Patates cipsi, 1853 yılında George Crum tarafından restorandaki müşterinin kızarmış patatesi çok kalın bulmasının ardından keşfedildi. Müşteriyi utandırmak isteyen Crum, patatesleri kağıt inceliğinde doğramış ve onları yağda kızartıp tuz da eklemiş ve bunun sonucunda modern patates cipsi ortaya çıkmış. Günümüzde cipsler hala yağda kızartılıp tuzlanıyorlar ve bu da onları rafine karbonhidratlar, sodyum ve yağlar bakımından yüksek değerlere ulaştırıyor. Ölçülü bir cips tüketimi sorun değil ancak cips yeme isteğinize tamamen teslim olmak sağlıklı bir beslenmeye pek uymuyor. Bu nedenle bu isteği daha sağlıklı alternatiflere yönlendirmek veya daha az sık şekilde tüketmek gerekiyor.

Adım 1

Patates cipsi yeme isteğinizi tetikleyen durum ve ruh hallerini tanımlayın. Sağlıksız gıdaların tüketimi beyindeki endorfin adlı mutluluk kimyasallarının salgılanmasına sebep olabildiği için, cips yeme isteği genellikle üzgün, stresli veya yorgun olduğunuz zaman gelir. Tetikleyicilerinizi anlayarak yeme isteği geldiğinde hazır olabilirsiniz ve bunun bir başka duygunun sonucu olduğunu fark ederek bunun üzerine çalışabilirsiniz.

Adım 2

Patates cipsi yerine yeme isteğinizi bastıracak başka bir gıda bulun. Örneğin tuzlu bir şeyler istiyorsanız, sağlıklı yağlarla dolu olan kuruyemişleri tercih edin. Veya çıtır çıtır bir patlamış mısır hazırlayın. Eğer karbonhidrat istiyorsanız, A vitamini ve lifler bakımından zengin haşlanmış tatlı patatesi tercih edin.

Adım 3

Kan şekerinizi dengede tutmak için sık sık atıştırın. Yemekler arasında saatler boyunca bir şey yememek, kan şekerinin çok düşmesine sebep olur ve bu da genel olarak karbonhidrat isteğini açıklar. Öğünler arasında atıştırmalıkları el altında tutarak yeme isteğine engel olabilirsiniz. Meyve ve sebzeler, tam tahıllı krakerler, peynir ve humus, yeme isteğini daha başlamadan bastırabilir.

Adım 4

Cips yeme isteği geldiğinde bir tane sakız veya biraz su içmek ağzınızı oyalayabilir. Naneli şeker veya sakız özellikle faydalı çünkü ağzınızı meşgul tuttuğu gibi ağzınızda tuzlu patates cipsi ile alakasız bir aroma bırakıyor ve bu da yeme isteğini azaltabiliyor.

Adım 5

Patates cipsini küçük paketlere ölçülü atıştırma için paylaştırın. Eğer yeme isteğine bir türlü engel olamıyorsanız, daha sonra bu küçük paketleri tüketerek çok fazla cips tüketimine engel olabilirsiniz. Paket bittiği zaman kocaman bir cips paketine gömülmek yerine yemeyi durdurabilirsiniz.