, arketip olarak doğal olarak büyük resme odaklanır, genelleme yapma eğilimindedir ve ayrıntılara uğraşma konusunda fazla sabır göstermez. Yine de Merkür’ün bu burçtan geçişi ruh halimizi iyileştirecek ve sağ beynin aktivasyonu yoluyla sezgisel kapasitemizi destekleyecektir. Yay burcundaki Merkür, nesnellikten kaynaklanmayan varsayımların ve yargıların farkına varmamıza yardımcı olarak bize daha derin öz-bilgi edinme fırsatları sunabilir.

Venüs-Neptün üçgeni 

Akrep burcundaki Venüs ile Balık burcundaki Neptün arasındaki güzel Su üçgeni, güçlü şifa enerjisini başlatıyor. Bu konum 5 Aralık’ta gerçekleşmiş olsa da önceki birkaç günde bunu hissettiğimiz gibi sonraki birkaç günde de hissetmeniz mümkün olacak. Venüs-Neptün üçgeni güçlü empatiyi, şefkati ve diğer insanların duygularına karşı artan duyarlılığı yansıtır. Kendi enerjinizle topraklandığınızdan ve aynı hizaya geldiğinizden emin olun: Bu, yaratıcılığımız ve yoğun duygusal enerjiyi yapıcı bir şekilde dönüştürmemize olanak tanıyan tüm sanatsal çabalar için harika bir etkidir.

Yay burcunda Yeni Ay Tam Güneş Tutulması

14 Aralık’ta Güneş, Ay ve Merkür Yay burcundaki Ay’ın Güney Düğümü’ne katılırken tam bir Güneş Tutulması’na tanık oluyoruz. Zamanın başlangıcından beri Güneş Tutulmaları, değişimin en güçlü alametleri olarak kabul edilmiştir. Bu kozmik olay, inanç ve anlam kaybıyla ilgili bir kriz duygusunu yansıtabileceği gibi aynı zamanda bize yepyeni bir büyüme döngüsü başlatma fırsatı da sunar. Güneş Tutulması, yeni ve daha gerçek bir yöne doğru ilerleyebilmek için geçmişi, onunla ilgili beklentilerimizi, eski inanç ve düşünce biçimlerimizi tamamen bırakmamız gerektiğini vurgulayacak.

Venüs, Yay burcuna geçiyor

Tam Güneş Tutulması’ndan sadece bir gün sonra, Venüs Yay burcuna geçerek bu arketip üzerindeki vurguyu arttıracak. Yay burcundaki Venüs, kendini keşfetmeyi ve kendini gerçekleştirmeyi amaçladığı için mutlak ifade özgürlüğüne ihtiyaç duyan bir enerjidir. Bu geçiş gerçeği, amacı ve yaşamın anlamını bulmaya yönelik olarak devam eden arayışımızı destekleyecektir: Bu nedenle Venüs’ün Yay burcuna olan yolculuğu sırasında çoğumuz, kişisel gelişim ve spiritüel gelişimin derinliklerine dalmak için ilham alacağız.

Şiron, ileri hareketine başlıyor

Tutulmayla aynı gün Şiron ileri harekete geçerek Temmuz ayından bu yana geriledikten sonra Koç burcuna geçiyor. İleri hareket eden Şiron, duygusal açıdan kendini düzenlemeyi destekleyen ve hassasiyetimizin bastırılmasından ziyade bütünleşmesini destekleyen davranışları uygulayarak iyileşmeye yönelik somut bir eylemde bulunmaya daveti temsil eder. Daha güçlü bir öz değer ve özgüven duygusu geliştirmek ve olduğumuz kişi için özür dilemeden kim olduğumuzu öğrenmek, Nisan 2021’e kadar sürecek aşamanın ana temaları olacak.

Satürn, Kova burcuna geçiyor

Satürn Kova burcuna geçerken koşullanmamız yerine eylemlerimiz, sözlerimiz ve eylemlerimiz yoluyla gönderdiğimiz enerjinin, kolektifi olumlu veya olumsuz olarak nasıl etkilediğine dair somut bir duyguya dayalı olarak daha derin bir kişisel sorumluluk duygusu bulmaya teşvik ediliyoruz. Satürn’ün Kova burcunda olacağı iki buçuk yıl boyunca toplulukların önemi vurgulanacak. Bu süre içerisinde başkalarıyla birlikte çalışarak kalıcı değeri olan şeyler inşa etme şansına sahip olacağız.

Güneş ve Merkür, Galaktik Merkez ile kavuşuyor

18 Aralık’ta hem Güneş hem de Merkür, Galaksimizin Merkeziyle yıllık hizalamalarını oluşturacak. Bu konumun etkilerini birkaç gün boyunca hissetme eğiliminde olacağız: Galaktik Merkez uzayda bir bölge olmakla birlikte gerçek bir gök cismi değildir. Bu nokta gezegensel geçişler tarafından aktive edildiği zaman geçmişten gelen temalar açığa çıkabilir, böylece geleceğe doğru daha hafif bir şekilde ilerleyebiliriz. Bu konumlar bizi, daha yüksek bir yaşam perspektifini benimsemeye ve içimizdeki Kutsallıkla yeniden bağlantı kurmaya davet ediyor.

Jüpiter, Kova burcuna geçiyor

Jüpiter 19 Aralık’ta 2008-2009’dan sonra ilk kez Kova burcuna geçecek. Kova burcundaki Jüpiter, bir yıllık teknolojik ve spiritüel genişleme döngüsünü başlatacak. Düşünsel özgürlük ve bağımsız düşünme, çoğumuzun derin ve bilinçsiz şartlanmalardan ve sınırlayıcı inançlardan kurtulacağı önümüzdeki yılların büyük temaları olacak. İlham kaynağımız ve yaratıcılığımız, benzer düşünen ruhlarla olan temasımız ve değişimimiz yoluyla katlanarak artacaktır.

Merkür, Oğlak burcuna geçiyor

Merkür, 20 Aralık’ta içten ve sezgileri güçlü olan Yay burcunda üç hafta kaldıktan sonra Oğlak burcuna geçiyor. Şu andan itibaren 8 Ocak’a kadar mantık ve akılcılık yoluyla düzen oluşturmaya ve gerçeği anlamlandırmaya çalışacağımız için düşünce kalıplarımız daha fazla yapılandırılmış ve daha pratik olacak. Bu geçiş sırasında kendimizi her zamankinden daha sessiz ve daha içe dönük hissedebiliriz. Oğlak burcundaki Merkür, daha disiplinli olmamıza, önümüzdeki yılı planlamamıza ve günlerimizi yapıcı bir şekilde düzenlememize yardımcı olacaktır.

Güneş, Oğlak burcuna geçiyor

21 Aralık’ta Güneş, Merkür’le kavuşuyor: Oğlak sezonu başlıyor ve Kış Gündönümü gerçekleşiyor. Bu yıl Oğlak sezonu, Kova burcundaki güçlü Jüpiter-Satürn kavuşumuyla açıldığı için oldukça dönüştürücü bir zaman olacak. Güneş’in Oğlak burcundan geçişi boyunca bazı sonlara ve çok sayıda yeni başlangıca şahit olacağız. Oğlak sezonu ve Kış mevsimi, gerçekten ortaya çıkarmak istediğimiz gerçekliği keşfetmemiz için bizi davet ediyor. Başkaları tarafından yargılanma korkusunu ve kendimizi özgün bir şekilde ifade etmemize mani olan tüm engellemeleri bırakmak için cesaretlendirileceğiz.

Jüpiter, Kova burcunda Satürn ile kavuşuyor

Geleneksel olarak “Büyük Kavuşum” olarak bilinen bu Jüpiter-Satürn hizalanması, Su Taşıyıcı’nın 0°’sinde gerçekleşir. Bu kozmik olay yaratıcılık, özgünlük ve yenilikle dolu yeni bir çağı başlatıyor. Jüpiter genişlerken Satürn daralıyor: Kulağa çelişkili gibi gelebilir, ancak bu enerjiler birlikte iyi bir şekilde çalışabilir. Gezegenlerin etkileri, fikirlerimizi biçimlendirmemizde bize destek olacak ve çoğumuza devrim niteliğinde bir şey yaratma konusunda ilham verecektir.

Mars-Plüton Karesi

23 Aralık’ta Koç burcundaki Mars ile Oğlak burcundaki Plüton arasındaki üç karelik bir döngünün sonuncusunu yaşıyoruz. İlk olarak Ağustos ayında ortaya çıkan temalar, tam bir çözüm bulmak için doruğa çıkabileceği gibi yeniden de ortaya çıkabilir. Bu oldukça patlayıcı bir konum olabileceği için dürtülerinizle tepki vermekten kaçınmanızın özellikle farkında olmanız önemlidir, çünkü bu kolay bir şekilde daha fazla tepki ve öfke üretebilir. Diğer yandan Mars-Plüton karesi motivasyonumuzu ve dayanıklılığımızı büyük ölçüde destekliyor: Bu enerji, zorlukların ve engellerin üstesinden gelmek için ihtiyacımız olan gücü somutlaştırmamıza yardımcı olacak.

Dolunay, Yengeç burcunda

Yengeç burcundaki Dolunay, tutulma kapısı ile takvim yılını kapatıyor. Bu göksel hizalanma bizi kalplerimize geri dönmeye, içimizdeki çocuğu beslemeye ve sevdiklerimizle olan bağımızı onurlandırmaya davet ediyor. Aynı gün Venüs, Yay burcundaki Ay’ın Güney Düğümü ile kavuşuma yaklaşıyor: Bu konum, saat dilimine bağlı olarak 30 veya 31 Aralık’ta gerçekleşmekle birlikte Dolunay sırasında halihazırda aktif olacak. Güney Düğümü’ndeki Venüs, diğer insanların bizi tatmin etmesini beklemek yerine bizi, kendi içimizde tatmin aramaya davet ediyor.

Aralık 2020 Astrolojisi: Davetimiz

2020 yılı Aralık ayı, özgürlüğümüzün önünde duran şeyleri serbest bırakmaya davet edildiğimiz bir ay olacak: Kozmik geçişler bizi, benzersizliğimizi ve bireyselliğimizi kucaklamaya ve keşfetmeye teşvik ediyor. Koşulsuzlaştırma ve özgürlük, Kova’nın anahtar sözcükleridir ve tüm 2021 yılının ana temaları olacaktır. Bu ay boyunca çalışmamız, diğer insanların yargılarından kaynaklanan korkuları, gerçek doğamız hakkındaki her türlü utanç duygusunu ve başkalarının beklentilerini karşılamamakla bağlantılı tüm suçluluk duygularını ortadan kaldırmakla ilgili olacak. 

Kova burcundaki Jüpiter-Satürn kavuşumu, Yüksek Benliğimizle aynı hizada olmamız için çağrıldığımız, içten gelen eylemleri ve içgüdüsel olarak kendini keşfetme dönemini başlatır. Farklı olmaktan korkmayın ve daha önce mümkün olduğunu hiç düşünmediğiniz şekillerde ortaya çıkacak olan hayata açık olun. Kendinize ve hayalinize inanın ve kendiliğinden açılan yolun, sizi olmanız gereken yere götüreceğine inanın.