Şükür defterinin ne olduğunu bilmeyenler ve neden kullanıldığını bilmeyenler olabilir, bu gayet doğaldır. Bir çok insan hayatlarındaki mutluluğu arttırmak ve güzel günleri hatırlamak için bu defteri kullanabilir. Şükür defteri hayatınıza keyif, aşk ve başarı getirebilir. Her günkü şükürleri bulan insanlar mutlu olur çünkü olumsuz durumlarda olumlu yanları görürler. Hatta bazen şüküre ihtiyacımız olduğunda, bulması zor olabilir. Bu yüzden günlük tutmak şükre en ihtiyaç duyduğunuz zaman onu bulmanızı kolaylaştırabilir. Biz size şükürün yararlarını ve neden güçlü bir güç olduğunu anlatacağız. Hazırsanız, başlayalım.

Şükür defterinin faydaları

Acı, zor durumda bir durum oluşursa, basit bir çözüm bulamayabilirsiniz. Zor ve acı verici durumlarda mantıklı bir çözüm bulamayabiliriz. Bu tarz düşünmek problemlere çözüm bulabilir. Karanlık ve zor günlere şükür defteri ışığınız olabilir. Şükür defteri her durumun ne olursa olsun, iyi tarafına bakmanıza yardımcı olur. Çünkü hayat olumlu ve olumsuz durumlardan oluşur. Duruma odağınız tutumunuzu belirler. Bir çok insanla tanışmışızdır, şanssızlardır ama inanılmaz mutlulardır. Neden sizce böylelerdir? Çünkü şükran duyarlar ve sonucunda mutlu olurlar. O yüzden şükür duymak mutluluğun kapısını açabilir. Çoğu zaman şükür duymak mutlu olmamızı sağlar.

Fakat daha önce hiç şükür duymamış kişiler için şükretmek zor olabilir. Merak etmeyin, şükür etmek denemekle kolaylaşır ve şükür defteri yazmak sizin için de kolaylaşır.

Nasıl şükür defteri yaratabiliriz?

Şükür defteri yaratmak oldukça kolaydır, bir boş defter tek ihtiyacınız olan şeydir! Sizi uyaran, ona yazmak isteyeceğiniz bir defter alabilirsiniz. Defterinizde yaratıcı olabilirsiniz ve defterinizi kişiselleştirebilirsiniz.

Bir şükür rutini oluşturun

Uyumadan önce şükrettiğiniz noktaları yazmak size iyi gelecektir. Böylece şükür defteri yazmak sizin için bir davranışa dönüşecektir.. Her zaman şükür defterine yazarsanız bu rutin sizin için olağan olacaktır. Aynı zamanda şükür defterine yazarken bir mum yakabilir, en sevdiğiniz şarkıyı dinleyebilir, çay içebilir ya da yazmadan önce rahatlatıcı bir banyo yapabilirsiniz. Burada önemli nokta, tutarlılıktır. Hangi rutini seçerseniz seçin bunu tutarlı bir şekilde yapmaya özen gösterin. Şükür defterini yazdıktan sonra inançlı olanlar dua da edebilir. İnancı olan kişiler şükür defterinden sonra dualarında daha olumlu noktalara değinebileceklerini görebilirler.

Şükür defterini nasıl yazabilirim?

Vücudunuza ve zihninize iyi gelecek herhangi bir şeyi şükür defterinize yazabilirsiniz. Şükür defterleri istediğiniz düzende olabilir. Bazı insanlar şükür duydukları noktaları yazarlar, bazıları resim çizerler, bazıları ise sevdikleri şeylerin resimlerini deftere yapıştırırlar. Bazı insanlar ise sevdikleri şiirlerden ona şükür hissettiren noktaları bulup yazabilirler. Şükür defteriniz tamamen kişiseldir, nasıl yazacağınız tamamen size kalmıştır. Yazdıkça da, şükür duygunuzun genişlediğini hissedersiniz. Örnek olarak, diyelim kötü bir gün geçiriyorsunuz, başınıza gelen bir güzel olayı düşünebilir ve şükür defterinize yazabilirsiniz. Başka her şeyi unutun, başınıza gelen güzel olayı yazmaya bakın.

Ne hakkında şükür defterime yazabilirim?

Aileniz, sağlığınız, görüşünüz, eski arkadaşlarınız, tatlı hatıralarınız, eğitiminiz, işiniz,
hayvanlarınız, yağan yağmur, denizde yürüyüş yapmanız gibi herhangi bir konuda yazabilirsiniz.

Uzun uzun yazı yazın!

Bizim zihnimiz sayı miktarına değer verir. Şükür duyan biri bir çok madde yazdığında, daha fazla şükür duyduğunu hissedecektir. Günlüğünüzü alt başlıklara ayırarak o konu hakkında şükür duyduğunuz noktaları da yazabilirsiniz.

Vücudunuza dikkat edin!

Şükür defteri yazarken vücudunuzun ve zihninizin uyumuna dikkat edin. Şükürlerinizi dile getirdikçe, vücudunuzda rahatlamanın ve tatmin hissinin yaşandığını göreceksiniz. Kaslarınız daha rahatlayacak, rahatlığınız da daha artacaktır.

Şükür defteri yazmamın nasıl kalıcı olmasını sağlayabilirim?

Aşağıda bahsettiğimiz noktaları takip edin ve şükür defteri yazma davranışınız gelişsin. Merak mı etmeye başladınız hadi bakalım, sizin için 3 tane farklı şükür defteri yazma önerim var!

Yöntem 1: Şükür defteri tutun

Bir çok insan için, günlük olarak yazmak bir davranış oluşturur. Eğer hedeflerinize ulaşmayı seven insanlardansanız, bu yol sizin için iyidir. Her akşam alarm kurun ve yatmadan önce günlüğünüze yazın, yazınca kendinizi iyi hissedeceksiniz.

Yöntem 2: En azından haftada bir kez yazın

Bazı kişiler için yazı yazmak çok zordur. Her gün yazı yazmak size çok zor gelebilir. Eğer bu tarzdansanız, haftada bir yazmanızın da size büyük bir katkısı olacaktır. Cumartesi ya da pazar günü alarm kurun ve şükür defterinize yazın. Diyelim ki, o hafta çok meşguldünüz ve yazamadınız, yazmadığınızı fark ettiğiniz zaman şükür defterinize yazmanız sizin için iyi olacaktır.

Yöntem 3: Şükür defterine her yazdığınızda kendinizi ödüllendirin

Bazı kişiler günlük yazdıktan sonra hemen ödüllendirilme çok uygundur. Bu davranışı kazanmanız kolaydır. Kendinize ödüllendirici bir ödül düşünün ve her deftere yazdığınızda kendinize bu ödülü verin. Uzun dönemde daha çok şükür defterinize yazdığınızı fark edeceksiniz.