Yine bir Şubat ayı ve yine bir sevgililer günü geldi çattı. En değerli hediyeler, en romantik sürprizler, en içten sevgi sözcükleri ve daha neler neler … Sevgililer gününün bir alışveriş çılgınlığına dönüşmüş olması bir kenara bırakılırsa, ne kadar özel bir gün olduğu daha iyi anlaşılacaktır. Maddi güce değil de, ne kadar çok sevdiğini göstermeye dayanan bir konsepte hazırlanan sevgililer günü hediyeleri ve sürprizleri kesinlikle aşkı, sevdayı çok daha canlı tutacak, sevdiğine kendini değerli hissettirecektir. Bu bağlamda sevgililer gününü daha özel kılmak adına minik bir hediyenin yanında bir de baş başa romantik bir organizasyon paha biçilemez. Madem öyle romantik bir yemeğe eşlik edecek tam da sevginin, aşkın değerini yansıtan, yeniden hatırlatan bir filme hiçbir sevgili “hayır” diyemez. İşte bu sebeple sevgililer gününde en izlenesi filmleri sizler için aşağıda sıralamış bulunmaktayız. Bizden size iyi seyirler!

  • Valentine’s Day (Sevgililer Günü) – 2010

Jessica Alba, Kathy Bates, Tylor Swift, Julia Roberts, Bradley Cooper ve Jessica Biel’in başrollerini paylaştığı Sevgililer Günü, aslında birbirinden çok farklı kişilerin yaşadığı 10 ayrı hikayenin bir yerlerde kesişmesinden bahsediyor. Romantik komedi türünde olan bu film, Sevgililer Günü’nü daha anlamlı hale getirebilir.

  • I Hate Valentine’s Day (Sevgililer Gününden Nefret Ediyorum) – 2009

Genevieve Gernier, erkeklerle arası çok da iyi olmayan, bir erkekle birkaç kereden fazla randevulaşamayan bir kadındır. Çünkü duygularının incinmesinden, zarar görmekten çok korkmaktadır. Çiçekçi dükkanında yalnızlığıyla ve erkeklerden, Sevgililer Gününden nefret ederek geçirdiği günlerden birinde bu kötü gidişi tersine döndürecek biriyle tanışacaktır. Eğlence ve komedi unsurlarının bolca kullanıldığı film aslında tam da Sevgililer Günü filmidir.

Amazon

  • Valentine’s Day (Sevgililer Günü) – 2009

Jack Valentine, işinin ustası bir dedektiftir ve bir gangsterin ölümünü araştırırken hiç beklenmedik bir şeyler olur. Detektif, gangsterin sevgilisine aşık olmuştur ve artık her şey bambaşka olacaktır. Aşk, sevgi, cinayet gibi pek çok şey birbirine girmiş durumdadır.

  • Honeymooner’s Special: Valentine Special (Balayı Spesiyali: Sevgililer Günü Spesiyalleri) – 1978

Sevgililer Günü’nün tam bir yanlış anlaşılma ile bozulması bu olsa gerek. Alice Kramden kocası Ralph için sürpriz olarak Sevgililer Gününe özel bir takım elbise almayı planlıyor. Ancak bu sürpriz çok da gizli kalmıyor, anlaşılıyor, fakat yanlış anlaşılıyor. Çünkü Ralph, hayat sigortası poliçesi de dahil olmak üzere eşini suçlayıcı pek çok veri bulduktan sonra onun için bir tabut alınacağını düşünüyor. Bir de eşinin başka bir erkekle görüştüğünden şüphe eden Ralph için hiçbir şey kolay değildir.

Amazon

 

  • Valentine (Sevgililer Günü) – 2001

Sevgililer Gününü biraz dramatik ve gergin geçirenlerin hikayesini izlemek isteyenler için değişik bir film önerisi olabilir. Çünkü dört arkadaş Sevgililer Günü kartları almaya başlarlar ve dışarıda birileri onları takip ediyordur. Sürprizlerle dolu, gergin bir hikaye sizleri bekliyor.

  • Dirty Dancing: 30. Anniversary Digital (Kirli Dans) – 2017

Yıl 1963 ve 17 yaşındaki masum ve güzel genç bir kız küçük bir tatil beldesinde ailesiyle birlikte tatil yapmaktadır. Müziğin ve dansın hakim olduğu bir tatil akşamında çekici ve etkileyici bir dans hocası ile tanışır. Bu kişi onun hem aşk hem de dans öğreticisi olacaktır. Müzik, dans ve romantizm bu filmde bir arada bulunuyor.

Amazon

  • Barney, Be My Valentine (Barney, Benim Sevgilim Ol) – 2005

İlk bakışta bir çocuk filmi gibi olan Barney, Benim Sevgilim Ol, aslında tüm aile olarak izlenebilecek, genç, yetişkin herkesin beğenebileceği bir filmdir. “Komik, eğlenceli ve sevimli bir sevgililer günü filmi olmuş” diyebiliriz.

Amazon

  • A Valentine Carol (Bir Sevgililer Günü Carol) – 2007

Bir aşk uzmanından yardım almak ister misiniz? Cevabınız “Evet” ise bu çok da iyi bir fikir olmayabilir. Çünkü Carol, düğün arifesinde “Aşk Uzmanı” Ally bir hayalet tarafından takip edilir ve gerçek aşkın neyle ilgili olduğu, sevgililer gününün geçmişinin nasıl olduğu ve geleceğini öğrendiğinde hayatından hiç de memnun olmaz. Dramatik bir hikayeye hazırlıklı olun.

Amazon

  • No Country For Old Men (Yaşlı Adamlar İçin Ülke Yok) – 2014

Sevgililer gününde aksiyon ve gerilim isteyenler için sürükleyici ve iddialı bir macera filmi var. Bir adam kanlı bir olay mahallinde, eroin yüklü bir kamyonete ve karşı konulmaz nakit paraya karşı koyamayıp almaya karar verdiğinde durdurulamaz, önlenmez bir zincirleme suç reaksiyonu yaratılır. Ödüllü yazar Cormac McCarthy’nin romanına dayanan ve Tommy Lee Jones’un öncülüğünü yaptığı başarılı bir oyuncu kadrosuna sahip olan bu cesur kedi ve fare oyunu sizi koltuğunuza çivileyecek, kalbinizin çok daha hızlı atmasına sebep olacak

  • The St. Valentine’s Day Massacre (Sevgililer Günü Katliamı) – 2006

Bir çete savaşının içinde aksiyon ve macera dolu bir film, belgesel tadında bir Roger Corman filmidir. Filmde özellikle özellikle, Jason Robards, Ralph Meeker ve George Segal’in performansları ön plana çıkıyor. Kesinlikle bir aksiyon filmi ya da gangster filmi hayranıysanız bunlardan en iyilerinden birine hoş geldiniz.

Amazon

  • Someone To Love (Sevilecek Biri) – 1987

Herkes hak ettiği ya da beklediği kadar seviliyor mu? “Sevilecek Biri” filminde de aslında tam bu soruya yanıt aranıyor. Film yönetmeni olan Henry Jaglom’un Sevgililer Günü’nde hayatın ve sevginin neden beklendiği gibi sonuçlanmadığını bulma arayışı var. Sevgililer gününde sevgilisi olmayanların bir belgeselini izlemek isteyenler için aslında mükemmel bir romantizm filmi olabilir.

Amazon

  • On Valentine’s Day (Sevgililer Gününde) – 1986

“Sevgililer Gününde”, Horton Foote’in Courtship ve 1918’i de içeren yarı otobiyografik üçlemesinin ana filmidir. Film; sahne oyununun, setlerinin ve kostümlerinin neredeyse tamamen yeniden dile getirilmesi şeklinde ilerliyor. Bu dramatik hikaye, izleyiciyi tamamen içine alıyor. Temel olarak bir aile hikayesi ve günlük olarak var olan uğraşlarının bir şekilde aşina olduğu mücadelelerin çoğunu gösteriyor. Filmde iki neslin basit tasviri, birçoğunun farklı yönleriyle özdeşleşeceği bir şekilde sunuluyor.

Amazon

  • New Years Eve / Valentine’s Day (Yılbaşı Gecesi /Sevgililer Günü) – 2014

Filmde New York şehrinin nabzı ve günlük seyri içinde anlatılan iç içe geçmiş hikayelerle birlikte, sevgi, umut, affetme, değişimler ve yeni başlangıçlar anlatılıyor. Sevgililer Günü filminde yıldızlar geçidi yaşanırken, romanlarda yaşanan olaylar zinciri birbiriyle bağlantılı şekilde sunuluyor.

  • My Valentine (Sevgilim) – 2010

Mind, Sevgililer Günü’ndeki ve Sevgililer Günü ile ilgili her şeyi küçümseyen, özgüveni oldukça yüksek bir kadındır. Yaşam içinde zaman zaman izlenen bu sahte romantik yollar onu deli etmeye yetiyor. Ancak bununla birlikte kısa süre içinde üç kişi kendisi için yarışarak bir şeyler elde etmeye çalışırken Mind için bir miktar da olsa romantizm söz konusu olmuştur. Bakalım Mind’ın, Sevgililer Gününe dair fikirleri değişecek mi?

  • Blue Valentine (Mavi Sevgililer Günü) – 2010

Çok gerçek bir öykü ve çok dürüst, çok duygusal, çok yoğun yaşanmışlıklar var. Muhtemelen şimdiye kadar görülen en iyi oyunculuk gösterilerinden birisi ve tam bir başyapıt olan filmde Dean ve Cindy’nin evlilikleri büyük bir başarısızlık içindedir. Çift; hayatlarının bu trajik sürecinde, gençlik yıllarına ve birbirlerine aşık oldukları zamanları hatırlamaya çalışırlarken sevgi ve nefret gibi birbirine zıt kavramlar arasında gidip gelirler.

Netflix