Charlize Theron bizi yaşına meydan okuyan fiziği ve güzelliği ile etkilemeye devam ediyor. Yıllar içerisinde onun rolleri için kilo alıp verdiğini de gördük.

Moda olan ve sınırlayıcı diyetlere bel bağlayan, aşırı yoğun egzersizler yapan diğer ünlülerin aksine Theron’un yeme ve spora bakışı biraz daha rahat ve temel olarak ona en iyi şekilde hissettirecek bir yaşam tarzını korumaya çalışıyor. Onun sağlıklı yaşam tarzını sürdürmek için bazı ipuçları aşağıda.

Sevdiği Sporları Yapıyor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charlize Theron (@charlizeafrica) on

Theron’un yaptığı egzersizlere olan bağlılığının sırrı, zihin yapısını değiştirmek ve BMC Halk Sağlığı’nda 2017 yılında yayınlanan bir çalışma da bunu doğruluyor. Theron bu konuda şöyle diyor: “Her zaman inandım ki, sevdiğiniz bir şeyi yaparsanız spor asla bir angarya olmaz.”

Aktris için bunun anlamı olabildiğince dışarıda olmak. Çünkü dış mekanlarda yapılan herşeyi seviyor. Söylediklerine şöyle devam ediyor: “Annem son zamanlarda beni tenise alıştırdı ve bu sporda iyi olmasam da keyif almaya başladım. Eğer keyif aldığınız bir egzersizi yaparsanız, farkında bile olmadan kendinizi fit tutarsınız.”

Söz konusu iç mekan egzersizleri olduğu zaman, yogadan, pilatesten ve sabit bisikletten hoşlanıyor. Kendisi de her hafta üç dört defa sabit bisikletin yanında iki defa 90 dakikalık power yoga yaptığını belirtiyor. Core kasları odaklı pilatesin bedenini tamamen değiştirdiğini söylüyor.

Gıda ve Sporunu Takip Ediyor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charlize Theron (@charlizeafrica) on

Theron sporu sevse de, arada bir kendine kaçma izni veriyor. Ancak bunu yaptığı zaman yemesini de değiştiriyor ve dengeyi korumak için bir formül geliştirmiş.

Harper’s Bazaar’a şöyle açıklıyor: “Her zaman aktivitelerimi hesaplıyorum. Eğer çok hareket etmiyorsam, çok da yiyemem. Hileli günlerde biraz farklı olabilir ancak kendime karşı dürüstüm.”

Yeşillikleri Yiyor ve İçiyor

Theron söz konusu beslenme olduğunda her şeyi yemiyor ancak bitkisel, çiğ gıdalara öncelik veriyor ve güzelliğinin en büyük sırrının yeşillikler olduğuna inandığını söylüyor: “Her gün sebze suları ve kara lahana, yeşillik içeren salatalar tüketiyorum.”

Tamamen etsiz yaşamak herkese uygun değil ve Theron da kendini bir vejeteryan olarak görmüyor ancak daha fazla bitkisel bazlı beslenmenin sağlığa çeşitli faydaları var. Sebzeler, özellikle de nişastasız olanlar ve meyveler, vitamin ve mineraller ile dolu oldukları gibi hastalıklar ile savaşan antioksidanlara da sahipler. Bitkisel gıdalarda bol miktarda lif de bulunuyor ve bunlar sindirimin düzenlenmesini sağlıyorlar.

Biraz Hile Yapıyor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charlize Theron (@charlizeafrica) on

Onu Instagram’da takip ederseniz, arada bir keyifli şeyler tükettiğini görebilirsiniz. Ancak bunu sadece arada bir yapması gerektiğini de biliyor.

Fakat kendisinin hileli günde patates cipsi tüketmeyi sevdiğini de itiraf ediyor. Bir filmde alması gereken onlarca kilo için tuzlu patates cipsleri almış ve onları neredeyse aralıksız şekilde tüketmiş. Bu konuda şöyle diyor: “Her şeyi çok yedim ancak favori tercihim patates cipsiydi. Her yerde yedim. Arabada, banyoda, mutfakta, koltukta paketlerim vardı. Nereye gidersem gideyim yanımda patates cipsi paketi vardı.”

Ruh Sağlığını Öncelik Haline Getiriyor

View this post on Instagram

A post shared by Charlize Theron (@charlizeafrica) on

Theron’un sağlıklı yaşam tarzını sürdürme konusundaki en büyük motivasyonu, ruh sağlığını her şeyden daha çok korumak istemesi. Ellen DeGeneres’in şovunda bu konuda şöyle diyor:

“Tully rolü için gerçekleştirdiğim tüm sağlıksız yeme alışkanlıkları nedeniyle her zaman sinirli ve yorgun oldum. Hatta depresif nöbet geçirdim.

Benim için en zor olan şey, işlenmiş gıdaların bu kadar çok miktarını tüketmenin ruh halim üzerindeki etkisine hazır olmamamdı ve ilk defa depresyon ile başa çıkmak zorunda kaldım. Ne yediğinizin kim olduğunuzu gösteriyor olması bir gerçek. Hareket etmeyen bir insan gibi yedim ve öyle hissettim. Bu kırması zor bir şeydi çünkü neredeyse fizikselden çok ruhsal bir konu.”

Arada bir alkol alsa da daha fazla uyuyup daha az içtiğinde en iyi şekilde hissettiğini belirtiyor ve ekliyor: “Sağlıklı beslendiğimde, yeterince uyuduğumda ve alkol almadığımda, en iyi halimle görünüyorum. O zaman en mutlu benim ve bence bu oldukça belli!”