Kutsal Geometri, Kelimenin Tam Anlamıyla Her Yerde — İşte Nereye Bakacağınız ve Nasıl Kullanılacağı

Kutsal geometrinin temellerini öğrenmek, içinde yaşadığımız dünyayı ve onu yöneten doğal yasaları anlamamızı derinleştirebilir. İşte bu manevi ilkenin neyle ilgili olduğunu ve onu kendi hayatınıza nasıl entegre edebileceğinizi bu yazıda bulabilirsiniz..

Kutsal geometri nedir?

Kutsal geometri, esasen çeşitli şekillerin manevi anlamının incelenmesidir. Doğal dünyada yani doğada görülen formlara, sayılara ve desenlere uygulanabilir.

Bir salyangoz kabuğunun spirali, tek bir kar tanesinin büyüleyici deseni ve bir ağacın dalları kutsal geometrinin örnekleri olabilir. Kutsal geometrinin çıplak gözün ötesinde, hem hücresel düzeyde hem de yıldızlarda ve yörüngedeki gezegenlerde var olduğu düşünülmektedir.

Evrenin karmaşık bir denklemi takip ettiği fikri, eski Mısır ve Mezopotamya kültürlerine kadar uzanır. Hatta, Pisagor ve Platon gibi filozoflar tarafından popüler hâle getirilen antik Yunanistan’da, yüzyıllar sonra daha fazla ilgi görmüştür.

Sacred Geometry: How To Use Cosmic Patterns To Power Up Your Life [Kutsal Geometri: Yaşamınızı Güçlendirmek İçin Kozmik Modelleri Nasıl Kullanırsınız] kitabının yazarı Jemma Foster, “Doğasında kök salan hiçbir şeyin yalıtılmış olmadığı, her şeyin birbirine bağlı olduğu anlayışıdır” diye açıklar.

Kutsal geometriyi kendi yararınıza nasıl kullanırsınız.

Kutsal geometri, her şeyin bağlantılı olduğu fikrini benimser. Ve sadece bu kalıpların hayatımızda rol oynadığını izlemek çok rahatlatıcı olabilir. The Soul Searcher’s Handbook’un [Ruh Arayıcısının El Kitabı] yazarı Emma Mildon’ın açıkladığı gibi, “kutsal geometri tamamen bu doğal hizalanma duygusuyla ilgilidir.”

Bu prensibi hayatınıza daha aktif bir şekilde sokmak için kutsal geometri tılsımları ve sembolleri ile de çalışabilirsiniz.

Mildon, “Kutsal geometriden oluşturulan farklı desenler, mandalalar ve Sri Yantralar gibi meditatif durumlar için odak noktaları sunar” diye ekler. Bu durumları etkinleştirmek için kutsal geometrik sembolleri takı olarak kullanabilirsiniz veya kristallerinizi bir kristal ızgara üzerinde geometrik desenler hâlinde düzenleyebilirsiniz.

En yaygın şekiller ve anlamları:

Kutsal geometride farklı şekillerin ne anlama geldiğini daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için, birkaç yaygın şekil hakkında özet bir başlangıcı şu şekilde sunmak mümkündür:

Üçgen

Kutsal geometrideki üçgenlerin denge ve uyumu simgelediği düşünülür. Üç kenarlı şekil; beden, zihin ve ruhla da ilişkilendirilebilir ve yukarıya bakan bir nokta ile bilincin yükselmesini gösterir.

Aşağıya doğru bakıldığında, rahim boşluğuna benzediği için dişil enerji ve üreme ile de ilişkilendirilmiştir.

Daire

Çemberlerin görünüşte bir başlangıcı veya sonu yoktur, bu yüzden hiç bitmeyen bir döngüyü temsil ederler. Hal böyle olunca kutsal geometrideki çemberler, birliğin sembolü olarak düşünülebilir.

Bu “hiç bitmeyen” şekil fikri, pi’de veya bir dairenin çevresinin çapına oranında kanıtlanabilir ve gözlemlenebilir. Pi, sonsuza kadar devam eden ve asla tekrar etmeyen irrasyonel bir sayıdır.

Kare

Kutsal geometrideki kareler çok pratik ve sağlam bir enerjiyi temsil eder. Bir piramidin tabanını düşünün – o bir karedir. Dolayısıyla bu şekil, temel ve güvenilir olarak düşünülebilir. Çok kararlı, topraklayan ve güvenli bir enerjiye işaret eder.

Sarmal (Spiral)

Fibonnaci dizisi veya Altın Oran olarak da adlandırılan spiral; bir salyangoz kabuğundan, uzayda seyahat edilirken güneşin etrafında dönen Dünya’ya değin, “yukarıda nasılsa, aşağıda da öyledir” ifadesinin fiziksel bir tezahürü olarak düşünülebilir.

İki tane 1 ile başlayan bir diziyi tanımlar ve sonraki her sayı önceki iki sayının (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, vb.) toplamıdır. Bu spiraller, DNA’mızın şeklinden enerjinin çakralardan nasıl aktığına kadar her şeyle ilgilidir.

Yaşam çiçeği.

Yaşam çiçeği (Flower of Life); bir çiçek şeklinde birleşen, birbiriyle örtüşen yedi daireden oluşan bir gruptur. Muhtemelen kutsal geometrinin en iyi bilinen örneklerinden biridir. Öyle ki; doğada, manevi sanatta veya yerel yoga stüdyonuzdaki birinin dövmesinde dahi bir yaşam çiçeği görmüş olabilirsiniz.

Mildon’ın ifade ettiği üzere, bu bir koruma işareti olarak kabul edilir ve “yaratılışı ve her şeyin bir şekilde veya biçimde nasıl birbirine bağlı olduğunu” temsil eder.

Aynı zamanda, yaratıcı enerjinin yanı sıra doğurganlık ve kutsama olarak düşünülür. Bazen, diğer tüm şekillerin yaratıldığı “yaşam tohumu” olarak adlandırılır.

Doğadaki kutsal geometri.,

Kutsal geometrinin gözlerinizin önünde nasıl vuku bulduğunu merak ediyorsanız, doğada bir yürüyüşe çıkın deriz. Mildon, “Doğal desenler her yerdedir” diye söyler. “Bir ayçiçeğinin merkezine bakın. Bir kar tanesi. Tekrarlayan titreşimleri ve enerji kalıplarını gözlemliyor, hissediyor veya bunlara tepki veriyorsunuz.”

Foster’ın da eklediği gibi, bir nautilus kabuğunun ya da bir koyun boynuzunun canlı sarmalı, bir arı kovanının iç içe geçen altıgenleri, kristallerin yeraltı oluşumu, bir örümcek ağının dönüşü ve göçmen kuşların oluşumları – bunların hepsi tasarımlardır ve de estetikten çok daha fazlası olan desenlerdir.

“Onların güzelliği işlevseldir” diye belirtir. “Yapıları, bireyin ve kolektifin rolünü desteklemek için gereken belirli dinamiği, gücü ve dengeyi yaratır.”

Müzikteki kutsal geometri.

Kutsal geometri doğada sadece görülmekle kalmaz, aynı zamanda duyulabilir. Müzikte belirli notaların harmanlanmasının kulağa uyumlu gelmesinin bir nedeni varken; yanlış nota, bir akoru hızla bir kakofoniye dönüştürebilir. Duyduğumuz şeyler gerçekten titreşimlerdir ve bu titreşimler gerçekten de matematiksel olarak ölçülebilir.

Ses iyileştirme ve ses banyoları üzerine yapılan büyüleyici bir araştırma, müzikal titreşimin fizyolojimizi nasıl etkileyebileceğini gösterir. Hızlı tempoları dinlerken hemen canlandığımızda veya yavaş, hipnotik tonları dinlerken hemen sakinleştiğimizde hepimiz bunu bir düzeyde deneyimleriz.

Denenebilecek 3 kutsal geometri uygulaması.

meditasyon
meditasyon

Pek çok ruhsal uygulama kutsal geometri ile güçlendirilebilir. Bazı yoga pozları dahi, bedenlerimizi enerji akışına izin veren geometrik formlara sokmamıza izin verir.

Başlamanıza yardımcı olacak basit bir uygulama için Mildon ve Foster’ın aşağıdaki fikirlerinden herhangi birini deneyebilirsiniz:

Bir kristal ızgara oluşturun:

  1. Çalışmak istediğiniz favori kristallerinizi yanınıza alın ve ne amaçladığınızı düşünmek için biraz zaman ayırın. Daha yüksek bilinç veya güvenlik gibi fikirler için yukarıda bahsedilen kutsal geometri şekillerine bakın.
  2. Kullanmak istediğiniz şekli oluşturmak için kristallerinizi düzenleyin. Bilincinizi yükseltmek için bir üçgen, güvenlik ve istikrar için bir kare en iyisi olacaktır. Kristallerinizi bir daire içinde düzenlemek birliği temsil eder.
  3. Kristal ızgaranızın önünde meditasyon yapın; alanınızı, düzenli olarak genişletebileceğiniz bir sunağın üzerine yerleştirin ve ne istediğinize bağlı olarak gerektiği gibi ızgaranızı değiştirin.

Bir Sri Yantra Bakış Meditasyonu yapın:

  1. Bir Sri Yantra’yı; sessizce, rahatça ve rahatsız edilmeden oturabileceğiniz bir yerde göz hizasına yerleştirin.
  2. Gözlerinizi Sri Yantra’nın merkezine odaklayın.
  3. Gözlerinizi hafifçe gevşetin ve enerji sembolünün sizi taşımasına izin verin.

Bir Piramit Güç Meditasyonu yapın:

  1. Vücudunuzla bir piramit oluşturacak şekilde, her dizinize bir elinizi dayayarak bağdaş kurun. Bu şekle yerleşip alışmak için bir dakikanızı ayırın.
  2. Burnunuzdan altı derin nefes alın, nefesi omurganızdan aşağıya doğru akıtın; sonra, solar pleksus ve kalbinizden yukarıya doğru çıkartıp ağzınızdan verin.
  3. Zihin gözünüzde, etrafınızdaki yere bir kare çizin. Bu, piramidinizin tabanını oluşturacaktır. Bunu yaparken dört yönü, kuzey, güney, doğu, batı ve dört elementi, toprak, hava, ateş ve suyu tasdik edin.
  4. Bu karenin; çağırdığınız yüksek frekansları topraklamaya hizmet edecek olan, fiziksel realitenizin çapasını temsil etmesi şeklindeki niyetinizi belirleyin. Nefes alıp vererek bunu canlandırın, ona ruh verin.
  5. Piramidinizi tamamlamak için (zihin gözünüzde) karenizin tabanından yukarıya doğru dört üçgen çizin. Bunu, karenin her köşesinden tacınızın (taç çakranızın) hemen üstüne bir çizgi çizerek yapın. Bu noktaların birleştiği tepe, ether’i (yani ruhu) temsil eder.
  6. Daha önce olduğu gibi altı nefes daha alın. Piramidin ucunu delen ve yarattığınız alana akan beyaz bir ışık kanalını gözünüzde canlandırın. Işıktan yaratıldığınızı unutmayın. Işığın sizi yıkamasına ve organlarınız ile vücudunuzdaki her bir hücre tarafından emilmesine izin verin.
  7. Bu aktivasyonun hizalanmasını ve genişlemesini hissettiğinizde, kare içinde bir daire hayal edin. Durgun veya tıkanmış enerjiyi boşaltmak için daireyi önce saat yönünün tersine döndürün, ardından enerji merkezlerinizi şarj etmek için saat yönünde döndürün.
  8. Önünüzde bir arınma alevi hayal edin. Serbest bırakmak istediğiniz her şeyden bir yığın oluşturun ve onları ateşe atın. Bırakmanın hafifliğini hissedin.
  9. Şimdi bu alanı tutuşturmak için yaratıcılığın ve tutkunun ateşini davet edin. Bu enerjiyi yönlendirmek istediğiniz yaratıcı projeleri, aklınıza getirin.

Ez cümle.

Hücrelerimizden yıldızlara, doğadan müziğe kadar her şeyde kutsal geometri makro ve mikro düzeyde görülebilir. Ve nasıl çalıştığını anladığımızda, onu kendi yararımıza kullanabiliriz. Foster’ın dediği gibi, “Bu kutsal ilkelere uygun olarak var olduğumuzda, bolluk ve alıcılık durumundayızdır – hepimiz bir arada, enerjik mimarlar ve realitemizin güçlenmiş eş-yaratıcıları oluruz.”

 

Yararlanılan kaynak metin: https://www.mindbodygreen.com/articles/sacred-geometry